Externí disk jak jej správně vypnout?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
dave1x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Externí disk jak jej správně vypnout?

Příspěvek od dave1x »

Zdravím všechny, včera mi došel disk a externí box http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Vše funguje v pohodě jen se chci zeptat jestli ho nemůžu nějak poškodit když ho vypínám následujícím způsobem - nejdřív dám bezpečně odebrat hardware (win xp sp2) a pak tak do dvou minut vypnu hdd vypínačem na zadní straně boxu. četl jsem tady něco o parkování hlaviček hdd, ale když je to SATA2 tak by s tím snad neměl být problém nebo ano? Myslím si, že stejným způsobem se vypínají vlastně i běžné interní hdd v pc, prostě při vypínání systému dostanou signál a zdroj nakonec přeruší přívod el. energie. Snad teda ten externí hdd nijak neničím
NB Apple MacBook Pro 14" M1 Pro (2021), 16GB RAM, 1 TB SSD.

Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Mám 4 externí pevné USB2 disky a používám je již docela dlouho a taky je takto vypínám a je to bez problému, nevím jak jinak by vůbec bylo možné je vypínat než takto.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
dave1x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave1x »

Díky za odpověď. Já si to myslel jenom jsem si nebyl jistý a tak jsem se raději zeptal. :)
NB Apple MacBook Pro 14" M1 Pro (2021), 16GB RAM, 1 TB SSD.

Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
Crazy Horse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crazy Horse »

a nie je to vlastne uplne jedno? ja externy vypinam normalne tlacitkom power a nemam ziadny problem. samozrejme nie sekundu na to ako sa nan nieco dokopiruje 8-)
usb kluce rovno vyberam. zatial som ziadny problem nezaznamenal.
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“