Problém s 2jádrem...

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Hammy
Nováček
Nováček

Problém s 2jádrem...

Příspěvek od Hammy »

Nevím kdy si to přečtete ale doufám že mi dáte nějaké Odpovědi a rady… Mám Athlon64 X2 4400+ (Toledo) na s939… používal sem ho asi tak 2a půl měsíce až najednou z ničeho nic při koukáni na NET se můj kompl Resetnul jen tak z ticha a jasna… začal BOOTovat XP a zůstal totálně tuhý… tak sem ho jen tak vypl protože sem nevěděl co si mam myslet. Zapl sem ho znovu jak běžel POST tak vypsal ze se Cache nerovná Procesoru… doslova sem zůstal zaražen, tak sem nesetnul a podíval se do BIOSu vše vypadalo normální detekovalo ho proste pohodička nic co by mu vadilo. Nemněl sem ho přetaktovaný a byl tak stejně na standartnim napětí. Tak sem vypl PC a počekal nech se všechno zchladí (deska a její součástky, CPU, ČIPset atď.). Teploty stejně nepřesahovaly žádné MAXima (CPU MAX45C, ČIPset MAX35C a okolí MAX do 30C), protože stejně tam mám slušný průvan a Otáčky na MAX (mně hluk nevadí)… zapl sem teda kompl a prostě nenajel ani BIOS ani NIC!!! Tak sem se naštval a vyměnil sem to 2jádrové CPU za 1jádro co mi zůstalo v zásobě (kdyby se něco stalo… Athlon64 3000+ Venice) a kompl naběhl v pohodičce, tak sem mněl jasnou odpověď že v CPU prostě Čachr pomaly odešla. Na druhý den mi to nedalo a vrazil sem ho tam zase z5 a přidal do něho napětí z 1,35v (standart co běžel) na 1,45v uložil to a čekal co se stane... samozřejmě nic nešlo až na 3ti co se resetl začal normálně BOOTovat Win!!! Říkam si hurá, ale proč takhle po 3resetnutích. Při spuštěni XPčka se zase nesetnul (naděje v…) až na 4reset (asi se CPUčko dostatečně zahřálo) začal běžet jak kdyby se nic nedělo. Jediné co mi do toho vrtá je, či to není tím že sem mněl právě s tím CPUčkem zapnutý Kompl 24hod v kuse celé 3měsíce… sem tam sem to taktnul ale pak to nechal tak protože nemám moc nějaké Extra chlazení. Prosím nevíte co a jak? Je jasné že asi budu muset už běžet na vyšším napětím, ale či to vydrží? Či náhodou se zase neroztáhne čip o nějaké Nanometry za nějaký čas? No tohle sem nečekal mého Křemíkového kamaráda teda… čím to teda vlastně je? Sem snad jediný kterému se to stalo? Deska je ASUS A8R32-MVP Deluxe a nemyslím že je na vině ona protože to 1jádro sem na ní provozoval přez půl roku a přetaktován byl na 2700MHz na napětí 1,4v… a neptejte se mně jaký mam chladič na CPU a pod. protože teplota nepřesáhla NIKDY 50C na CPUčku a nikde JINDE!!! Jo a Zdroj je SeaSonic 433W takže napětí de všude v poho…
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

i procesor obcas muze odejit... stava se to zridka ale stava
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Píšeš, že si ho používal 2 a půl měsíce, záruku už nemáš?
Hammy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hammy »

ehm mam ho z ruky :D ale ja mu verim, neni to zadnej blb a mne sel v poho, ale tohle ze Cache se nezhoduje s procesorem??? tohle mi je nove... jen mne docela zajima ci nekdo nema neco podobne s 2jadre, a ci mu bezi jeste do ted... stejne jak tak uvazuju, kdyz uz ho mam na vedsim napeti tak proc se ochuzovat a nenataktuju ho heh :) no zatim mi bezi cely den ale co pak??? nevim ci ten komp neprodam radeji a to 2jadro dam k tomu jako Bonuss a koupim si neco na s775... zase na druhou stranu mne vykon bohate staci a utracet za novej se mi nechce... proste co muzu od toho ocekavat??? kde sem udelal chybu??? v cem je konkretne problem a jak vznikl??? takove otazky mam v hlave ted... nech v budoucnu si mohu poradit s timhle problemem... i kdyz je docela mozne ze tohle CPU co mam, klidne mohlo byt vydane jako Manchester (podle problemu s Cache)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, tak ta hláška je určitě maximálně neobvyklá, nikdy jsem se s ní taky nesetkal, nicméně není pravda, že to nemůže být deskou. Klidně se mohla rozhodnout že dvojjádro nechce... :-D No takhle to říct nejde. Já mám dlouhodobě všelijaké a někdy naprosto neočekávané a smysl nedávající problémy se svého času tou nejhi-endovější deskou... Tu se jí nelíbí to, tu zase ono. Pokaždé něco nového. V době než nabíhají windowsy(Verifying DMI pool data...) jsem se dočkal už tolika všelijakých chybových zpráv... Zvláštní je, že po vypnutí zdroje na pár sekund už mu jí zase nic nevadilo. Doporučil bych ti zkusit CPU v jiným kompu
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
kurcatovium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurcatovium »

anebo aspoň zkusit nový bios a poté znovu to dvoujádro, případně v jiném kompu, případně teda zkusit reklamaci, je-li to vůbec možné...
Hammy
Nováček
Nováček

...

Příspěvek od Hammy »

Podle toho co sem psal, není problém v BIOSe (jinač by nešel vůbec cele 3měsíce), ale ve vyrovnávací paměti CPU... když se testuje CPU ve výrobě, tak se testuje jeho takt při stanoveném napětí apod.. K tomu patří stejně Cache CPUčka... Když se Cache v CPU nerozjede podle stanovených norem, tak se tenhle problém řeší buď zařazením mezi jiné modely co nejsou EE, nebo vypnutím časti Cache v CPU… 2jadra sou na tenhle problém citlivější než 1jádro, protože Každé jádro má svou vlastní Cache. Je dost možné, že něco podobné mam já... bylo vydané jako plně funkční, ale časem se jak kdyby něco v CPU o nanometr pohlo, mojím dlouhodobým použivaním (dřív nebo později by se to stejně stalo), proto taky píšu: tohle CPU co mám já, mohlo byt klidně vydané jako Manchester (má poloviční Cache, čižem má část Cache odstavenou, kvůli tomu, co sem napsal…). Jinač problém mám vyřešen tím, že sem jednoduše přidal napětí do CPU, čím se Cache rozběhla a běží to do teď v pohodě (a stejně mi to může být jedno, protože budu taktovat, a mam vyzkoušené, že zvládne 2.9GHz na 1.6v)… je to prostě ojedinělí případ, ale je, a proto sem ho napsal do tohohle Fóra pro info ostatním, kterým to možná trochu pomůže, pokud mají stejný problém…
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“