Hyper-Threading (Prescott)

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hyper-Threading (Prescott)

Příspěvek od Kuklux »

Zdravíčko pánové! Potřeboval bych od vás par rad. Koupil jsem si procesor P4 2.8 (prescott). Všechno fakčí jak má, teda na oko. Když chci ale "grabovat" filmy, tak mi to trvá okolo 2 hodin. (Přitom kámošovi na 1.8 Duron to trvá necelou hodinu. (Nastavení bylo samozřejmě stejné)). Kouknul jsem se tedy na spravce uloh, a tam se mi objevilo, že vytížení procesoru je na 50%. :( Když jsem se šel zeptat do obchodu, kde jsem ho koupil, tak mi řekli, že hlavním problém je v tom, že programy musí podporovat Hyper-Threading. (To se mi zdá blbý koupit procesor za 6000,- a potom zjistit, že ho nemůžu využít kvůli softwaru). Neexistuje na to nějaký program ? Nebo nemohl bych vypnout HT v biosu ? (Nestane se něco závažného?) Nebo něco o čem nevím?
Dík moc lidi :)

(Jenom ještě jedna věc. Je normální 55°C ?)

a jsou normální tyhle výsledky:
PC Mark 02 - 5820 bodů
3D Mark (CPU) - 710 bodů
Aquamark- okolo 9000 bodů

Dik
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

HT v BIOSu vypnout muzes.
Tim 50% vytizenim se nenech zmast, je to zcela normalni pokud pouzivas singlethreadovou aplikaci. O 50% vykonu zcela urcite neprichazis, bude se to blizit zhruba ztrate 2%.

55°C je naprosto v poradku

3D Mark (CPU) ani Aquamark nejsou prilis vhodne programy na mereni vykonu procesoru. Hlavne teda kdyz nepises jakou mas grafickou kartu... A take nepises verzi. 3dmarku i aquamarku je vic.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuklux »

3D Mark 03
Aquamark 3

(MSI FX5900XT)
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Pokud jsi predtim mel procesor bez HT,preinstaluj system(WinXP),budes se divit :)
Edit:jinak teplota je OK(Prescoty topi trochu vic :oops: ),ale ten vysledek 3DMarku se mi nezda,mrkni na moji sestavu,mam podobnou a udelam 6000,zkus novy ovladace(sekce nVidia graf karty)
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Zero píše:Pokud jsi predtim mel procesor bez HT,preinstaluj system(WinXP),budes se divit :)
Edit:jinak teplota je OK(Prescoty topi trochu vic :oops: ),ale ten vysledek 3DMarku se mi nezda,mrkni na moji sestavu,mam podobnou a udelam 6000,zkus novy ovladace(sekce nVidia graf karty)
no vidis pozri na moju a ja mam cca 5300 v 3d03
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

JanoF píše:
Zero píše:Pokud jsi predtim mel procesor bez HT,preinstaluj system(WinXP),budes se divit :)
no vidis pozri na moju a ja mam cca 5300 v 3d03
Tak to mate teda DELA kdyz vam to hodi v !CPU! testu tolik bodu. Ja mam pouhopouhych 730 :oops:
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Ja to myslel hlavne kvuli grafice,preci jenom 5900SP/XT jsou si vykonem docela podobne a procesor ma slusnej,tak me to zarazilo :(
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Kuklux
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuklux »

Dik moc
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“