Výpadky připojení na routeru Straightcore WRT-312

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Výpadky připojení na routeru Straightcore WRT-312

Příspěvek od mir77 »

Před pár dny jsem byl nucen nahradit svůj switch routerem, protože jsem přecházel u Karnevalu na nový tarif, který měl pouze jedno IP. Chtěl jsem koupit router s wifinou, protože budu na konci prázdnin kupovat notebook. Byl mi doporučen router StraightCore WRT-312. Síť mám na routeru nastavenu následovně:
LAN: eth0+wlan
WAN: eth1
Nahrál jsem i firmware 1.6.3
A teď k mému problému - od doby užívání routeru se vyskytují drobné výpadky internetu. Řekněme, že jednou za tři hodiny tak na minutku, možná ani ne vypadne net. Každopádně vnitřní síť dál funguje. Víte někdo, v čem je problém? Bál jsem se přehřívání a tak jsem na router provizorně umístil 80 mm větráček, ale nepomohlo to.
Problém je, že třeba tátovi na PC to vyhodí Mirandu, nebo přeruší stahování atd. a je to prostě nepříjemný. Jakoukoliv radu bych ocenil. Předem děkuji.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Petulik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petulik »

naprosto shodný problém, skoušel jsem změnit firmware z 1.6.2 -> 1.6.3 ale nepomohlo... dočetl sem se že by to mohlo být kvůli přehřívání routeru...
nevím jestli to stím bude mít něco společného, ale skusím snížit výkon wifi, třeba to pomůže.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“