prepojenie 2 PC cez switch

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
spaghi
Nováček
Nováček

prepojenie 2 PC cez switch

Příspěvek od spaghi »

zdravim, mam problem s prepojenim 2 pc. nastavil som adresu na 192.168.0.1 pre 1. PC a 192.168.0.2 pre 2., masku podsiete u obidvoch na 255.255.255.0. samozrejme som zadal aj rovnaky nazov skupiny. pouzivam iba obycajny Windows XP firewall, ale neviem pingnut druhy PC. nechapem v com moze byt problem. nemoze byt problem so switchom ( znacka STlab, presny typ bohuzial neviem, pretoze nie je moj)? potom som skusal aj tak, ze som sa pomocou switchu pripojil na net: na uplink switchu som dal kabel od netu, 1.port do 1.PC , 2.port do 2.PC a tak pingnut, ale ani tak som to nevedel pingnut. vypisovalo mi hlasku, ze vyprsal cas. potreboval by som iba preniest data z jedneho PC na druhy PC. ma niekto nejaky napad v com moze byt problem? inak ked som pripojeny aj do netu tak mam rovnaku IP adresu pri obidvoch PC: 91.127.56.xxx , ale internu adresu uz inu:192.168.1.11 pri 1. a 192.168.1.12 pri druhom.. iba pre istotu to napisem, ja si myslim, ze to nie je problem, ze IP adresa je rovnaka, bo switch smeruje podla MAC adresy, ale mozno v tomto pripade (ping) zato to neviem pingnut.. diky za rady..
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

1) ten firewall jsi zkoušel vypnout?
2) tu věc s internet jsem nějak nedal dohromady..., takže radši napiš od koho to máš
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

No ping ti pude (pokud máš XP) až potom co něco nasdílíš, a když nasdílíš, tak můžeš přenášet data... zkus a uvidíš;-)
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Proč by měl ping jít až něco nasdílí? Pingat si může kdy chce.
Pokud ping nejede tak at vypne FW. Pokud ani to nepomuze,tak je chyba jinde.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

přesně tak, ping musí chodit mězi dvěma PC na síti bez ohledu na sdílení nebo OS, pouze záleží na nastavení Firewallu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Jo to jo, ale co já vím, tak mi PC s WinXP pinkat nejdou, dokud něco nenasdílim :wink: Zřejmě to změní nastavení firewallu :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Star_Gate píše:Jo to jo, ale co já vím, tak mi PC s WinXP pinkat nejdou, dokud něco nenasdílim :wink: Zřejmě to změní nastavení firewallu :)
přesně tak
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“