Jakou zvukovku do PCI aby prezila vstup z el. kytary?
Moderátor: CageJ
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jakou zvukovku do PCI aby prezila vstup z el. kytary?
Mam kamarada vasniveho kytaristu,nejaky cas ho zasobuji zvukovymi kartami do ISA,ale ted si poridil nove PC a potrebuje zvukovou kartu do PCI ktera by hned neshorela(a treba muze vydrzet nejaky ten patek),poradte,diky
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A jak jsi na to přišel? Znám 2 lidi, co maj kytaru připojenou rovnou do IN zvukovky. Kabel u kytary končí tím tlustým jackem (5 1/2 teď nevím přesně), pak přechodka na 3 1/2. Musí to být ovšem trošku povytažený, jinak hraje zvuk díky stereo vstupu pouze v jednom repráku. Ten jeden to má na Terratecu Aureon Space 7.1. Karta má nízkou latency, takže používá softwarový kombo AMPLITUBE, kde je odhadem asi 50 různejch kytar od heavy metalu až po obyč. španělku. Sám sem si to vyzkoušel a bylo to super. Samozřejmě rozdíl oproti opravdovýmu kombu tady je, to si nebudem nalhávat. Hraje na ni asi tak 3/4 roku a tu kartu flashnul na Prodigy 7.1.TomV píše:Ježiš... Nemůže přece zapojit kytaru rovnou do zvukovky.Kytaru jedině do komba a z toho pak linku do zvukovky. To pak přežije v pohodě každá...
Bathory
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co ?Lipfeather píše:?! Vždyt zvukovky maj přes Line in malinkatej zesilovač a pak to posílá do repráků.
Proboha proč, jako ?Z komba do zvukovky? To zabiješ zvukovku ne?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jaká úroveň signálu leze z kytary ? Ne, že by to nešlo, co se týče zvukového hlediska (Amplitube znám, tam není problém), ale já se spíš bojím o vstupní obvody té karty, které na přímé připojení kytary, na rozdíl od komba, nejsou stavěné...Bathory píše:A jak jsi na to přišel? Znám 2 lidi, co maj kytaru připojenou rovnou do IN zvukovky. Kabel u kytary končí tím tlustým jackem (5 1/2 teď nevím přesně), pak přechodka na 3 1/2. Musí to být ovšem trošku povytažený, jinak hraje zvuk díky stereo vstupu pouze v jednom repráku. Ten jeden to má na Terratecu Aureon Space 7.1. Karta má nízkou latency, takže používá softwarový kombo AMPLITUBE, kde je odhadem asi 50 různejch kytar od heavy metalu až po obyč. španělku. Sám sem si to vyzkoušel a bylo to super. Samozřejmě rozdíl oproti opravdovýmu kombu tady je, to si nebudem nalhávat. Hraje na ni asi tak 3/4 roku a tu kartu flashnul na Prodigy 7.1.TomV píše:Ježiš... Nemůže přece zapojit kytaru rovnou do zvukovky.Kytaru jedině do komba a z toho pak linku do zvukovky. To pak přežije v pohodě každá...

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak to mi musíš vysvětlit "úroveň signálu", myslíš hlasitost nebo kvalitu.TomV píše: A jaká úroveň signálu leze z kytary ? Ne, že by to nešlo, co se týče zvukového hlediska (Amplitube znám, tam není problém), ale já se spíš bojím o vstupní obvody té karty, které na přímé připojení kytary, na rozdíl od komba, nejsou stavěné...
Bathory
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Úroveň signálu je veličina, která definuje napěťový potenciál signálu ve vodiči. To nemá s hlasitostí nic společného, ta se týká akustického projevu. Tohle je čistě elektrická záležitost.Bathory píše:Tak to mi musíš vysvětlit "úroveň signálu", myslíš hlasitost nebo kvalitu.TomV píše: A jaká úroveň signálu leze z kytary ? Ne, že by to nešlo, co se týče zvukového hlediska (Amplitube znám, tam není problém), ale já se spíš bojím o vstupní obvody té karty, které na přímé připojení kytary, na rozdíl od komba, nejsou stavěné...
Úrovni signálu 0 dB ( pozor, jsme v elektrice, takže to neznamená ticho, ale naplno vybuzené obvody; plně využitý rozsah dynamiky) odpovídá na linkových výstupech potenciál 150 mV. Když je víc ( >0dB), dochází k přebuzení (a u digitálních zařízení pak obvykle následuje ostré zkreslení (clipping) a když je o moc víc, tak se z něčeho zakouří), když je míň (-X dB), nic se neděje, akorát je signál slabší a tím pádem se zmenšuje odstup signálu od šumu a tím i výsledná kvalita.
Gramofonová přenoska má obvykle pro úroveň signálu 0 dB potenciál 5 mV. Tedy, gramofon, připojený přímo (bez předzesilovače) na linkový vstup by moc slyšet nebyl... (nebyl by slyšet vůbec) A kolik mV leze obvykle z kytary nevím a to je právě to... Kombo má vstupní obvody stavěné (pokud jde o citlivost, vst. impedanci, atd.) pro kytaru a pak má linkovej výstup, kterej má pochopitelně linkovou úroveň signálu (těch 150 mV při 0 dB) a jeho signál proto nejvíc chutná linkovýmu vstupu na zvukovce (kompresoru, DSP, mixu, zesilovači, prostě jakýmukoliv zařízení s linkovým analogovým vstupem), kterej s touto úrovní počítá.
Doufám, že z toho jde pochopit, co tím chtěl básník říct...

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevíš čim bych ten potencíál na výstupu kytary změřil?TomV píše:Úroveň signálu je veličina, která definuje napěťový potenciál signálu ve vodiči. To nemá s hlasitostí nic společného, ta se týká akustického projevu. Tohle je čistě elektrická záležitost.Bathory píše: Tak to mi musíš vysvětlit "úroveň signálu", myslíš hlasitost nebo kvalitu.
Úrovni signálu 0 dB ( pozor, jsme v elektrice, takže to neznamená ticho, ale naplno vybuzené obvody; plně využitý rozsah dynamiky) odpovídá na linkových výstupech potenciál 150 mV. Když je víc ( >0dB), dochází k přebuzení (a u digitálních zařízení pak obvykle následuje ostré zkreslení (clipping) a když je o moc víc, tak se z něčeho zakouří), když je míň (-X dB), nic se neděje, akorát je signál slabší a tím pádem se zmenšuje odstup signálu od šumu a tím i výsledná kvalita.
Gramofonová přenoska má obvykle pro úroveň signálu 0 dB potenciál 5 mV. Tedy, gramofon, připojený přímo (bez předzesilovače) na linkový vstup by moc slyšet nebyl... (nebyl by slyšet vůbec) A kolik mV leze obvykle z kytary nevím a to je právě to... Kombo má vstupní obvody stavěné (pokud jde o citlivost, vst. impedanci, atd.) pro kytaru a pak má linkovej výstup, kterej má pochopitelně linkovou úroveň signálu (těch 150 mV při 0 dB) a jeho signál proto nejvíc chutná linkovýmu vstupu na zvukovce (kompresoru, DSP, mixu, zesilovači, prostě jakýmukoliv zařízení s linkovým analogovým vstupem), kterej s touto úrovní počítá.
Doufám, že z toho jde pochopit, co tím chtěl básník říct...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To ti zatím bohužel nejsem schopen říct na 100%...Zero píše:Takze by fakt nebyla zvukova karta ktera by to dlouhodobe vydrzela naprimo?
To je jednoznačně nejlepší, jak po stránce technické, tak po zvukové.Nu,tak se asi vrhneme na to kombo

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ta kytara přeci není pod proudem! Do IN zvukovky se dá připojit ledacos a ještě jsem neslyšel, že by ji takhle někdo odpálil. Hrajou přes ni pomalu rok a žádný problém s tím nebyl.
Mám ji teď půjčenou doma a zkouším to taky na svý Prodigy 7.1. Latence slabý 3ms, takže odezva perfektní. Mám velký bedny od starýho magiče a ze zvukovky OUT to ženu přes starej gramofon coby zesilovač. Jediný co bych mohl odpálit jsou ty bedny .........
Mám ji teď půjčenou doma a zkouším to taky na svý Prodigy 7.1. Latence slabý 3ms, takže odezva perfektní. Mám velký bedny od starýho magiče a ze zvukovky OUT to ženu přes starej gramofon coby zesilovač. Jediný co bych mohl odpálit jsou ty bedny .........
Bathory
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A když nastavíš všechny ovladače hlasitosti na útlum 0 dB otevřeš si v něčem VU metry a pořádně rízneš do kytary, na kolik ty VUčka vylezou ?Bathory píše:Ta kytara přeci není pod proudem! Do IN zvukovky se dá připojit ledacos a ještě jsem neslyšel, že by ji takhle někdo odpálil. Hrajou přes ni pomalu rok a žádný problém s tím nebyl.

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jednoduše by se dalo asi říct, že Audigy 2 je lepší na hry, průměr na 5.1-7.1 DVD, ale na nahrávání je mizerná.Lipfeather píše:Chci si koupit Audigy 2. Ale přemejšlym i o Prodigy. Jaký jsou mezi nima rozdíly? Co má Prodigy lepší/horší. Kolik stojí?Bathory píše: Prodigy 7.1.
Je lepší než Audigy2 ?
Prodigy 7.1 je na hry slabší, DVD 5.1-7.1 průměr a na nahrávání dost dobrá.
Jestli chceš kupovat Prodigy 7.1 (přes 4000Kč), je lepší vzít Terratec Aureon 7.1 (3000Kč) a flashnout ho na Prodigy 7.1. Já to takhle mám a jsem spokojenej.
Bathory
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkouším to tak za 2 hodiny, protože jsem před půl hodinou spustil převod DVD na xVid a nerad bych s tím teď měl nějaký problém. Abych spustil Amplitube, musím i Cubase a to je dost problémový software. Takže, pak se ozvu . . . . . . . . . . . .TomV píše:A když nastavíš všechny ovladače hlasitosti na útlum 0 dB otevřeš si v něčem VU metry a pořádně rízneš do kytary, na kolik ty VUčka vylezou ?
Bathory
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ok. Btw, v čem je cubase problémový ? (kdyžtak na SZ)Bathory píše:Vyzkouším to tak za 2 hodiny, protože jsem před půl hodinou spustil převod DVD na xVid a nerad bych s tím teď měl nějaký problém. Abych spustil Amplitube, musím i Cubase a to je dost problémový software. Takže, pak se ozvu . . . . . . . . . . . .TomV píše:A když nastavíš všechny ovladače hlasitosti na útlum 0 dB otevřeš si v něčem VU metry a pořádně rízneš do kytary, na kolik ty VUčka vylezou ?

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem s tím užil svý, je to dost náročnej program a se spuštěným Amplitube mi to padalo. Nevím už jaká to byla verze, dnes mám VST32 a je podstatně lepší. Nemám zase tak výkonej comp, abych převáděl zvuk v reálu a ještě konvertoval video. Radši počkám.TomV píše:Ok. Btw, v čem je cubase problémový ? (kdyžtak na SZ)
Bathory