PROJEKT: Blue Elegance Casemod - držák na mechaniky str.13

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

=WiSh= píše:Akorat ze vyrezat ten hlinik bude horsi,nebo alespon pro me, ja nemam pristup k CNCcku.. :o( Ja myslel ze tam das plexi s gravirovanim, jak to bylo v tom mem poslednim modu..
No já taky nemam volnej přístup k CNCčku. Jedině ve škole a to musim přes jednoho učitele, kterýho děsně miluju.
Ale to mě zatim netrápí. Ty sis myslel že to budu řezat na CNCčku? A jak prosim tě? Ne ne - CNC ne - bude to laserem :roll: 8) Takže no problemo.

EDIT: Ty bláho :shock: :shock: :o
Teďka mu to koplo. Já to plexisklo, který bude za tim hliníkem vygravíruju jen tam kde to bude za potřebí a ono to bude svítit snad pěkně. Alespoň nebudu muset lezt na CNC kvůli tomu vyťopkování plexi...
Thanks for idea, dude!!!
Naposledy upravil(a) Kopi. dne ned 4. zář 2005, 16:43, celkem upraveno 1 x.
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od =WiSh= »

Kopi. píše: No já taky nemam volnej přístup k CNCčku. Jedině ve škole a to musim přes jednoho učitele, kterýho děsně miluju.
Ale to mě zatim netrápí. Ty sis myslel že to budu řezat na CNCčku? A jak prosim tě? Ne ne - CNC ne - bude to laserem :roll: 8) Takže no problemo.
Heh, no sry, ja myslel uz na neco jinyho u toho myho gravirovani a nejak jsem to tam nabouchal...
:)

Kazdopadne na ten dolejsek jedine voda nebo laser, az si to nekde nechas udelat napis pls. zkusenosti se "vstricnosti, rychlosti a cenou" :wink:

..ale asi si to taky nechas udelat ve skole, ne ?
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

=WiSh= píše:Kazdopadne na ten dolejsek jedine voda nebo laser, az si to nekde nechas udelat napis pls. zkusenosti se "vstricnosti, rychlosti a cenou" :wink:

..ale asi si to taky nechas udelat ve skole, ne ?
No tak ten laser dělat ve škole nebudu, páč ho tam nemáme... BTW elektro průmka plzeň :roll:

Jak už jsem tady x-krát psal, tak to bude řezat táta mýho bejvalýho spolužáka ze základky, takže o5 no problemo a vstřícnost snad bude dobra, rychlost asi moc ne - nechci na něj nějak moc tlačit, a cena doufam bude alespoň nižší než normální cizácká zakázka.
Jinak mam i výhodu, že ten laser je pár kilometrů od baráku, takže to možná i uvidim jak to vůbec vypadá, technologie etc.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

tak co kopi jak to vypadá uz más zas neco udelaný? nebo se to rusí? nebo nemas cas? sem docela zvedavej
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Xan píše:tak co kopi jak to vypadá uz más zas neco udelaný? nebo se to rusí? nebo nemas cas? sem docela zvedavej
Tak XAN to vykopal z hlubin :-D .
Bohužel vás asi ... nezklamu...zatim... ale jak si správně napsal, nemam čas. Něco hotovýho už mam, ale je to fakt bída... Zejtra sem dam nějaký fotky, ale neni na co se těšit.
Akorát MB držák nebo jak to mam nazvat - prostě to na čem bude MoBo + ještě spodní plexi pro 3 fany...
Njn, škola suxxxx, zvlášť ta v Plzni. :oops:
Ale o prázdninách musim máknout...
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Tak tady jsou ty fotky. Nejni to nic moc ja řikam, ale jenom tak pro oživení jako důkaz že se něco děje.

Způsob upevnění radiátorů
Obrázek Obrázek
Obrázek

Celkovej pohled na to co jsem udělal - že toho je co?
Obrázek Obrázek

No a tohle je vyřeraný a nepolepený (jako ochrana) spodní plexi, ve kterym budou 3x120fany.
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Nic moc, ale co nadělam :(
Naposledy upravil(a) Kopi. dne čtv 29. pro 2005, 16:16, celkem upraveno 2 x.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

cim si rezal to plexi?To je super kvalitka
.
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Holda29 píše:cim si rezal to plexi?To je super kvalitka
Přímočarkou. To ale jenom na hrubo. Potom jsem si udělal takovej nástavec do vrtačky, se kterym jsem to trochu víc vybrousil přesně do kulata, a potom přišla na řadu řada šmirglů. 200-->600-->1000-->1200. Ty jsem si nalepil na lepenku (na ... nevim jak to napsat...prostě asi...už to mam - na ruličku na kterej je lepenka nalepená - víte jak to myslim? si ne co?) a ručně vybrušoval. No a potom na konec leštěnka TEMPO. Toť vše... Jinak to pod MoBo je taky plexi a má 45° sraženou jednu hranu a bude jemě podsvícený. To jsem ale zapoměl vyfotit než jsem ho polepil...
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

ten drzak MB je taky z plexi?
btw: mas to nejaký zrezlí
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Opravdu nádherně zaleštěný hrany plexi...taky to budu muset takhle zkusit...uvidíme, jestli se mi to takhle podaří... :)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Xan píše:ten drzak MB je taky z plexi?í
jj, 5mm, A čemu by jste možná ani nevěřili, odolá acetonu 8) Bych nečekal že do školy kupujou takový kvalitní - je fakt křišťálový :)
Xan píše:btw: mas to nejaký zrezlí
Podívej se na datum mýho posledního postu, než si to včera vykopal, a dozvíš se proč :lol:
Stoobi píše:Opravdu nádherně zaleštěný hrany plexi...taky to budu muset takhle zkusit...uvidíme, jestli se mi to takhle podaří... :)
díky, já myslim že tobě by se to mohlo povést.
BTW zejtra sem hodim kdyžtak fotky veškerýho náčiní, co jsem k tomu použil - teda jestli chcete :wink: (spíš až v pátek...)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Tak zase něco... (pro zvětšení kliknout na obr...)
Už od začátku jsem plánoval, že chci mít na předku digi hodiny, a tak jsou tady... :wink:
Zapoměl jsem je nafotit jak vypadaly, když jsem je přitáh z krámu, tak alespoň jak vypadá displej z nich vykuchanej. Jinak byl to normální budík řízenej rádiem . A levnej teda taky nebyl... :sad:
Obrázek
Jelikož měly blbý podsvětlení (slabý, řešený svítící fólií s invertorem, kterej pískal a navíc to nesvítilo pořád, ale jenom určitej čas po stisknutí tlačítka...), tak jsem musel vymyslet nový podsvícení... Vzal jsem tedy kus plexi (5mm), ze stran do něj vyvrtal dirky pro 3mm blue LEDky, a pak na stojanu na vrtačku s posuvnym pracovnim stolem (viz post s mojí dílnou) vyfrézoval podélný a ssvislý drážky spešl nabroušenym vrtákem hluboký asi 1mm. No a takhle to vypadalo v první fázi vývoje... To býlý na plexi neni nic jinýho než tempera, která je tam kvůli tomu, že ty ledky hrozně svítily i po stranách a tohle je teda tlumí... Ve výsledku to neni, jak uvidíte, vůbec poznat
Obrázek Obrázek
No a takhle to vypadá když to svítí... Vidíte že tempery to tlumí...
Na druhej fotce je testování různejch materiálů na rozptyl světla. Papír, různý igelity a podobně... Nic nebylo uspokojivý...
Obrázek Obrázek
A pak mě to napadlo! To co vidíte tady jsou rozpuštěný náboje do tavný pistole. Rotavil jsem je horkovzdušnou pistolí do předem připravený formičky. Jelikož jsem ale neměl s timto zkušenosti, tak taky výsledek nestál za moc. Je to špinavý, místama přepálený a jsou tam kousky bordelu, který jsou pak ve výsledku vidět.
Obrázek Obrázek
Musel jsem to tedy udělat ještě celý jednou a preciznějš... A tohle je konečnej výsledek... Podsvětlení je krásně rovnoměrný, lepší než jsem čekal. Ta destička je tlustá přibližně 10mm, možná že by mohla bejt i tenčí, ale na to už kašlu...
Obrázek Obrázek
I s displejem...
Obrázek Obrázek
No a teď přišlo na řadu něco na co bych to všechno přidělal... Na cuprextit jsem si tužkou nakreslil obvod kterej jsem potřeboval, potom znova lihovou fixou...
Obrázek Obrázek
...a nakonec vyleptal. Dopadlo to docela dobře. Ta štěrbina je tam kvůli elektronice displeje, která je napevno přidělaná ke sklu, tak bude zahnutá dozadu.
Obrázek Obrázek
No a na těchto fotkách je zatim konečnej výsledek, jak to vypadá. Kolem dokola je připájenej rámeček, aby se deska neprohejbala při uchycení. Plexi je zespoda polepený zrcadlovou lepenkou, aby se světlo líp odráželo.
Obrázek Obrázek
Jinak tenhle víkend musim už dokreslit návrhy pro laser, abych to už konečně nechal vyřezat a o prázdninách mohl trochu hejbnout s celym modem...
A taky teďka dělam makroblesk, abych mohl fotit detaily... :wink: Tady inspirace: http://www.bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2005081815
Naposledy upravil(a) Kopi. dne čtv 29. pro 2005, 16:18, celkem upraveno 2 x.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Tak tohle je rulezzz :thumbsup: :worship: Kdybys neukázal postup taky bych si myslel že to vyjelo z továrny :thumbsup: :up:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Zajímavý nápad...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Opět ukázka úžasné a precizní práce. Fakt hezký. Jen uvidíme, jak dlouho ten mod budeš dělat...:)
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Tak to je bomba, to plexi je fakt úžasně zabroušený a ten displej taky peckovej. Máš moje uznání!!!
CASE: EA WINGS
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Stoobi píše:Jen uvidíme, jak dlouho ten mod budeš dělat...:)
Aby jsme dřív neumřeli... :lol:
Jinak díky, dneska a zejtra snad dodělam ty návrhy na plechy a v pondělí to odevzdam na vyřezání... Snad to bude do Vánoc nařezaný...
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

:lol: Kopi., tak už vím, proč mě nemáš rád, ty máš radiátor taky tak "chytře" umístěný, jako Stoobi na ST 2.0, a tak proto jsem tě tak vytočil, ale nevadí chlape, zkuz nad tím ještě trochu zapřemýšlet a třeba příjdeš i na rozumnější umístění. Jinak rád vidím, že makáš na homemade case, zatím hodně kvalitní práce, jinak podsvětlení je fakt špice, jen škoda že tím podsvětluješ jen hodiny, nějak mě hlava nebere, k čemu je na case máš, asi aby to bylo zajímavý.... AHA, tak to je good idea , jdu si udělat kukačky :) :wink:
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

No tak to je překvapení :)

Tak zaprvé:
VlasTik píše::lol: Kopi., tak už vím, proč mě nemáš rád...
Ne nevíš :lol: Já teda nevim, ale ty musíš bejt opravdu hodně natvrdlej :lol: Jako jestli si myslíš, že tě namam rád kvůli tomu radiátoru, tak se jdi oběsit, páč to fakt nemá cenu :lol:
Naopak si já myslim, že tohle řešení je jedno z nejlepších...
Schválně kam by si ho dal ty? Na strop? A neni to takhle náhodou stejný? No neni protože bych pak neměl místo na mechaniky s okýnkem. Navíc to nemam upně stejně jako Stoobi - je tam takovej jeden malej, ale podstatnej rozdíl - fany foukají (budou) nahoru (dovnitř), a tahají tak ten nejstudenější vzduch přímo od země, kde se jak známo z fyziky drží studenej vzduch. Jinak pokud to takhle soudíš z hlediska prachu, tak to je jiná věc. Ale jako nějakej extrémní rozdíl oproti nasávání vzduchu ze předu teda nevidim... Prach byl, je a bude...
VlasTik píše:Jinak rád vidím, že makáš na homemade case, zatím hodně kvalitní práce, jinak podsvětlení je fakt špice
Za to díky... fakt.
VlasTik píše:...jen škoda že tím podsvětluješ jen hodiny, nějak mě hlava nebere, k čemu je na case máš, asi aby to bylo zajímavý.... AHA, tak to je good idea , jdu si udělat kukačky :) :wink:
Mam je tam proto, protože prostě proto :lol: :roll: A neni jedinej - ještě tam bude PSOne :wink: Místa je dost tak proč ne, že jo...

Jinak jsem potěšen, že jsem v tomhle tvym příspěvku nenalezl ani zmínku o tvym modu, což se mi zdá neuvěřitelný :razz: :P :lol: Jen tak dál...

A ještě dodam že mam přibližně navrženej plán pro laser, a přibližný propočty vykazujou asi tak 20m řezu :oops: :? Snad to nebude moc...
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Vim, že to asi nikoho zajímat nebude, ale tady je ten výkres zběžně připravenej. Ještě budou nějaký korekce, ale v podstatě to je hotový...
http://kopi-tuning.wz.cz/BLUE_ELEGANCE/ ... NAHLED.GIF
Jsem zvědavej, kolik za to zacvakam. Jenom ten matroš :evil: - 1.5mm hliník.
Naposledy upravil(a) Kopi. dne čtv 29. pro 2005, 14:04, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“