Tak zase něco... (pro zvětšení kliknout na obr...)
Už od začátku jsem plánoval, že chci mít na předku digi hodiny, a tak jsou tady...

Zapoměl jsem je nafotit jak vypadaly, když jsem je přitáh z krámu, tak alespoň jak vypadá displej z nich vykuchanej. Jinak byl to normální budík řízenej rádiem . A levnej teda taky nebyl...

Jelikož měly blbý podsvětlení (slabý, řešený svítící fólií s invertorem, kterej pískal a navíc to nesvítilo pořád, ale jenom určitej čas po stisknutí tlačítka...), tak jsem musel vymyslet nový podsvícení... Vzal jsem tedy kus plexi (5mm), ze stran do něj vyvrtal dirky pro 3mm blue LEDky, a pak na stojanu na vrtačku s posuvnym pracovnim stolem (viz post s mojí dílnou) vyfrézoval podélný a ssvislý drážky spešl nabroušenym vrtákem hluboký asi 1mm. No a takhle to vypadalo v první fázi vývoje... To býlý na plexi neni nic jinýho než tempera, která je tam kvůli tomu, že ty ledky hrozně svítily i po stranách a tohle je teda tlumí... Ve výsledku to neni, jak uvidíte, vůbec poznat

No a takhle to vypadá když to svítí... Vidíte že tempery to tlumí...
Na druhej fotce je testování různejch materiálů na rozptyl světla. Papír, různý igelity a podobně... Nic nebylo uspokojivý...

A pak mě to napadlo! To co vidíte tady jsou rozpuštěný náboje do tavný pistole. Rotavil jsem je horkovzdušnou pistolí do předem připravený formičky. Jelikož jsem ale neměl s timto zkušenosti, tak taky výsledek nestál za moc. Je to špinavý, místama přepálený a jsou tam kousky bordelu, který jsou pak ve výsledku vidět.

Musel jsem to tedy udělat ještě celý jednou a preciznějš... A tohle je konečnej výsledek... Podsvětlení je krásně rovnoměrný, lepší než jsem čekal. Ta destička je tlustá přibližně 10mm, možná že by mohla bejt i tenčí, ale na to už kašlu...

I s displejem...

No a teď přišlo na řadu něco na co bych to všechno přidělal... Na cuprextit jsem si tužkou nakreslil obvod kterej jsem potřeboval, potom znova lihovou fixou...

...a nakonec vyleptal. Dopadlo to docela dobře. Ta štěrbina je tam kvůli elektronice displeje, která je napevno přidělaná ke sklu, tak bude zahnutá dozadu.

No a na těchto fotkách je zatim konečnej výsledek, jak to vypadá. Kolem dokola je připájenej rámeček, aby se deska neprohejbala při uchycení. Plexi je zespoda polepený zrcadlovou lepenkou, aby se světlo líp odráželo.

Jinak tenhle víkend musim už dokreslit návrhy pro laser, abych to už konečně nechal vyřezat a o prázdninách mohl trochu hejbnout s celym modem...
A taky teďka dělam makroblesk, abych mohl fotit detaily...

Tady inspirace:
http://www.bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2005081815