Epox 9NDA3+ (nF3 Ultra) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Epox 9NDA3+ (nF3 Ultra) - tipy a triky, rady

Příspěvek od Jiri Drak »

Obrázek

Stručná specifikace
CPU: A64 & FX pro s939
SATA/IDE/FDD: 4XSATA150 (bez NCQ), 2xATA133, 1xFDD
Ostatní: 8xUSB 2.0, 2xIEEE1394
Audio: RealTek ALC850
1xGigabit LAN
Speciality: PostPort pro diagnostiku, kulate IDE a FDD kabely, 8 nalepovacich pasivu (velikosti pasujou na mosfety) a magneticky sroubovak :up:

Předpoklady pro OC
FSB: 200-400MHz po 1MHz
VCORE (CPU): default+0.05V - default+0.2V po 0.05V :?: (u revize 2.X az do default + 0,35V)
VDIMM (pameti): 2.5-2.8V po 0.05V
VDD (chipset): 1.6V - 1.75V po 0.05V

Tipy a triky, klady a zápory
:arrow: Obecné informace o chipsetu a taktování s nForce3
:!: Pri OC pomoci FSB nepouzivat SATA porty 3 a 4, pouze SATA radic s porty 1,2 (vedle AGP portu) je locked a pouzitelny pri vyssich FSB (cca 230 a vice)
:idea: Otestujte pri dualu pameti take ve slotech 3 a 4, muzete dosahnout lepsiho (ale i horsiho) OC pameti.
:sneaky: Neprilis dobre umisteni SATA portu 1 a 2 mezi chladic chipsetu a AGP slot. Pri pouziti grafiky s vetsim vetrakem jsou tyto porty skoro nedostupne.
:idea: Pod chladicem chipsetu byva nalepena velka zvykacka, vymena za normalni pastu muze pomoci pri OC.
:idea: Pokud mate chipset made in Korea (zjistite pri kontrole pasty), mate sanci dosahnout vyssich FSB oproti chipsetum made in Taiwan.
:idea: Starsi biosy maji plno much a problemu, doporucuji pouzit co nejnovejsi bios.
:idea: Hodne lidi hlasi problemy s 1T nastavenim u pameti, takze pripadne zkuste pri OC 2T.
:sneaky: Podle zkusenosti uzivalu deska vetsinou pousti do CPU nizsi napeti nez je nastavene v biosu.

Zkušenosti uživatelů fóra

Do tohoto threadu muzete postovat i svoje vlastni rady a zkusenosti s touto deskou, pripadne odkazy na recenze. Pro dalsi uzivatele muzou byt cenne predevsim udaje o tom, jake pameti a jaky bios pouzivate, jak se vam dari OC apod.
Naposledy upravil(a) Jiri Drak dne úte 15. bře 2005, 13:50, celkem upraveno 3 x.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Jo tak bych měl dotaz: tahle deska se mi zamlouvá a než jí začnu vřele doporučovat :oops: :lol: tak bych rád věděl jak si stojí výkonově proti konkurenci....už je nějakej testíček???? :oops: :roll:
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PepíkHřebík »

Zkoušel to už někdo s kingmax hardcore 500mhz?
MB: MSI K8N neo2 -54g CPU: ATHLON 64 3000+@2250 Mhz - BOX VGA: MSI gf5900xt 128MB 390/700@450/850 RAM: 2x512 MB Kingmax HC 500MHz HDD: hitachi S-ATA 160 GB DVD-RW: LG-4160 CD-RW: Yamaha CRW-F1 zdroj: Forton 400W
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Digitaldoom píše:Jo tak bych měl dotaz: tahle deska se mi zamlouvá a než jí začnu vřele doporučovat :oops: :lol: tak bych rád věděl jak si stojí výkonově proti konkurenci....už je nějakej testíček???? :oops: :roll:
Vykonove pri stejnem nastaveni je to +/- to same jako MSI. U nas tusim zatim zadna recenze nebyla, tak koukni treba na Anandtech: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2253&p=1
Ja ji mam zatim jen par dnu, ale zda se ze si s A-DATA 566 rozumi lepe nez MSI. Zatim ji zajizdim na 9x270 1:1 v dualu pri 10-3-3-2.5.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
jebeno
Nováček
Nováček

Příspěvek od jebeno »

Drak, nezda sa ti hluk ventilatora na chipsete hlucny? Da sa to nejako vyriesit, napr. vacsim pasivnym chladicom (neviem ci by to stacilo)... alebo nejaky iny napad?
Athlon 64 3000+ @2258MHz, EPOX 9NDA3+ nForce3, 2x512MB PC4000 A-DATA Vitesta, Saphire 9800SE 256bit
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

jiri drak ma set vodnika od KPcoolu jako ja a tedy chipset nehluci :D

jak vidis na obrazku da se ten chladic chipsetu demontovat a nahrada je veci pokusu a omylu nebo presneho mereni, co se tam vejde

pri nahrade vodnikem ci mamutim pasivem [taky to lidi delaj] si jen zkontroluj zda se ti nezacly prehrivat soucastky kolem chipsetu - castokrat je jaksi pocitano s proudem vzduchu od vetraku i na kondiky a mosfety kolem
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Akorat me dost prekvapilo, ze roztec der u chipsetu je o cca 6mm mensi nez u predesleho Abitu NF7, myslel jsem ze je to nejaky standard. Sice sem tam nakonec ten chladic z vodnika narval, ale bylo to jen tak tak a mam ted srouby trochu nasikmo :)
Nahrada pasivem (cim vetsi tim lepsi), pripadne snizeni otacek by nemel byt problem.
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

dik za info, uvazuji o teto desce [pri reklamaci k8n neo2, eagle opet zabodoval, vice v threadu k k8n neo2 - jde o problemy s čipsetem nForce 3 Ultra] a ten problem s vodnikem se mne bude tykat

jinak pro znale anglictiny je vhodne si procist forum http://xtremesystems.org/forums/showthr ... 496&page=1

venuje se teto desce a v diskusi zaznelo: jsou dve revize desky a nekdo mel problemy s voltazi Vdimm 2,8 - odpalil desku, deska nesnese OCZ boostler ci jak se to udelatko jmenuje
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PepíkHřebík »

Kamarád co sleduje zahr. fóra mi tvrdil, že se u týhle desky "nafukujou" kondíky. Je to možný?
MB: MSI K8N neo2 -54g CPU: ATHLON 64 3000+@2250 Mhz - BOX VGA: MSI gf5900xt 128MB 390/700@450/850 RAM: 2x512 MB Kingmax HC 500MHz HDD: hitachi S-ATA 160 GB DVD-RW: LG-4160 CD-RW: Yamaha CRW-F1 zdroj: Forton 400W
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

PepíkHřebík píše:Kamarád co sleduje zahr. fóra mi tvrdil, že se u týhle desky "nafukujou" kondíky. Je to možný?
Mozne je vsechno, az se nafouknou tak dam vedet. Zatim jsem na nic takoveho nikde nenarazil, ale radsi jsem provedl preventivni prohlidku :roll:
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

no ako to teda vyzera s tymi kondikmi?? :shock:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

fue píše:no ako to teda vyzera s tymi kondikmi?? :shock:
Zatim jsou v pohode, jak jinak :)
fue
Začátečník
Začátečník

kedy sa tie kondiky konecne nafuknu??

Příspěvek od fue »

fue píše:no ako to teda vyzera s tymi kondikmi??

Zatim jsou v pohode, jak jinak :P
este stale?? :-D
robie
Nováček
Nováček

zakladna doska

Příspěvek od robie »

rozhodujem sa medzi Epox 9NDA3+ a MSI K8N Platinium + wifi,viete mi poradit ktora je lepsia MB .diky :)
d3sp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nefunční nastaveni 1T u pamětí

Příspěvek od d3sp »

Ahoj,cetl sem,ze to pise vic lidi,ale nikde se mi nepodarilo dohledat,jak to vyresit.
Mam tuhle desku od vcerejska a to spolecne s Winchesterem 3200+ a 2* 512 ram GEIL zapojenejma ve slotech 1 a 2.Ramky mi bezej v dualu,ale nepodarilo se mi je zapnout na 1T,ale jenom na 2T. Kdyz dam 1T,tak se mi to udela hodne brzo po startu woken chybu.
Nevedel byste nekdo prosim jak na to?:((
Videl sem testy Nforce3 desek a tahle tam byla se stejnym problemem a melo to dost podstatnej vliv na vykon:((
Diky moc

d3sp :sad:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nefunční nastaveni 1T u pamětí

Příspěvek od Jiri Drak »

d3sp píše:Ahoj,cetl sem,ze to pise vic lidi,ale nikde se mi nepodarilo dohledat,jak to vyresit.
Mam tuhle desku od vcerejska a to spolecne s Winchesterem 3200+ a 2* 512 ram GEIL zapojenejma ve slotech 1 a 2.Ramky mi bezej v dualu,ale nepodarilo se mi je zapnout na 1T,ale jenom na 2T. Kdyz dam 1T,tak se mi to udela hodne brzo po startu woken chybu.
Nevedel byste nekdo prosim jak na to?:((
Videl sem testy Nforce3 desek a tahle tam byla se stejnym problemem a melo to dost podstatnej vliv na vykon:((
Diky moc
Zkus nejnovejsi bios, pripadne pameti do slotu 3 a 4. Jak mas ty pameti taktovane ?
d3sp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

RE Nefunční nastaveni 1T u pamětí

Příspěvek od d3sp »

Bios zkusim,dik.
Ramky zatim taktovany nemam.Mam ale v planu,az rozchodim 1T a vsechno bude ok dat fsbcko na 240 a ramky hodit na 5:6,takze pobezej na 400 normalne a procik na 2400mhz.Cet sem,ze by to melo jit bez zvyseni napeti a co sem se koukal,tak mam stejnou revizi jako typek,co tenhle test delal.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

ty ramky sou 400MHz (200 DDR) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27228
zvládá Cas Latency 2 (CL2) s vynikajícím časováním 6-3-3 1T.
tak vynikajici casovani 2-3-3-6 co sem videl taknejak jelo (nevidel sem hry), ale pri 1T wokna (xp Pro SP2) hapaly..
ale prej to 2T nefunguje jenom u tydle epoxky, tak to treba vyresi ten novej bios... (nebo zmena napajeni?) :) ted jedou na 2,55V (myslim)
ASUS F3T
pig
Nováček
Nováček

nechce nabootovat

Příspěvek od pig »

Potreboval prosim poradit s touto deskou,
kdyz pustim neco narocnejsiho(hra,apod) a potom restartuju PC tak nechce naBOOTovat. Zasekne se u toho loga a na nic nereaguje (delete), jo a na tom ciselniku je 75 coz ma znamenat "Detect a Install all IDE devices: HDD,LS120,ZIP,CDROM..."
Kdyz to necham chvilu vypnuty cca 5min. tak to nabehne zas normalne, pripada mi to, ze se tam neco prehriva ale co?
Dela to i kdyz to neni nataktovany.

EDIT: Vyreseno-prehrivaji se pameti, 2*80 vetraky to vyresily
Naposledy upravil(a) pig dne pon 21. úno 2005, 18:21, celkem upraveno 2 x.
Procesor: i5 4670K@4,6GHz-1,3V(delid),Grafika: MSI R9 270X, Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226 (Cpu), Motherboard: Gigabyte GA-Z87-HD3, Operační paměť: Corsair 2X4Gb 1600@2000Mhz, HDD:Crucial M500-240GB,seagate 750Gb, samsung 500Gb, Zvuková karta: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, Reproduktory(sluchadla): Creative Tactic3D Sigma, Monitor: LG Flatron 27MD53D - LED 27"
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Mam s touhle deskou take problem s IDE zarizenim:

Kdyz dam jeden HDD na primary a nastavim CS tak neuveritelne dlouho nabihaji WinXP.Kdyz dam master,tak je to v pohode,kdyz tam dam ale 2 disky tak se zase nacitani dost prodlouzi.nechapu to,zkousel jsem nvidia drivery i winxp drivery a situace je stejna.(problem odeslan na reklamaci)

Dalsi problem,je s ATAPI CD-RW Plextor povesenou jako master na secondary kanalu,vypaluje CD s chybama,a ty jsou necitelny,laboroval jsem snad se vsim a zadna zmena,pak jsem vrazil do pocitace PCI-IDE radic povesil na nej tu vypalovacku a uz pali v pohode,mam IDE radic na desce asi porouchanej,zkusim ji reklamovat,mate nekdo podobnou zkusenost?

Jinak na plno zahranicnich forech se pameti GEIL na tyhle desce nepodarilo rozjet jak maji.Nejsou moc kompatibilni,jak si nekdo muze koupit pamet aniz by si precetl nejaky testy na netu nechapu.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“