HW router a Chello
Moderátor: Don
- Punkac
- Nováček

-
HW router a Chello
Zajímalo by mě jestli jde u služby Chello Classic použít HW router.Konkrétně mám vylídnutej tenhle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44532
Nemám s timhle zkušenosti.Vim, že se u Chella musí regostrovat číslo síťovky, tak jestli tenhle router má taky nějaký číslo ??
Nemám s timhle zkušenosti.Vim, že se u Chella musí regostrovat číslo síťovky, tak jestli tenhle router má taky nějaký číslo ??
- tUrbine
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: HW router a Chello
tim cislem asi myslis MAC adresu ...tak spravci nahlasis mac routeru a jedes dalPunkac píše:Zajímalo by mě jestli jde u služby Chello Classic použít HW router.Konkrétně mám vylídnutej tenhle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44532
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LeváRuka
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já měl za to, že všechny NIC, ať už síťovky, nebo NIC v routerech, swištích a podobný síťový havěti mají z výroby předem danou MAC adresu, která je jedinečná a nejde nijak měnit...LeváRuka píše:Nevím, jak tenhle ale většinou se dá MAC adresa routeru nastavit, nebo si ju dokáže i sám zjistit (to je nejlepší=bez práce)
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- LeváRuka
- Začátečník

-
Rádo se staloTomV píše:Já měl za to, že všechny NIC, ať už síťovky, nebo NIC v routerech, swištích a podobný síťový havěti mají z výroby předem danou MAC adresu, která je jedinečná a nejde nijak měnit...LeváRuka píše:Nevím, jak tenhle ale většinou se dá MAC adresa routeru nastavit, nebo si ju dokáže i sám zjistit (to je nejlepší=bez práce)
Ale pokud to tak není, tak se rád nechám poučit...
- johny128
- Začátečník

nie, tie MAC sa naozaj nedaju menitt.To co ale mozes je zatienit tuto mac lubovolnou aku ty chces.Takze ta originalna tam zostane, ale bude sa navonok ukazovat ta co ty chces.A to dokaze aj lubovolny windows, takze nic extraTomV píše:Já měl za to, že všechny NIC, ať už síťovky, nebo NIC v routerech, swištích a podobný síťový havěti mají z výroby předem danou MAC adresu, která je jedinečná a nejde nijak měnit...LeváRuka píše:Nevím, jak tenhle ale většinou se dá MAC adresa routeru nastavit, nebo si ju dokáže i sám zjistit (to je nejlepší=bez práce)
Ale pokud to tak není, tak se rád nechám poučit...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Punkac
- Nováček

-
Teť ještě přemejšlim jestli ten U.S. Robotics nebo tenhle Edimax
Cenově jsou skoro stejný
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44703
Co vy na to
Cenově jsou skoro stejný
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44703
Co vy na to
- LeváRuka
- Začátečník

-
Ptáš se na názor, tak já bych ti doporučil se vykašlat na takový krámy a zaměřit pozornost na tenhle :
SMC 7004 VBR v.2 (např www.cybex.cz)
na 100% se dá měnit/maskovat
MAC adresa, dobrej firewall, a co bych považoval za velkou výhodu, má ho hodně lidí, nebude problém s nastavením pro různé hry a aplikace.
na 100% se dá měnit/maskovat
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak, tak, přesně tohle jsem chtěl taky poradit, mám doma (díky radě BajgyhoLeváRuka píše:Ptáš se na názor, tak já bych ti doporučil se vykašlat na takový krámy a zaměřit pozornost na tenhle :
na 100% se dá měnit/maskovatMAC adresa, dobrej firewall, a co bych považoval za velkou výhodu, má ho hodně lidí, nebude problém s nastavením pro různé hry a aplikace.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: hmm
Pochopitelně i sdílení, co je za tímto routrem je jedna síť (pokud si to tak nakonfiruruješ) a v ní si můžeš dělat co chceš.Jirass píše:A dá se na tomhle SMC 7004 VBR v.2 fungovat i jako sdílení souborů nebo se pak každý PC hlásí samostatně? Dík
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: hmm
No to snad ne, takždej router nemá integrovanej switch, např.: CISCO 1601 je vybaven pouze jedním portem pro připojení do swtiche/počítače. A takových příkadů by se ještě našlo, třeba dost wireless routerů.LeváRuka píše:Aby to bylo úplně jasný, každej router má "integrovanej" switch.