HW router a Chello

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Punkac
Nováček
Nováček

HW router a Chello

Příspěvek od Punkac »

Zajímalo by mě jestli jde u služby Chello Classic použít HW router.Konkrétně mám vylídnutej tenhle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44532
Nemám s timhle zkušenosti.Vim, že se u Chella musí regostrovat číslo síťovky, tak jestli tenhle router má taky nějaký číslo ??
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HW router a Chello

Příspěvek od tUrbine »

Punkac píše:Zajímalo by mě jestli jde u služby Chello Classic použít HW router.Konkrétně mám vylídnutej tenhle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44532
Nemám s timhle zkušenosti.Vim, že se u Chella musí regostrovat číslo síťovky, tak jestli tenhle router má taky nějaký číslo ??
tim cislem asi myslis MAC adresu ...tak spravci nahlasis mac routeru a jedes dal
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Přesně tak, vyhovovat bude v podstatě libovolnej router a u chella nahlásíš že sis koupil novej kompl a MAC síťovky je ... A hotovo.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Nevím, jak tenhle ale většinou se dá MAC adresa routeru nastavit, nebo si ju dokáže i sám zjistit (to je nejlepší=bez práce 8-) )
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

LeváRuka píše:Nevím, jak tenhle ale většinou se dá MAC adresa routeru nastavit, nebo si ju dokáže i sám zjistit (to je nejlepší=bez práce 8-) )
Já měl za to, že všechny NIC, ať už síťovky, nebo NIC v routerech, swištích a podobný síťový havěti mají z výroby předem danou MAC adresu, která je jedinečná a nejde nijak měnit... :? Ale pokud to tak není, tak se rád nechám poučit... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

TomV píše:
LeváRuka píše:Nevím, jak tenhle ale většinou se dá MAC adresa routeru nastavit, nebo si ju dokáže i sám zjistit (to je nejlepší=bez práce 8-) )
Já měl za to, že všechny NIC, ať už síťovky, nebo NIC v routerech, swištích a podobný síťový havěti mají z výroby předem danou MAC adresu, která je jedinečná a nejde nijak měnit... :? Ale pokud to tak není, tak se rád nechám poučit... :)
Rádo se stalo :-D
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

TomV píše:
nie, tie MAC sa naozaj nedaju menitt.To co ale mozes je zatienit tuto mac lubovolnou aku ty chces.Takze ta originalna tam zostane, ale bude sa navonok ukazovat ta co ty chces.A to dokaze aj lubovolny windows, takze nic extra :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

... což je sice báječné, ale v pohodě to lze se síťovou kartou, HW routeru ve woknech MAC adresu nezměníš, to musí umět ten router sám o sobě, což pochopitelně zaručeno nemáš
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No vzhledem k tomu ze US.robotics jsou jedny z nejlepsich routeru pro SOHO tak urcite bude umet zmenu MAC nejspis pres Http
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Punkac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Punkac »

Teť ještě přemejšlim jestli ten U.S. Robotics nebo tenhle Edimax
Cenově jsou skoro stejný
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44703

Co vy na to
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Ptáš se na názor, tak já bych ti doporučil se vykašlat na takový krámy a zaměřit pozornost na tenhle :
SMC 7004 VBR v.2 (např www.cybex.cz)
na 100% se dá měnit/maskovat :) MAC adresa, dobrej firewall, a co bych považoval za velkou výhodu, má ho hodně lidí, nebude problém s nastavením pro různé hry a aplikace.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LeváRuka píše:Ptáš se na názor, tak já bych ti doporučil se vykašlat na takový krámy a zaměřit pozornost na tenhle :
SMC 7004 VBR v.2 (např www.cybex.cz)
na 100% se dá měnit/maskovat :) MAC adresa, dobrej firewall, a co bych považoval za velkou výhodu, má ho hodně lidí, nebude problém s nastavením pro různé hry a aplikace.
Tak, tak, přesně tohle jsem chtěl taky poradit, mám doma (díky radě Bajgyho :roll: ) a maximální spokojenost.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od Jirass »

A dá se na tomhle SMC 7004 VBR v.2 fungovat i jako sdílení souborů nebo se pak každý PC hlásí samostatně? Dík
Intel + NVidia.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: hmm

Jirass píše:A dá se na tomhle SMC 7004 VBR v.2 fungovat i jako sdílení souborů nebo se pak každý PC hlásí samostatně? Dík
Pochopitelně i sdílení, co je za tímto routrem je jedna síť (pokud si to tak nakonfiruruješ) a v ní si můžeš dělat co chceš.
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Jirass píše:A dá se na tomhle SMC 7004 VBR v.2 fungovat i jako sdílení souborů nebo se pak každý PC hlásí samostatně? Dík
Aby to bylo úplně jasný, každej router má "integrovanej" switch.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LeváRuka píše:Aby to bylo úplně jasný, každej router má "integrovanej" switch.
No to snad ne, takždej router nemá integrovanej switch, např.: CISCO 1601 je vybaven pouze jedním portem pro připojení do swtiche/počítače. A takových příkadů by se ještě našlo, třeba dost wireless routerů.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“