Gratuluju...X-diablo píše:Už se můj novej athlonek pěkně usadil v nforce2 desce a vyhřívá moje doupátko
Athlon XP 2400+ : náchylonost na zlomení?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jj, jednou jsem mel v ruce Durona 900, teda v ruce, přesně řečeno v case a taky měl ulomený rožek, ale já už jsem ho tak koupil, za směšný peníz, samozřejmě že než jsem ho koupil, tak jsem hovíkend testoval v Prime, výsledek ? Soused ho má do teď a šlape mu jako hodinky ...Tom Koldušek píše:Ahoj Všem,
no, abych nebyl skromný, tak se musím pochlubit. Byl to můj první AMD Duron 750, koupil jsem i nový chladič - tuším TITAN M5AB, takový žebrovaný hrnec. Deska byla nějaké MSI. Tak jsem nasazoval chladič, měl hodně silný přítlak na CPU od novoty. Akorát jsem chtěl zacvaknout sponu, tak se ozvalo divné zaskřípění a zakřupání. Sundal jsem po....ný TITAN a na jádru duronka chyběl rožek a náběžná hrana jádra a kolem jen tmavé střípky a prach. Znova jsem podmazal a nasadil. Procík maká dodnes a bez problémů, akorát je trochu "pokřtěný".
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
- laden
- Nováček

-
zkušenosti s montáží cpu
Stavim compy už 3 roky v průměru tak 5 týdně.převážně AMD.Jeste se mi nestalo abych při nasazení chadiče volámal CPU.Pracuji v jedné nejmenované prodejne s pc na reklamacích a při testování jednotlivých komponent kolikrát nasazuju chaldič cpu treba i 10x denne.mužu jen poradit jak postupovat.nechce se to opírat rukou o chladič nebo na nej tlačit,tlačit pouze na šroubovák!!!Přišlo se m už nekolik lidí že jim nejde pc a již sem nekolikrát zjistil že dali chladič obráceně.při takový montáži je chladič na křivo a lehce se olámou hrany na jádře.mel se mtu taky jednoho experta kterej tvrdil že delá compy už 5 let.koupil tu komponenty a doma si to poskladal,sem s tim přišel že se mu to vůbez nerozjelo.mrknu na to a sním či bdím,MB rovnou na plechu bez sloupků!!!:)))to jsou ty experti pres PC!!!
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: zkušenosti s montáží cpu
Kamaráde, to se mi stalo jednou taky, skládal jsem po sobě několik sestav, do stejných case, šlo o to, že všechny ty case měly už rovnou výstupky na plechu, takže se tam nedávaly žádné diletační šroubky na plech. Potom jsem skládal jeden komp, ale do case od jiného výrobce, fláknul jsem desku do case, zapojil a nic, potom jsem to nesl do krámu a tam jsme na to přišly, že tam nejsou ty šroubky, jenomže ... V tom malém šáčku co se balí do case ty šroubky nebyly ! No, připadal jsem si jako debil, provozní slepota ... Na druhou stranu, kdyby ti volové zabalily tu case se šroubkama, tak by se to nestalo ... A závěr ? Dneska už si dávám sakra pozor na to jestli tam ty šroubky jsou, ale všechno to byla souhra náhod...laden píše:Stavim compy už 3 roky v průměru tak 5 týdně.převážně AMD.Jeste se mi nestalo abych při nasazení chadiče volámal CPU.Pracuji v jedné nejmenované prodejne s pc na reklamacích a při testování jednotlivých komponent kolikrát nasazuju chaldič cpu treba i 10x denne.mužu jen poradit jak postupovat.nechce se to opírat rukou o chladič nebo na nej tlačit,tlačit pouze na šroubovák!!!Přišlo se m už nekolik lidí že jim nejde pc a již sem nekolikrát zjistil že dali chladič obráceně.při takový montáži je chladič na křivo a lehce se olámou hrany na jádře.mel se mtu taky jednoho experta kterej tvrdil že delá compy už 5 let.koupil tu komponenty a doma si to poskladal,sem s tim přišel že se mu to vůbez nerozjelo.mrknu na to a sním či bdím,MB rovnou na plechu bez sloupků!!!:)))to jsou ty experti pres PC!!!
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja uz mam v zbierke 1ks XP 2200+, a dalsie 2ks 2400+ .... ktore maju zlomene jadro pri instalacii chladica........
Ludia to chceli doniest na reklamaciu ze procesor nejde
............
Aspon trochu sikovnosti..... preca len treba......
Ludia to chceli doniest na reklamaciu ze procesor nejde
Aspon trochu sikovnosti..... preca len treba......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No deska neníí zas až tak super je to MSI K7T Delta-L bez podpory DUAL CHANEL DDR a SERIAL ATA, ale mě to stačí. Ale mile mě Microstar potěšil že přidal takový ty smotaný IDE kabely, na to že to není HI-END deska je to super. A ještě mě taky potěšily odporou bluetooth, aspoň si teď počítaček může pokecat s mobilkem i bez pupeční šňůry. 
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
K7N2DELTA-L ma dual channel ... je tam prece chipset nForce2 Ultra ....X-diablo píše:No deska neníí zas až tak super je to MSI K7T Delta-L bez podpory DUAL CHANEL DDR a SERIAL ATA, ale mě to stačí. Ale mile mě Microstar potěšil že přidal takový ty smotaný IDE kabely, na to že to není HI-END deska je to super. A ještě mě taky potěšily odporou bluetooth, aspoň si teď počítaček může pokecat s mobilkem i bez pupeční šňůry.
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bart_Teschen píše:K7N2DELTA-L ma dual channel ... je tam prece chipset nForce2 Ultra ....X-diablo píše:No deska neníí zas až tak super je to MSI K7T Delta-L bez podpory DUAL CHANEL DDR a SERIAL ATA, ale mě to stačí. Ale mile mě Microstar potěšil že přidal takový ty smotaný IDE kabely, na to že to není HI-END deska je to super. A ještě mě taky potěšily odporou bluetooth, aspoň si teď počítaček může pokecat s mobilkem i bez pupeční šňůry.
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, jak málo stačí k radostiX-diablo píše:Bart_Teschen píše: K7N2DELTA-L ma dual channel ... je tam prece chipset nForce2 Ultra ....Hurá měls pravdu, teď jsem mrknul do manuálu a fakt to tam píčou a na krabici to taky je napsaný, tak ten prodávající musel být naprosto blbej.
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mnemonic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rek bych, ze vybirat procak podle toho, jestli nekdo rekne ze se lame ja naprosto mimo misu. koupit bych 486-ku, ta chladic nepotrebuje, takze je to naprostu supr procak. uz jsem taky par procaku chladicem obstastnil, ale jeste se mi nestalo, ze bych ho volamal. chce to jenom trochu citu. řek bych, ze si udelal dobre, kdyz jsi sel do xpecka:-) ja sem max spokojenej.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
- Boin
- Začátečník

-
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já procesory zásadně nepřetaktovávám, pouze ztišuji celý počítač a modifikuju bednu, mám chladič od Arctic Coolu celoměděný na 1500 otáček, má to 18 dB, a zdroj má od Fortronu větráček má něco kolem 20 dB jak udává výrobce. A kdybych přetaktoval, tak bych musel zvýšit otáčky větráku a to by moje audiofilský uši nepřežily a sousedi by se museli smíři stím, že budu svýma logitech Z-680 přehlušovat hukot větráků. 
- Laky
- Nováček

-
- ergi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak ked ho budes chciet ohnut alebo naopak dat nanho chladic mozes mu ublizit tak ako kazddemu procaku ale ked sa k nemu budes spravat slusne nevidim jediny problem preco by mal byt nachylnejsi na zlomenie a podobne
A64-3200+@????+ (270*10=2700Mhz), MSI K8N-NEO2-Platinum-WIFI, 1* 512DDram 566MHz A-DATA Vitesta, GeForce6800 128MB 325/700@360/850, 200GBHDD-Maxtor, 400W, DVD-RW - Plextor-PX712A
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Athlon XP 2400+ : náchylonost na zlomení?
To že se zlomí je nesmysl, měl jsem v rukách asi tak 20 různých Athlonů a Duronů a ani jeden jsem zatím nepoškodil. Chce to mít v rukách cit. Ten kdo to umí a má zkušenosti dřív poškodí patici než CPU. Viděl jsem hodně poškozených jader, ale procák jako takovej nikdy zlomenej nebyl, to jsou tak akorát blbý kecy příznivců INTELU. Pokud se dodrží postup který uvadí AMD, tak se nic nemůže stát.X-diablo píše:Chtěl bych si pořídit athlona 2400 + (ne barton). Mí kamarádi tvrdí, že bych se do toho neměl pouštět že prej si ho akorát zničím, že je náchylnej na zlomení. Tak potřebuju vědět co je na tom pravdy.
Vím že tímto trpěly staré Thunderbiry a hlavně durony ale nevím jak je to thoroughbreadem. Jsem již pevně rozhodnut že si jej pořídím, protože Celer 1300 Tualatin mě už opravdu nestačí.
::Pokud někdo ví na co si dát pozor při instalaci tak ať napíše, díky.
TADY JE ODKAZ:http://www.amd.com/us-en/Processors/Tec ... 78,00.html
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Athlon XP 2400+ : náchylonost na zlomení?
Za prvé nevím, proč vytahuješ starej thread kvůli tomu, abys řekl po jedenácté, co už tu bylo desetkrát řečeno a za druhé - on samozřejmě mluvil o jádru. Ne o pouzdře, to je téměř nezničitelné...-HNY- píše:To že se zlomí je nesmysl, měl jsem v rukách asi tak 20 různých Athlonů a Duronů a ani jeden jsem zatím nepoškodil. Chce to mít v rukách cit. Ten kdo to umí a má zkušenosti dřív poškodí patici než CPU. Viděl jsem hodně poškozených jader, ale procák jako takovej nikdy zlomenej nebyl, to jsou tak akorát blbý kecy příznivců INTELU. Pokud se dodrží postup který uvadí AMD, tak se nic nemůže stát.X-diablo píše:Chtěl bych si pořídit athlona 2400 + (ne barton). Mí kamarádi tvrdí, že bych se do toho neměl pouštět že prej si ho akorát zničím, že je náchylnej na zlomení. Tak potřebuju vědět co je na tom pravdy.
Vím že tímto trpěly staré Thunderbiry a hlavně durony ale nevím jak je to thoroughbreadem. Jsem již pevně rozhodnut že si jej pořídím, protože Celer 1300 Tualatin mě už opravdu nestačí.
::Pokud někdo ví na co si dát pozor při instalaci tak ať napíše, díky.
TADY JE ODKAZ:http://www.amd.com/us-en/Processors/Tec ... 78,00.html
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: