casta fragmentacia suborov

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
forrest
Začátečník
Začátečník

casta fragmentacia suborov

Příspěvek od forrest »

Potreboval by som poradit, co mam robit, ked sa mi dost casto na HDD fragmentuju subory..defragmentoval som pred dvoma dnami a teraz mam 16% fragmentovanzch suborov a 8% celkovu fragmentaciu..strasne to spomaluje pracu HDD a tym aj celeho systemu. ked som defragmentoval, tak to dost pomohlo. Ale zda sa mi dost caste defragmentovat HDD kazde dva dni.. je to normalne? dakujem za odpoved
R2D2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R2D2 »

ty % fragmentace normální jsou to že defragmentuješ každy dva dny asi normální moc není :D já to dělám tak 2x do roka a věřim tomu že kdo má hodně velký disky nad 120gb - to nedělá možná vůbec -docela to trvá :-D
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
miho
Čestný člen
Čestný člen

Re: casta fragmentacia suborov

Příspěvek od miho »

forrest píše:Potreboval by som poradit, co mam robit, ked sa mi dost casto na HDD fragmentuju subory..defragmentoval som pred dvoma dnami a teraz mam 16% fragmentovanzch suborov a 8% celkovu fragmentaciu..strasne to spomaluje pracu HDD a tym aj celeho systemu. ked som defragmentoval, tak to dost pomohlo. Ale zda sa mi dost caste defragmentovat HDD kazde dva dni.. je to normalne? dakujem za odpoved
To zalezi na mnoha faktorech. Staci treba na FAT32 sosat soucasne 2 ci vice souboru a udela ti to z disku prekrasne raznici :wink:
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
forrest
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od forrest »

zase som cital, ze uz 5% fragmentacie dost spomaluje system, tak neviem.. a mne ten HDD pracuje niekedy neskutocne pomaly. Tak ako casto treba defragmentovat? vsetci pisu inak..ak to znacne spomalenie HDD nie je fragmentaciou, tak cim?
forrest
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od forrest »

mam NTFS..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud disk pracuje pomalu, otestuj ho SMARTem a HD tachem a hoď to sem :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“