Problem Hitachi sATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem Hitachi sATA

Příspěvek od Finkky »

koupil sem si disk hitachi 160 S-ATA a cely zhavy sem zapojil kabilky zdroje a data a hura na restart a ejhle :( disk zacal vydavat podivny zvuk porat se opakujici a nejde mi nabootovat do xpcek seknese to tesne pred rozjetim modre carky potrebuju nutne poradit co stim prosim Xp mi ani nenajedou a v biosu se disk nobevi :((((
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

"hurá na restart"...to jako že jsi ho připojil při puštěném PC ? :?

máš správně všechny kabely, hlavně napájecí ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

MaWa píše:"hurá na restart"...to jako že jsi ho připojil při puštěném PC ? :?
Jistě, vždyť SATA má přece hotplug... :roll: :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Taková připomínka: Ve biosu se ti sata disk nikdy neobjeví. Ten se ti objeví až ve výpisu sata řadiče (pokud máš vůbec sata řadič zapnutej v biosu), kterej se ti zobrazí hned po postu.
Každopádně ať už má sata hotplug nebo ne, já bych to za chodu radši nepřipojoval.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

TomV píše:
MaWa píše:"hurá na restart"...to jako že jsi ho připojil při puštěném PC ? :?
Jistě, vždyť SATA má přece hotplug... :roll: :roll:
Doufam, že tohle bylo myšleny jako hustá ironie, ja jen aby se tady toho moc lidi nechytilo... Mohli by byt prekvapeny, jako autor threadu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

1

Příspěvek od Finkky »

hele ten hardisk tam davam kdyz je pocitac vypnutej samozdrejmne ale proste mi nenabehne Windows a jeste mi ten disk vydava takovy divny zvuky vubec nevim co stim :( prosim helpnete mi :(
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 1

Příspěvek od JanHavlicek »

Finkky píše:hele ten hardisk tam davam kdyz je pocitac vypnutej samozdrejmne ale proste mi nenabehne Windows a jeste mi ten disk vydava takovy divny zvuky vubec nevim co stim :( prosim helpnete mi :(
Jestli si cetl FAQ: jaky disk koupit od Marsellusse Wallaceho, tak ten pise, ze tyto disky odchazi tak do tydne po zakoupeni a obavam se, jestli to nebude tvuj pripad :(
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 1

Příspěvek od random »

Finkky píše:hele ten hardisk tam davam kdyz je pocitac vypnutej samozdrejmne ale proste mi nenabehne Windows a jeste mi ten disk vydava takovy divny zvuky vubec nevim co stim :( prosim helpnete mi :(

Taketo pripady som uz zazil s diskami Hitachi mal aj ja :( ....... asi ho budes musiet ist reklamovat ...............
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sentenced píše:
TomV píše: Jistě, vždyť SATA má přece hotplug... :roll: :roll:
Doufam, že tohle bylo myšleny jako hustá ironie, ja jen aby se tady toho moc lidi nechytilo... Mohli by byt prekvapeny, jako autor threadu.
Ano, bylo to myšleno jako hustá ironie... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

hmm XPčka neznám...takže nevim, kde je nějaká "modrá čárka", ale pokud se to sekne uplně na začátku po všech výpisech BIOSu, tak to ještě nemusí být chyba disku...
pokud ovšem vydává nějaké podezřelé zvuky (ne jen jedno cvaknutí při zapnutí), tak je asi opravdu špatný (pokud jsi kontroloval kabeláž) - to se bohužel u Hitachi stává. pokud chceš mít jistotu, tak ho zkus vyzkoušet u nějakého kamaráda, co SATA disk používá... :?
zkus ty podivné zvuky trochu popsat...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

MaWa píše:hmm XPčka neznám...takže nevim, kde je nějaká "modrá čárka
Tou modrou čárkou je zřejmě myšleno nabíhání XP Pro a úvodní obrazovka. U XP Home je čárka zelená :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

popis zvuku

Příspěvek od Finkky »

je to takove kvileni jako z vetraku a hrajeto melodii hasicu porat dokola je to dost vysoky zvuk tak okolo 1000Hz mno a porat se to opakuje ale rikam ze to neni nejak silny ale prehlusi to ostatni vetracky (3) a jeste ke vsemu sem mel otevrenej CASE :( tak porate dik
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

nejni to pc speaker ? moje nForce2 deska (epox 8rda+) taky vydává takovej zvuk jak ambulance :oops: když se jí něco nelíbí (moc přetaktovaná, špatně nasazená paměť apod...

jde to určitě z toho disku ?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak ho odpoj a uvidíš jestli ti to naběhne na ten starej disk.At vyloučíš že není něni špatně na desce ja říkal MaWa! Proto že když sem dával do svýho PC Satana já tak byly taky trable,ale žadný záchranky nebyli slyšet ty slyším jen když časuju paměti :oops:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Mno mizna ze si stezuje deska ale rozhodne to dela jen kdyz je hdd zapojenej tak nevim jestli neni nahodou zapojenej nejk blbe ale nevim co by se natom dalo zkazit :( na desce sou dole dva sata radice zkousel sem oba dva a porat to samy no zkusim zjistit co dela ten zvuk jestli deska nebo hdd a pak se ozvu diky za reakce
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“