ako rozdelit disk
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- rimo
- Nováček

-
ako rozdelit disk
prosim o radu
ako rozdelit disk na jednotlive casti pod win xp (C,D,E...)
ako rozdelit disk na jednotlive casti pod win xp (C,D,E...)
- R2D2
- Začátečník

útržek z FAQ:
Q: Lze rozdělit disk s již nainstalovaným operačním systémem ?
A: Ano, např. Partition Magic od Powerquestu to umí Nezapoměňte ale nejdřív zazálohovat data - stačí výpadek el. proudu a je problém na světě . Taky se nelekejte, že to trvá - může to trvat klidně i 20 hodin - pokud chcete, aby to bylo rychlejší, nejdříve všechny oddíly defragmentujte
stačí jen hledat
Q: Lze rozdělit disk s již nainstalovaným operačním systémem ?
A: Ano, např. Partition Magic od Powerquestu to umí Nezapoměňte ale nejdřív zazálohovat data - stačí výpadek el. proudu a je problém na světě . Taky se nelekejte, že to trvá - může to trvat klidně i 20 hodin - pokud chcete, aby to bylo rychlejší, nejdříve všechny oddíly defragmentujte
stačí jen hledat
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

- LeváRuka
- Začátečník

-
- mhl
- Středně pokročilý

-
tak 10-20G na system,10G si nech volny(treba kdybys chel nekdy zkusit linux abys nemusel vse znovu formatovat) a zbytek na dataLeváRuka píše:Tak jsem to pochopil taky a celkem by mě to zajímalo, mám 160G a nevím, jestli je dobré ho rozdělit, případně na jak velké části + použití a výhody prosímJJ píše:kuaaa, ja ze sa pyta na ako velke casti mu to odporucame rozdelit![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- johny128
- Začátečník

noo ja som kupil vcera 160-kum.h.l píše:tak 10-20G na system,10G si nech volny(treba kdybys chel nekdy zkusit linux abys nemusel vse znovu formatovat) a zbytek na dataLeváRuka píše: Tak jsem to pochopil taky a celkem by mě to zajímalo, mám 160G a nevím, jestli je dobré ho rozdělit, případně na jak velké části + použití a výhody prosím
System ........................................ 7 GB
Hry ........................................... 15 GB
Data(video,dokumenty, foto,hry) ... 100 GB
MP3 download a upload ............... 35 GB
je to trocha vela casti a lutujem toho miesta na hry(hry totalne vobec nehravam, ale ked si uz nieco nainstalujem, je to hra tak na 5cd
PS: celkovo je to nieco cez 164GB, tych 7GB sa tam dovrsilo, vsetko je vyuzite
- kotlik
- Nováček

- mhl
- Středně pokročilý

-
při představě že bych musel vždycky před reinstlaci systemu někam zalohovat všecky data...ufffkotlik píše:a ma to vubec cenu rozdelovat disk??? fyzicky je to vse na jednom disku...k cemu je to rozdeleni dobre, krom lepsi spravy...
a navic ne každej ma jenom jeden system
nerozdělovat disk je prostě blbost
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no myslim, že nejdůležitější (nebo jeden z nejdůležitějších) důvodů je snadná defragmentace...ono defragovat 160GB nebo 10GB je dost rozdíl. a pokud je na tom OS, tak výsledek stejný 
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- LeváRuka
- Začátečník

-
A jak to používáte ? Když si nechám nějakou větší část jako "archiv" a menší část jako pracovní, tak to potom jako mám vzít instalačku z archivu a instalovat to na na pracovní disk ?
Zkoušel někdo měřit rychlost takhle používanýho disku ?
Jinak co se zálohy při instalaci týká, tak mám pocit, že XP se dají instalovat, i když už na disku nějaký data jsou - samozřejmě formát je jiná věc
Zkoušel někdo měřit rychlost takhle používanýho disku ?
Jinak co se zálohy při instalaci týká, tak mám pocit, že XP se dají instalovat, i když už na disku nějaký data jsou - samozřejmě formát je jiná věc
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no da sa instalovat ale to nieje ono lepsie je ked to davas na prazdny disk a potom to defragmentes niekolko krat a az potom nahravas dalsie veci system sa tak osporiada na zaciatok disku kde je najrychlsi tok dat takze ti bude pracovat svizneLeváRuka píše:Jinak co se zálohy při instalaci týká, tak mám pocit, že XP se dají instalovat, i když už na disku nějaký data jsou - samozřejmě formát je jiná věc
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
osobne se mi to zda trosku zbytecny.. na system a programy mam radi 10GB... 5 bylo zatracene malo... 7 je tak na hrane...JJ píše:noo ja som kupil vcera 160-kum.h.l píše: tak 10-20G na system,10G si nech volny(treba kdybys chel nekdy zkusit linux abys nemusel vse znovu formatovat) a zbytek na data![]()
a mam to takto:
System ........................................ 7 GB
Hry ........................................... 15 GB
Data(video,dokumenty, foto,hry) ... 100 GB
MP3 download a upload ............... 35 GB
je to trocha vela casti a lutujem toho miesta na hry(hry totalne vobec nehravam, ale ked si uz nieco nainstalujem, je to hra tak na 5cd) inac je to dobre
PS: celkovo je to nieco cez 164GB, tych 7GB sa tam dovrsilo, vsetko je vyuzite
hry - 15GB (ROFL)
100GB.... zase hry... bude v tom bordel
35GB up/down... mp3... ehm... stejne pak bude pulka na tom 100GB...
osobne bych nechal 10 a zbytek normalne do slozek... jinak furt budes presouvat neco mezi diskama a bude to stvat...
- johny128
- Začátečník

na system som si dal tolko aby som sa potom neroztahoval so zbytocnymi programamiICE píše:osobne se mi to zda trosku zbytecny.. na system a programy mam radi 10GB... 5 bylo zatracene malo... 7 je tak na hrane...
hry - 15GB (ROFL)
100GB.... zase hry... bude v tom bordel
35GB up/down... mp3... ehm... stejne pak bude pulka na tom 100GB...
osobne bych nechal 10 a zbytek normalne do slozek... jinak furt budes presouvat neco mezi diskama a bude to stvat...
nahodou je to vsetko na disku aj celkom prehladne
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je taky ideální mít zhruba těch 10GB (já mám jen 8GB) na systém a zbytek na to ostatní, případně další menší oddíl na druhej systém (linux).
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- LeváRuka
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: