Zmizele soubory na disku.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Pjetr
- Nováček

-
Zmizele soubory na disku.
Mam takovy problem. U kamarada jsem si nahral na disk asi 50 GB filmu, prisel jsem domu, zapojil jsem disk a spustil pocitac a filmy nikde. Na disku je adresar ve kterem filmy maji byt, ale adresar nejde otevrit. V Total commanderu se po poklepani na nej nic nestane a v pruzkuminku se objevi E.\milan neni pristupny pristup byl odepren.Kdyz jsem disk prosel windowsovskym CHKDSK, tak to zadne chyby nenajde, ale misto pri tom je porad obsazene. Mam winXP a disk je v NTFS. Nevite nekdo co s tim?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

- Pjetr
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mike Koo
- Nováček

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by ale nevysvětlovalo, proč je nevidí. Kdyby to bylo z důvodu jaký píšeš, tak by to jen hlásilo že nemá právo na to šahat, ale ty soubory by viděl.Mike Koo píše:A jedna taková hloupost - oprávnění. Jseš přihlášenej s admin právama? Když jsi ty soubory nahrával u kamaráda (NTFS, majitel souboru).
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Mike Koo
- Nováček

Atributy NTFS umožňují i povolit - zakázat zobrazování obsahu složky.pavel.minarik píše:To by ale nevysvětlovalo, proč je nevidí. Kdyby to bylo z důvodu jaký píšeš, tak by to jen hlásilo že nemá právo na to šahat, ale ty soubory by viděl.Mike Koo píše:A jedna taková hloupost - oprávnění. Jseš přihlášenej s admin právama? Když jsi ty soubory nahrával u kamaráda (NTFS, majitel souboru).
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To sice jo, ale v praxi jsem nikdy neviděl, že by tohle bylo výchozí nastavení. Zatímco stav, který jsem popsal není výjimkou.Mike Koo píše:Atributy NTFS umožňují i povolit - zakázat zobrazování obsahu složky.
Ale máš pravdu, napsal jsem to blbě, vyloučit to na 100% nejde.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Pjetr
- Nováček

-
- Mike Koo
- Nováček

Zobrazíš obsah disku - nástroje - možnosti složky - zobrazení - odškrtnout volbu "Použít zjednodušené sdílení souborů". To přidá další záložku ve vlastnostech souboru-složky. Tam už se nachají nastavit podrobnější volby přístupu k souboru.Pjetr píše:Jsem prihlasen s administatorskymi pravy. A jak se daji vubec zobrazit NTFS prava? Kdyz dam druhe tlacitko a vyberu sdileni a zabezpeceni na jakoukoliv slozku tak tam muzu nastavit pouze atribut skryty a pouze poro cteni.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
- Pjetr
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: