Zmizele soubory na disku.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pjetr
Nováček
Nováček

Zmizele soubory na disku.

Příspěvek od Pjetr »

Mam takovy problem. U kamarada jsem si nahral na disk asi 50 GB filmu, prisel jsem domu, zapojil jsem disk a spustil pocitac a filmy nikde. Na disku je adresar ve kterem filmy maji byt, ale adresar nejde otevrit. V Total commanderu se po poklepani na nej nic nestane a v pruzkuminku se objevi E.\milan neni pristupny pristup byl odepren.Kdyz jsem disk prosel windowsovskym CHKDSK, tak to zadne chyby nenajde, ale misto pri tom je porad obsazene. Mam winXP a disk je v NTFS. Nevite nekdo co s tim?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jak velký disk ? máš sp1 ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

a ked ho pripojis do ineho kompu tak ti tie subory ukaze?
Pjetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pjetr »

Disk mam 160 GB, rozdělený na 2 části, systémová má 60 GB a ty soubory jsou na 100 GB části.Nemám nainstalovaný servicepack a na jiném počítači jsem to ještě nezkoušel.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pro správnou práci Windows XP s diskem větším než 120GB by měl být instalován service pack 1
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

A jedna taková hloupost - oprávnění. Jseš přihlášenej s admin právama? Když jsi ty soubory nahrával u kamaráda (NTFS, majitel souboru).
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

projed ho scan diskem :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mike Koo píše:A jedna taková hloupost - oprávnění. Jseš přihlášenej s admin právama? Když jsi ty soubory nahrával u kamaráda (NTFS, majitel souboru).
To by ale nevysvětlovalo, proč je nevidí. Kdyby to bylo z důvodu jaký píšeš, tak by to jen hlásilo že nemá právo na to šahat, ale ty soubory by viděl.
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

pavel.minarik píše:
Mike Koo píše:A jedna taková hloupost - oprávnění. Jseš přihlášenej s admin právama? Když jsi ty soubory nahrával u kamaráda (NTFS, majitel souboru).
To by ale nevysvětlovalo, proč je nevidí. Kdyby to bylo z důvodu jaký píšeš, tak by to jen hlásilo že nemá právo na to šahat, ale ty soubory by viděl.
Atributy NTFS umožňují i povolit - zakázat zobrazování obsahu složky.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mike Koo píše:Atributy NTFS umožňují i povolit - zakázat zobrazování obsahu složky.
To sice jo, ale v praxi jsem nikdy neviděl, že by tohle bylo výchozí nastavení. Zatímco stav, který jsem popsal není výjimkou.

Ale máš pravdu, napsal jsem to blbě, vyloučit to na 100% nejde.
Pjetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pjetr »

Jsem prihlasen s administatorskymi pravy. A jak se daji vubec zobrazit NTFS prava? Kdyz dam druhe tlacitko a vyberu sdileni a zabezpeceni na jakoukoliv slozku tak tam muzu nastavit pouze atribut skryty a pouze poro cteni.
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

Pjetr píše:Jsem prihlasen s administatorskymi pravy. A jak se daji vubec zobrazit NTFS prava? Kdyz dam druhe tlacitko a vyberu sdileni a zabezpeceni na jakoukoliv slozku tak tam muzu nastavit pouze atribut skryty a pouze poro cteni.
Zobrazíš obsah disku - nástroje - možnosti složky - zobrazení - odškrtnout volbu "Použít zjednodušené sdílení souborů". To přidá další záložku ve vlastnostech souboru-složky. Tam už se nachají nastavit podrobnější volby přístupu k souboru.
Pjetr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pjetr »

Zkousel jsem si hrat s temi pravy a nic mi s tim nejde, ale bude to asi jiny problem, protoze to same mi na tom disku dela jeste jeden adresar, tery tam byl jiz predtim.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

asi jsi nečetl, co ti psal pavel.minarik - pro správnou funkčnost disků nad 128GB je potřeba SP1. pokud ho mít nebudeš, bude ti to dělat toto.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“