Přišel jsem o všechna data

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Přišel jsem o všechna data

Příspěvek od -HoNY- »

//27.5.2004
NIKDY NEPODLÉHEJTE PANICE
Pokud se něco podobného stane i Vám, okamžitě vypněte PC a nic s tím nedělejte, nebo dopadnete jako JÁ (obnovíte 1 partition a zbytek bude nenávratně v PI*I :whaasup: ).
Přečtěte si pozorně všechno co je zde psáno ať vidíte co NESMÍTE UDĚLAT!!! :bomb: :bomb: :bomb: :bomb: :bomb: :bomb: :bomb: :bomb: :bomb:

//31.5.2004 Nakonec se mi všechna data povedla zachránit. Čtěte na str. 2
//původní
Mám pevný disk Seagate Baracuda IV 40GB a moje základní deska (viz podpis) nepodporuje správnou děličku při 166FBS. V sobotu pozdě odpoledne jsem vypl kompl a večer ho zapl. Najednou naskočí chybová hláška, nečo ve smyslu, že chybí OS. Tak jsem vzal boot cd win98SE. Nabootuju, napíšu C:\ dir a ono to napíše že jednotkanení naformátovaná pododobně. A to samý u ostatních častí.
Disk byl rozdělen asi takto: C-7,5GB fat32 Win98SE; D-5GB ntfs WinXP SP1a; E- 10GB fat32 záloha velkýho nmožství softu(jak warez tak i originál); F-14,5GB nainstalovaný hry, atd-> ten mi moc nevadí.
Nejvíc ze všeho mě mrzí ten disk se softem tam toho bylo strašně moc a taky plno ovladačů a věcí co jsem stahoval strašně dlouho. žádný zálohy jsem jsem předtím nedělal(typu záloha MBR, Session,...) :( ,mám aktualizovaný AVG7.0- ale nemyslím si, že je to nějakým virem.

Jinak žádný pokusy o záchranu dat jsem nedělal takže věřím, že to snad půjde nějak obnovit. Odpusťte si prosím posměchy, stát se to může každýmu, já jenom prosím o radu.

Jde zachránit alespoň nějaká část dat???
K podobné ztrátě dat došlo už 2x asi tak před rokem v jiným casu s jiným zdrojem a boardem(AOpen AX59Pro), ale tam jsem přišel akorát jenom o 2 oddíly, ze kterých jsem stejně udělal jeden.
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne pon 31. kvě 2004, 12:43, celkem upraveno 5 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
daso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od daso »

spust instalaci WXP, ktera ti najde nainstalovany system (nejspis C:\windows). "R" pro opravu stavajici instalace a spusti se ti konzole. Prikazem "fixmbr" by ses mohl pokusit o napravu.
Kdyz tohle nepomuze, tak muzu doporucit uz jen program "get data back", "Easy recovery", a pod.
PCCHIPS M848A flashed to ECS L7S7A2, AMD Athlon XP 1700+@2600+ (10x208, 1.63V), 256MB PC2700@3200 DDR SDRAM, Quadro2 Pro (64MB), ST380011A, LITE-ON LTR-52327S, TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612, 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX), SB Live! Value (CT4670), UMAX B-406 BOMBER, LG StudioWorks 788C
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

daso píše:spust instalaci WXP, ktera ti najde nainstalovany system (nejspis C:\windows). "R" pro opravu stavajici instalace a spusti se ti konzole. Prikazem "fixmbr" by ses mohl pokusit o napravu.
Kdyz tohle nepomuze, tak muzu doporucit uz jen program "get data back", "Easy recovery", a pod.
Instalace WinXP nenašla žádný disk ani nic takovýho. Disk je na tom tak jak kdybych odstranil ostatní oddíly. :shock: :shock: :shock:
Ale skusím ty programy o kterých píšeš.

// toto byla 2.největší blbost co jde udělat
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 27. kvě 2004, 17:23, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Mel jsem stejnej problem. Je sranda ze na uplne stejnym HDD :) , akorat ja PC zrestartoval a ze ctyr disku (rozdelena ta 40) mi tam zustal jen jeden. Zkousel jsem vse co slo a nic. Tak jsem to eda zrestartoval znovu a byl pryc i ten ctvrtej :(, tak jsme zkouseli vsechno mozy i na jinejch PC, zkouseli to i lidi co spravujou PC, pak i odbornej servis a nic. Nikdo nevi cim to bylo, ale vir to nebyl. Proste vsechno pryc. Nastesti ja mel svoje veci zalohovany, a zbytek rodiny - jejich problem :P
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ZdenekSveda píše:Mel jsem stejnej problem. Je sranda ze na uplne stejnym HDD :) , akorat ja PC zrestartoval a ze ctyr disku (rozdelena ta 40) mi tam zustal jen jeden. Zkousel jsem vse co slo a nic. Tak jsem to eda zrestartoval znovu a byl pryc i ten ctvrtej :(, tak jsme zkouseli vsechno mozy i na jinejch PC, zkouseli to i lidi co spravujou PC, pak i odbornej servis a nic. Nikdo nevi cim to bylo, ale vir to nebyl. Proste vsechno pryc. Nastesti ja mel svoje veci zalohovany, a zbytek rodiny - jejich problem :P
Já se na zálohu chystal v neděli ráno, ale to mi je teď prd platný. :lol:
Napiš, jestli ten disk jěště máš a napiš jeho sériový číslo, výrobní, atd. (prstě všechno co je na štítku). Třeba bude stejná výrobní série jako můj a tím se to částečně vyřeší.

A otázka pro ostatní je můj disk na reklamaci, nebo není???
Já jsem z toho v rozpacích.

//toto ještě nevím ale reklamovat ho asi nebudu
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 27. kvě 2004, 17:24, celkem upraveno 2 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zbořenej file system není žádnej důvod na reklamaci
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

pavel.minarik píše:zbořenej file system není žádnej důvod na reklamaci
Já si to taky myslím, ale je to nějaký podezřelý. Korektně vypnu PC a když ho zapnu, tak jsem bez dat. :cry:
A navíc se mi to nestalo poprvé za 2,5 roku co ho mám (záruka 3roky :wink: ). I kdyby to bylo na reklamaci, tak nevěřím, že ji uznají-> je totiž z TSB.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak model mam ST340014A, nevim jestli jsi mel taky 7200 rpm. A seriovy cislo je SN5JX2HQH3
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

2HNY:tak moment, ak som spravne pochopil, bios si najde disk, ale instalacka, vsetko ti proste vypisuje akoby tam ziadne particie neboli.Akoby bol disk prazdny, pred tym nepouzity, je tak?
Ak ano, tak toto sa mi raz stalo.
-->>vypadla FAT tabulka

daj disk do ineho kompu a spusti tam norton utilities.Tam splasis norton disk a ten ti obnovi zalohu fatky.A hotovka :wink:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jojo, v idealnim pripade jo. Tohle jsem si ve svym pripade taky mylsel. Rikal jsem si, FAT tabulka v haji, tak to dam do jinyho PC co bude mit taky windows 2000 a da se to do kupy. A ono ne. Nepohli s tim ani chlapi co to delaj profesionalne kazdej den, protoze tam bylo neco vic v haji, proste jedina moznost byla format :( ale snad tak nedopadnes
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus na to pustit utilitku testdisk, s takovejmahle zbořeninama dokáže občas divy (je to free)
http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Já zde uvádím vyčerpávající údaje o mém disku.
Seagate Barracuda IV ST340016A
Serial Number: 3HS20REE
P/N: 9T6002-002
HDA P/N: 100165536
Configuration code: SEI-01
Firmware: 3.10
Data code: 02275
Site code: AMK
a pro úplnost dodávám, že je ze Singapuru.

Jinak pře XPčka jsem zkoušel v konzoli napsat "FIXMBR"
a potom to psalo při pokusu o bootování: "invalid partition"
pak jsem v Seagate disk mažeru zkoušel "rescue MBR"- napsalo to chybu a nešlo to úspěšně dokončit.

Ještě jsem zkoušel v Seagate disk manažeru "create MBR" a to proběhlo úspěšně, ale až na to že to napsalo po restartu v FDISK(od W98SE)
5 oddílů po 56GB
:-D

Věřím tomu, že by ty data šli nějak obnovit, pokud jsem je ještě nepřepsal(a to jsem zatím nedělal), protože tam fyzicky fata ještě jsou.

2ZdenekSveda: Bohužel máme stejně velkuj disk ale je to jinej model, prosím upřesni další údaje jako FIRMWARE, to by nějak vliv na to mít mohlo.

Dík za ten nápad s NU, pokud vím obnovoval jsem s nima akorát zformátovanej disk a smazaný soubory, snad půjdou obnovit i oddíly,
MÁ S TÍM NĚKDO ZKUŠENOSTI???

//To co je červeně byla úplně největší hovadina co lze udělat!!!!
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 27. kvě 2004, 19:31, celkem upraveno 2 x.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

-HNY- píše:Dík za ten nápad s NU, pokud vím obnovoval jsem s nima akorát zformátovanej disk a smazaný souborty, snad půjdou obnovit i oddíly,
to teraz akoze hovoris o tom norton utilities?
tak potom neviem ci som sa nevyjadril dost jasne, ale napisal som ti ze ANO, obnovi ti to tie subory, aj particie, vsetko.ALE iba ak si sa s tym uz nehral natolko ze je nahradna tabulka FAT prepisana!!!!potom si uz totizto skoncil :D

a pises ze ti ukazalo 5 oddielov po 56GB, z toho usudzujem ze nieco si uz robil co si teda robit nemal!proste sa modli ze tam stale lezi ta nahradna tabulka a ak ano, norton disk ti ju obnovi :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

JJ píše:
-HNY- píše:Dík za ten nápad s NU, pokud vím obnovoval jsem s nima akorát zformátovanej disk a smazaný souborty, snad půjdou obnovit i oddíly,
to teraz akoze hovoris o tom norton utilities?
tak potom neviem ci som sa nevyjadril dost jasne, ale napisal som ti ze ANO, obnovi ti to tie subory, aj particie, vsetko.ALE iba ak si sa s tym uz nehral natolko ze je nahradna tabulka FAT prepisana!!!!potom si uz totizto skoncil :D

a pises ze ti ukazalo 5 oddielov po 56GB, z toho usudzujem ze nieco si uz robil co si teda robit nemal!proste sa modli ze tam stale lezi ta nahradna tabulka a ak ano, norton disk ti ju obnovi :wink:
S tím NU si mě blbě pochopil (protože jsem se blbě vyjádřil :) )já s ním pracoval naposledy tak před rokem a dělal pokusy s 500MB diskama :oops:
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne úte 25. kvě 2004, 16:12, celkem upraveno 1 x.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Horší je, že nemám doma jinej kompl co by dokázal zpracovat 40GB disk, jinak bych to přes NU hned zkusil (mám doma ještě AMD K6-2 550 v boardu DFI P5BV3+ a ta bohužel neumí 40GB disky ani po FLASHnutí BIOSU).
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pust na to ten testdisk, ten jede z diskety
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Dony píše:pust na to ten testdisk, ten jede z diskety
Teď se na to pomalu pouštím, ale nevím kterou verzi si mám stáhnout (DOS/WIN9X; W2K/XP), protože na disku byly jak odíly FAT32 tak NTFS, a pokud vím tak DOS NTFS nepodporuje. A tak jsem stáhl obojí.

//Tady je první správná věc co jsem udělal.
Kontaktujte Donyho, ten vám poradí a pomůže.
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne čtv 27. kvě 2004, 17:32, celkem upraveno 2 x.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

-HNY- píše:
Dony píše:pust na to ten testdisk, ten jede z diskety
Teď se na to pomalu pouštím, ale nevím kterou verzi si mám stáhnout (DOS/WIN9X; W2K/XP), protože na disku byly jak odíly FAT32 tak NTFS, a pokud vím tak DOS NTFS nepodporuje. A tak jsem stáhl obojí.
na to nekoukej, to je pouze rozlišení verzí pro různé OS, funkcionalita je stejná, dosovská verze umí i NTFS svazky, je to na to speciálně napsané. Verzi W2K/XP nespustíš z diskety a je mnohem pomalejší (podle toho, co se píše na těch stránkách, já dělal jen s dosovskou)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Vzal jsem ten disk jinam a po ruce mám desku Soltek SL-75KAV co má jižní most VT82C686B, nebude tu nějaký riziko???
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to ti s jistotou říct nemůžu :) ale nemělo by to nic udělat, normálně disk připoj, pusť ten program z diskety a nech disk analyzovat, mělo by to najít partitiony, umožňuje to prohlížení adresářů na partitionech, takže hned uvidíš, jestli je to v pohodě, nebo ne, a dokud nezvolíš zápis opravených věcí na disk nic ti to s ním neudělá
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“