P.S. Proc je na desce powefan1 header, kdyz se ventilator na zdroji napaji primo z neho samyho ? nebo jak ? V tom mam trochu bordel.
EDIT- Jo, jeste, dole vepredu, kam by prisel pripadne dalsi Titan, mam disk a jsou tam pochopitelne i kabely...
Moderátor: morke

No já mám teda opačnou zkušenost (a nejsu sám), lepší je odsávat než nasávat. Mám vyzkoušené, že nasávací ventilátory moc nepomáhají. Stačí bohatě odsávací, protože studenej vzduch se tam nasaje i tak. Jedinej nasávací fan mám mám k tomu, aby mě ofukoval disk. Jinak s tím pořádkem souhlasím, bez pořádku v kabelech můžeš mít třeba 10 fanů a bude to k ničemu.Lord Skullhead píše:daj čo najviac vetrákov na nasávanie vzduchu.je lepšie, ak máš tam chladný vzduch, ako by tie vetráky vysávali teplý...a urob si poriadok v case, pomože to

Tohle je klasicky princip, ale pokusy jsem prisli na to ze lokalnim chlazenim formou nasavani a spravne udelanymi dirami pro odvod tepleho vzduchu se da dosahnout mohem lepsich vysledku. Nejvetsi problem je zacpat vsechny diry co nemaji v casu byt. Je to proste ucinny ale na realizaci hodne narocny zpusob.zelenaut píše:No já mám teda opačnou zkušenost (a nejsu sám), lepší je odsávat než nasávat. Mám vyzkoušené, že nasávací ventilátory moc nepomáhají. Stačí bohatě odsávací, protože studenej vzduch se tam nasaje i tak. Jedinej nasávací fan mám mám k tomu, aby mě ofukoval disk. Jinak s tím pořádkem souhlasím, bez pořádku v kabelech můžeš mít třeba 10 fanů a bude to k ničemu.Lord Skullhead píše:daj čo najviac vetrákov na nasávanie vzduchu.je lepšie, ak máš tam chladný vzduch, ako by tie vetráky vysávali teplý...a urob si poriadok v case, pomože to

Ten windtunel je zbytečnej, teploty co jsou v Tvým podpisu jsou naprosto okshadow píše:Pak ten Windtunnel opravdu nevidim moc nadejne, protoze mam PC jakoby ve stole, tj. po obou stranach jsou ve vzdalenosti 1,5 cm dreveny desky. Ledaze bych udelal diru i do stolu

hmm, nejak mi vylezly v idle na 49C (tech 46 jsem mel po dva dny), pritom okolni teplota je nizsi, divny...jeste to zkusim radsi pod zatezi..pavel.minarik píše:Ten windtunel je zbytečnej, teploty co jsou v Tvým podpisu jsou naprosto okshadow píše:Pak ten Windtunnel opravdu nevidim moc nadejne, protoze mam PC jakoby ve stole, tj. po obou stranach jsou ve vzdalenosti 1,5 cm dreveny desky. Ledaze bych udelal diru i do stolu

no nevim 18,5C to máš teda doma celkem kosuLord Skullhead píše:ja mám úplne iné zkušenosti.v case mám príjemných 18,5C, a CPU pritom 40C.a podla mojej ruky je prúd vzduchu OK.neviem, čo vým vadí.

Jo, to je presne ono, takova spravna zlodejka..zelenaut píše:Pokud nechceš hrabat do zdroje a potřebuješ zapojit víc větráků, tak si kup redukci, třeba takovou: http://82.142.72.98/StoreCSVS/ProductDe ... uctID=1248.

nie, čidlo mám medzi NB a pamate, vzduch mám 19C, v case 20C...R2D2 píše:no nevim 18,5C to máš teda doma celkem kosuLord Skullhead píše:ja mám úplne iné zkušenosti.v case mám príjemných 18,5C, a CPU pritom 40C.a podla mojej ruky je prúd vzduchu OK.neviem, čo vým vadí.že ty si pouštíš větrák přímo na čidlo

no tak vidiš jak si kecalLord Skullhead píše:nie, čidlo mám medzi NB a pamate, vzduch mám 19C, v case 20C...R2D2 píše: no nevim 18,5C to máš teda doma celkem kosuže ty si pouštíš větrák přímo na čidlo