Mam otazecku ohledne oc v RivaTuneru, pripadne coolbits. Oba dva mi hazi pri nastaveni vetsi frekvence pameti ve 3D tutouz vyssi frekvenci ve 2D modu . A to se mi nelibi. Vice MHz ve Win samo vubec nepotrebuju, naopak by si pameti aspon trochu oddychly. Cim to je, nevite ? Jak to resit ?
Pak jeste coolbits mi pri autodetekci vyhodil max. frekvence gpu/pameti 448/798 (z 300, resp. 400/700). Je to realny ? Jak moc se da teto autodetekci verit ? Zatim jsem zkousel jen gpu na 440 a bylo to v poho, zastavil jsem se na pametich, kdyz jsem si vsimnul tech zmen i ve 2D.
Jo, pak jeste, do jakych hodnot je oc bezpecny (myslim pri standardnim chlazeni) ? Nebo jak moc se tim snizuje zivotnost karty ? . Podotykam, ze mam sice MSI 5900SP, ale uz s tim XT PCB.
GF FX5900XT - autodetekce OC v Coolbits a bezpecny OC
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- shadow
- Středně pokročilý

GF FX5900XT - autodetekce OC v Coolbits a bezpecny OC
Naposledy upravil(a) shadow dne úte 1. čer 2004, 21:25, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
- Scorp
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

- shadow
- Středně pokročilý

Ta prvni otazka je fakt stupidni, to jsem zas jednou nemyslel
Menim nazev threadu, post nechavam kvuli podobnym inteligentum, jako jsem ja
Ale fakt bych uvital nejaky bezpecny hodnoty oc (jak vysoko muzu jit, abych si to nejak neoddelal, nebo prilis neamortizoval
), do nejakych pasivu na pameti atp. se mi nechce investovat.. case mam vetranej uz celkem slusne - 30C vetsinou.
show must go on..
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Neboj se, karta neodejde a zkrácení životnosti se taky bát nemusíš. Takty jádra i pamětí postupně zvedej tak dlouho, dokud se nezačnou objevovat chyby v obraze, nebo dokud PC rovnou nezamrzne. Jakmile narazíš na chyby, sniž takty cca o 10 MHz a pak pořádně otestuj -> nech projet několik 3D Marků, několik hodin pařby apod. Pokud bude vše OK a nebudou žádné chyby, můžeš to tak v klidu nechat. Pokud se nějaké chyby objeví, zase sniž takty o pár MHz a otestuj znovu. Jasné? Pokud nastavíš takové frekvence, při kterých se neobjevují žádné artefakty ani při dlouhodobém hraní, nemusíš se o svou grafárnu bát.
Veterán
- shadow
- Středně pokročilý

Nastavil jsem 440/760 a bez jakychkoli artefaktu - testovano na marcich. Podle autodetekce by pameti udajne mely jit az do 798 Mhz, tedy rekneme 790. Jinak me jde o to, jestli to muzu dlouhodobe provozovat v takovych frekvencich bez nejakyho pridavnyho chlazeni. Tot by me celkem zajimalo (zkusenosti z praxe), protoze karta nema teplotni cidlo, a tak tu teplotu nemuzu nijak kontrolovat.....
show must go on..