GF FX5900XT - autodetekce OC v Coolbits a bezpecny OC

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

GF FX5900XT - autodetekce OC v Coolbits a bezpecny OC

Příspěvek od shadow »

Mam otazecku ohledne oc v RivaTuneru, pripadne coolbits. Oba dva mi hazi pri nastaveni vetsi frekvence pameti ve 3D tutouz vyssi frekvenci ve 2D modu . A to se mi nelibi. Vice MHz ve Win samo vubec nepotrebuju, naopak by si pameti aspon trochu oddychly. Cim to je, nevite ? Jak to resit ?
Pak jeste coolbits mi pri autodetekci vyhodil max. frekvence gpu/pameti 448/798 (z 300, resp. 400/700). Je to realny ? Jak moc se da teto autodetekci verit ? Zatim jsem zkousel jen gpu na 440 a bylo to v poho, zastavil jsem se na pametich, kdyz jsem si vsimnul tech zmen i ve 2D.
Jo, pak jeste, do jakych hodnot je oc bezpecny (myslim pri standardnim chlazeni) ? Nebo jak moc se tim snizuje zivotnost karty ? . Podotykam, ze mam sice MSI 5900SP, ale uz s tim XT PCB.
Naposledy upravil(a) shadow dne úte 1. čer 2004, 21:25, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

ty paměti ve 2D a 3D je OK, to dělá u všech. U pamětí nemůžeš rozeznat, jestli dělají 2 nebo 3D, kdežtak jádro to pozná => tam můžeš dělat takty pro 2D i 3D :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No, jo, mas naprostou pravdu !!!! , jsem to ale hlava skopova, musim si jit trochu okyslicit taky vlastni CPU :wink: . Jeste tu autodekci oc v coolbits, kdyby jsi mi osvetlil, na jakym to funguje principu a tak... to bych ti byl dvojnasob vdecnej :wink:
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ta prvni otazka je fakt stupidni, to jsem zas jednou nemyslel 8-) Menim nazev threadu, post nechavam kvuli podobnym inteligentum, jako jsem ja :wink: Ale fakt bych uvital nejaky bezpecny hodnoty oc (jak vysoko muzu jit, abych si to nejak neoddelal, nebo prilis neamortizoval :wink: ), do nejakych pasivu na pameti atp. se mi nechce investovat.. case mam vetranej uz celkem slusne - 30C vetsinou.
show must go on..
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Neboj se, karta neodejde a zkrácení životnosti se taky bát nemusíš. Takty jádra i pamětí postupně zvedej tak dlouho, dokud se nezačnou objevovat chyby v obraze, nebo dokud PC rovnou nezamrzne. Jakmile narazíš na chyby, sniž takty cca o 10 MHz a pak pořádně otestuj -> nech projet několik 3D Marků, několik hodin pařby apod. Pokud bude vše OK a nebudou žádné chyby, můžeš to tak v klidu nechat. Pokud se nějaké chyby objeví, zase sniž takty o pár MHz a otestuj znovu. Jasné? Pokud nastavíš takové frekvence, při kterých se neobjevují žádné artefakty ani při dlouhodobém hraní, nemusíš se o svou grafárnu bát.
Veterán
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Nastavil jsem 440/760 a bez jakychkoli artefaktu - testovano na marcich. Podle autodetekce by pameti udajne mely jit az do 798 Mhz, tedy rekneme 790. Jinak me jde o to, jestli to muzu dlouhodobe provozovat v takovych frekvencich bez nejakyho pridavnyho chlazeni. Tot by me celkem zajimalo (zkusenosti z praxe), protoze karta nema teplotni cidlo, a tak tu teplotu nemuzu nijak kontrolovat.....
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“