Převod lokální .mdb databáze na server
- Lemra
- Čestný člen

Převod lokální .mdb databáze na server
Mám poměrně rozsáhlou databázi v MS Access a potřeboval bych ji s vynaložením co nejmenší námahy přerodit v serverovou aplikaci s web přístupem, pokud možno s ponecháním formulářů v podobným designu. Platforma MS SQL server nebo MySQL, je to jedno. Hlavně se mě to nechce ručně přepisovat nebo stránku po stránce exportovat z Accessu do asp a psát znovu dotazy... Databáze je konzistentí, optimalizovaná a předpokládá se současný přístup max. 10 uživatelů. Nevíte někdo o nějakým rozumným postupu? Díky...
..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vím, mám napsanej svůj Delphi softík, kterej otevře access databázi, vypíše seznam tabulek a umožní je vysypat do CSV (odděleno středníky), případně je možné si do toho naprogramovat v podstatě cokoliv, převáděl jsem takhle nedávno něco a naprogramoval jsem si místo CSV přímo volání SQL příkazů INSERT na MySQL serveru.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Lemra
- Čestný člen

No ten export přes csv je jasnej, ale naplnění databáze daty z tabulek si umím představit i formou přímého exportu. Mě jde hlavně o převod formulářů a dotazů, vlastně celé struktury databáze tak, aby se databáze chovala na serveru pokud možno stejně, jako lokální .mdb aplikace v Accessu, zůstaly zachovaný oprávnění a pod... Jinak pokud poskytneš svůj soft na vyzkoušení, budu rád, ale opakuji - naplnění daty je jedna věc, funkční web rozhraní druhá (momentálně podstatnější) a pokud ten převod nějak jednoduše nepůjde, zůstane u lokální verze. Tabulek mám asi 10, ale formulářů a dotazů 3x tolik... 
..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Prevod dat z Accessu do MS SQL je jednoduchy. V Enterprise manageru si vytvoris databazi. Pak spustis import, ktery te klikacim prostredim provede a umozni i pripadne transformace dat a podobne. Tabulky to vytvori samo. Nezachovaji se akorat referencni integrity a (tusim) defaultni hodnoty sloupcu. To si ale snadno naklikas.
S temi formulari je to horsi. Nechci strasit ale asi si zaprogramujes
Podobnou vec jsem resil a nakonec to v .NETu bylo hodne rychle. Kazda entita byla objektem, ktery se umel nacist/ulozit do DB (nic svetoborneho, std. postup), mapovani formularovych prvku na ty objekty... Ze zacatku jsem se zdesil ale nakonec to slo fakt rychle.
S temi formulari je to horsi. Nechci strasit ale asi si zaprogramujes
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- Lemra
- Čestný člen

Tušil jsem, že mě něco podobnýho čeká...miho píše: S temi formulari je to horsi. Nechci strasit ale asi si zaprogramujesPodobnou vec jsem resil a nakonec to v .NETu bylo hodne rychle. Kazda entita byla objektem, ktery se umel nacist/ulozit do DB (nic svetoborneho, std. postup), mapovani formularovych prvku na ty objekty... Ze zacatku jsem se zdesil ale nakonec to slo fakt rychle.
..