příliš hlučný větráček

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ondra2
Nováček
Nováček

příliš hlučný větráček

Příspěvek od ondra2 »

mám problém, koupil jsem nový počítač do kanclu, je to asus p4p800-vm (microATX) s celeronem 2.0 a box chladičem, kupoval jsem to proto, aby to bylo tichý. ale k mému zděšení se z toho ozývají zvuky jak při startu letadla... otáčky jsou na 3700 a teplota 46. u sebe mám p4 2.400 a hlučí to podstatně míň, přitom to má určitě větší vyzařování tepla.
nevíte někdo v čem by mohl být problém a co s tím dělat aby se s tím dalo pracovat bez špuntů v uších? :sad:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Problem je chladic na 3700ot. Pri takovych otackach tichej nikdy nebude. Chtelo by to zkusit dat poradnou pastu pod chladic (pokud je to chladic s termoregulaci), buhvi co tam je, nebo ho nejak regulovat.
Naposledy upravil(a) Jiri Drak dne pát 22. srp 2003, 21:14, celkem upraveno 1 x.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
ondra2
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondra2 »

no právě to se mi nezdá, proč na blbým celeronu 2.0 točí na 3700 otáček když má teplotu jenom 46, na P4 mám kolem 60 stupnů a točí se kolem 2800.... nedá se ta blbá regulace nějak vypnout? nebo neexistuje nějakej software který umí regulovat - kdysi jsem na něco narazil ale už jsem zapoměl jak se to jmenuje...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Zkus SpeedFan, na nekterych deskach to umi.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

kup si za 300 tichej chladak a raduj se z 3 lete zaruky.
ryjen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ryjen »

Pravda, pravda. Novej tichej větráček, to je boží zásluha... a co chladič? Takový krásný velký měděný vylapovaný chladič... Koukal by jsi odkdy až je vůbec třeba použít aktivní točítko :o)))
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“