Motherboard monitor hlásí 130 stupňů Celsia u CPU

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Aderon
Začátečník
Začátečník

Motherboard monitor hlásí 130 stupňů Celsia u CPU

Příspěvek od Aderon »

Je vůbec možná taková blbost. Nanesl jsem na CPU pastu (stříbrnou) protože tam před tím vůbec nebyla a najednou mi to hlasí takovouhle šílenost. Před tím jsem tam měl ale úplně stejnou teplotu. Nyní jsem nahrál Motherboard Monitor 5 a Hardware Monitor a hlasí mi to tuto teplotu.Počítač jede dobře akorát jednou za čas (ne pravidelně) zamrzne ve hře a změní se přitom rozlišení z 1024x768 na 640x480. Může mi to někdo alespoň trochu vysvětlit. Díky :wink:
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

a na dotyk je ten chladic aky?
A ako to myslis ze pred tym tam pasta ani nebola? :D
Aderon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aderon »

Na dotyk je ten chladič tak na 25 až 30 °C. Je jen trochu vlažnej ale jinak v pohodě.
Kupoval jsem ten motherboard s CPU od kámoše, ale vůbec jsem si nevšiml, že tam není pasta.Tak jsem jí tam včera dal.
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Aderon píše:Na dotyk je ten chladič tak na 25 až 30 °C. Je jen trochu vlažnej ale jinak v pohodě.
Kupoval jsem ten motherboard s CPU od kámoše, ale vůbec jsem si nevšiml, že tam není pasta.Tak jsem jí tam včera dal.
tak potom v poho.
K tomu zamrzaniu...preinstaloval si windows?.......nova doska to vyzaduje
Aderon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aderon »

Ne Windows jsem nepřeinstalovaval. Jenom jsem měl problém s USB portem a tak jsem ho jenom překopíroval no vlastně přeinstaloval, ale ne úplně se zformátováním hardu.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak koukáš na blbej senzor. Musíš v MBM najít ten správnej; každá deska to má jinak... Co se týče pasty - ještě že to je Celer a ne Thunderbird... :-) A pokud jde o to zamrzání ve hře - zamrzá furt ve stejný hře, nebo to dělá i jinde ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

TomV píše:A pokud jde o to zamrzání ve hře - zamrzá furt ve stejný hře, nebo to dělá i jinde ?
ale vsak on nepreinstaloval windows :cry: , toto nie je linux, tu to treba reinstalnut
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

JJ píše:
TomV píše:A pokud jde o to zamrzání ve hře - zamrzá furt ve stejný hře, nebo to dělá i jinde ?
ale vsak on nepreinstaloval windows :cry: , toto nie je linux, tu to treba reinstalnut
U me nejede linux :cry: ECS K7S5AL ChePo Bios a RH8 nejede :evil:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
.::Richmond::.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .::Richmond::. »

mas spatne nastaveny senzor v mbm! mrkni na http://mbm.livewiredev.com/comp/aopen.html a nastav to spravne...
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JJ píše:
Co to meleš ? :) Mně nejde o to, jestli to přeinstaloval, nebo ne, snažím se zjistit, co způsobovalo to padání. Proto jde o to, jestli mu padala vždycky ta samá hra, nebo jestli to dělalo víc věcí... To nás nasměruje buď k hardwaru (víc věcí), nebo k softwaru (jen ta jedna hra).

A co se týče tý teploty, tam je to na 99% tak, jak jsem říkal - kouká na špatnej senzor...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

TomV píše:Co to meleš ? :) Mně nejde o to, jestli to přeinstaloval, nebo ne, snažím se zjistit, co způsobovalo to padání. Proto jde o to, jestli mu padala vždycky ta samá hra, nebo jestli to dělalo víc věcí... To nás nasměruje buď k hardwaru (víc věcí), nebo k softwaru (jen ta jedna hra).

A co se týče tý teploty, tam je to na 99% tak, jak jsem říkal - kouká na špatnej senzor...
no joooo, teoria to nie je zla :)
ale aj tak som za aby reinstalol ten windows(lebo ak to pada pri viacerych hrach, tak toto bude najskor ten problem)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

JJ píše:no joooo, teoria to nie je zla :)
ale aj tak som za aby reinstalol ten windows(lebo ak to pada pri viacerych hrach, tak toto bude najskor ten problem)
jj, TomV vi co pise... nebylo by od veci nainstalovat vsechny potrebny ovladace (hlavne od desky) a prekontrolovat nastaveni v biosu :wink:
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

nebo treba prepnout z Farenhaitu na Celsie- 130F se az moc podoba klesicke teplote ve °C 8-)
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zero píše:nebo treba prepnout z Farenhaitu na Celsie- 130F se az moc podoba klesicke teplote ve °C 8-)
130f by bylo neco kolem 55 stupnu a to zdaleka neni tak kriticka teplota. Doufam, ze tady mluvime o tom celeronu z podpisu? Kazdopadne je 55 stupnu na celeru (400) docela dost (muj cu-mine mel max 42 stupnu 800@1200!) takze si myslim ze to bude spis tim spatnym cidlem (resp. nastavenim) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“