Motherboard monitor hlásí 130 stupňů Celsia u CPU
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Aderon
- Začátečník

-
Motherboard monitor hlásí 130 stupňů Celsia u CPU
Je vůbec možná taková blbost. Nanesl jsem na CPU pastu (stříbrnou) protože tam před tím vůbec nebyla a najednou mi to hlasí takovouhle šílenost. Před tím jsem tam měl ale úplně stejnou teplotu. Nyní jsem nahrál Motherboard Monitor 5 a Hardware Monitor a hlasí mi to tuto teplotu.Počítač jede dobře akorát jednou za čas (ne pravidelně) zamrzne ve hře a změní se přitom rozlišení z 1024x768 na 640x480. Může mi to někdo alespoň trochu vysvětlit. Díky 
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
- johny128
- Začátečník

- Aderon
- Začátečník

-
Na dotyk je ten chladič tak na 25 až 30 °C. Je jen trochu vlažnej ale jinak v pohodě.
Kupoval jsem ten motherboard s CPU od kámoše, ale vůbec jsem si nevšiml, že tam není pasta.Tak jsem jí tam včera dal.
Kupoval jsem ten motherboard s CPU od kámoše, ale vůbec jsem si nevšiml, že tam není pasta.Tak jsem jí tam včera dal.
Zákl. deska ASUS M2N-E ultra 570,zdroj 400W,RAM GEIL 2GB/677Mhz CL3,ATI Radeon 1950 GT 256MB RAM, disk Samsung 160GB,case ASUS
- johny128
- Začátečník

tak potom v poho.Aderon píše:Na dotyk je ten chladič tak na 25 až 30 °C. Je jen trochu vlažnej ale jinak v pohodě.
K tomu zamrzaniu...preinstaloval si windows?.......nova doska to vyzaduje
- Aderon
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak koukáš na blbej senzor. Musíš v MBM najít ten správnej; každá deska to má jinak... Co se týče pasty - ještě že to je Celer a ne Thunderbird...
A pokud jde o to zamrzání ve hře - zamrzá furt ve stejný hře, nebo to dělá i jinde ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- johny128
- Začátečník

- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

U me nejede linuxJJ píše:ale vsak on nepreinstaloval windowsTomV píše:A pokud jde o to zamrzání ve hře - zamrzá furt ve stejný hře, nebo to dělá i jinde ?, toto nie je linux, tu to treba reinstalnut
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- .::Richmond::.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mas spatne nastaveny senzor v mbm! mrkni na http://mbm.livewiredev.com/comp/aopen.html a nastav to spravne...
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2-1.6 GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 720g
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to meleš ?JJ píše:ale vsak on nepreinstaloval windowsTomV píše:A pokud jde o to zamrzání ve hře - zamrzá furt ve stejný hře, nebo to dělá i jinde ?, toto nie je linux, tu to treba reinstalnut
A co se týče tý teploty, tam je to na 99% tak, jak jsem říkal - kouká na špatnej senzor...
The problem has been eaten.

- johny128
- Začátečník

no joooo, teoria to nie je zlaTomV píše:Co to meleš ?Mně nejde o to, jestli to přeinstaloval, nebo ne, snažím se zjistit, co způsobovalo to padání. Proto jde o to, jestli mu padala vždycky ta samá hra, nebo jestli to dělalo víc věcí... To nás nasměruje buď k hardwaru (víc věcí), nebo k softwaru (jen ta jedna hra).
A co se týče tý teploty, tam je to na 99% tak, jak jsem říkal - kouká na špatnej senzor...
ale aj tak som za aby reinstalol ten windows(lebo ak to pada pri viacerych hrach, tak toto bude najskor ten problem)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, TomV vi co pise... nebylo by od veci nainstalovat vsechny potrebny ovladace (hlavne od desky) a prekontrolovat nastaveni v biosuJJ píše:no joooo, teoria to nie je zla![]()
ale aj tak som za aby reinstalol ten windows(lebo ak to pada pri viacerych hrach, tak toto bude najskor ten problem)
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ OCZ Vanquisher ■ Asus M3N-HT Deluxe ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS OC 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ CoolerMaster Cavalier³ black ■ Eizo + Samsung
- Zero
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
130f by bylo neco kolem 55 stupnu a to zdaleka neni tak kriticka teplota. Doufam, ze tady mluvime o tom celeronu z podpisu? Kazdopadne je 55 stupnu na celeru (400) docela dost (muj cu-mine mel max 42 stupnu 800@1200!) takze si myslim ze to bude spis tim spatnym cidlem (resp. nastavenim)Zero píše:nebo treba prepnout z Farenhaitu na Celsie- 130F se az moc podoba klesicke teplote ve °C