kvalitne znacky NOKIA/SONY

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Ryousuke
Začátečník
Začátečník

kvalitne znacky NOKIA/SONY

Příspěvek od Ryousuke »

Nedavno som bol u jedneho fakt velmi dobreho opravara monitorov ktory mi prezradil ze ak ist po kvalite tak velmi odporuca NOKIE a trinitrony od SONY ...v podstate mam ja tiez trinitron od Mitsubishi [Diamond PRO 91TXM] a som s nim velice spokojny ...v porovnani s rovnako starym modelom ADI Microscan 6G ma o poznanie lepsi obraz!

Ine znacky ako su samtrony,benq,relisys,acer a tak skratka vsetky lacaky maju elektroniku bud od samsungu alebo obrazovky ...zaujimave vsak? :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

S Nokii sohůasim ze je dost kvalitni ale trinitrony od Sony jsou podle me trosku prezity... U ADI zalezi moc na kusu.
ICE
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zajimave.

Příspěvek od G.O'S »

Me prozmenu kamos opravar monitoru a televizi tezce odrazoval od Sony Trinitron. Dokonce mi ukazoval nekolik televizi a monitoru Sony Trinitron zevnitr a strasne nadaval, jak je to smejdsky vyrobeny. Liboval si jen nad tim, ze diky nim dobre vydelava. Vetsinou staci pripajet odpadle soucastky. :-D
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
hipi
Nováček
Nováček

Re: Zajimave.

Příspěvek od hipi »

G.O'S píše:Me prozmenu kamos opravar monitoru a televizi tezce odrazoval od Sony Trinitron. Dokonce mi ukazoval nekolik televizi a monitoru Sony Trinitron zevnitr a strasne nadaval, jak je to smejdsky vyrobeny. Liboval si jen nad tim, ze diky nim dobre vydelava. Vetsinou staci pripajet odpadle soucastky. :-D

hmm no ja mam 19" trinitron uz 3 roky a zatial ani najmensi problem.. a to si ten monitor "uziva" prevadzku kazdy den niekolko hodin, dost vela stahovani, jazd v aute a pod. Co sa tyka mna, ked si budem raz kupovat monitor a rozhodnem sa pre CRT, tak idem do trinitronu. Inac ten kto kritizuje tie dva pasiky na trinitronoch, asi musi mat naozaj citlive videnie, pretoze zatial nikomu nevadili, ani ludom zvyknutym na ine monitory ci TFT
mild@
Nováček
Nováček

Samsung

Příspěvek od mild@ »

To přece vůbec nevadí, že mají součástky od Samsungu....
Vždyť je to osvědčený a kvalitní výrobce monitorů... Nebo snad ne????
:D
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Re: Zajimave.

Příspěvek od xp master »

hipi píše:Inac ten kto kritizuje tie dva pasiky na trinitronoch, asi musi mat naozaj citlive videnie, pretoze zatial nikomu nevadili, ani ludom zvyknutym na ine monitory ci TFT
Pokud hraješ hry, nebo se koukáš na filmy, tak ti to může být jedno. Ale když děláš grafiku, tak to je hodně nepříjemný.
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja je vyuzivam.

Příspěvek od G.O'S »

Ja ty prouzky vyuzivam. Kdyz ve Photoshopu natačim nejaky obrazek, tak ho prirovnavam tem carkam, jestli je rovne. :D
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Sony budiž, ale proč zrovna Nokia? Když neumí udělat pořádně ani display do mobilu, tak proč bych měl věřit jejich LCD za 20kKč?
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Mican>
To by mě zajímalo, kolik těch displejů do mobilů Nokia vyrobila... Displeje, stejně jako repráčky, mikrofony atd. Nokii dodávají úplně jiné firmy. Nokia to akorát smontuje.

O monitorech Nokia jsem taky slyšel plno chvály, nicméně jsem se ještě s žádným nesetkal.
Veterán
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Babička měla televizi "Finlux", což byla vlastně taky Nokia. Fungovala jí docela dlouho, jenom měla (proti Sony) dost vyblitý barvy. To sem ale asi nepatří :-)
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

mel sem dva roky trinitron 17" SONY G200 nebo G220 ted nevim, ale byl spickovej, skvely barvy atd. muzu jen doporucit
It's free software and it gives you freedom!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

ICE píše:S Nokii sohůasim ze je dost kvalitni ale trinitrony od Sony jsou podle me trosku prezity... U ADI zalezi moc na kusu.
ICE
Mam v praci Trinitrona Sony G200 a za CRT bych nevymenil. A to uz ma par let za sebou.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

NOKIA monitory se ještě vyrábí ? A kde ?

Příspěvek od NANAO »

NOKIA byly excelentní profesionální monitory 8-) . Jediný konkurent monitorů EIZO na komerční úrovni. Nepatrně se lišily některými parametry jinak používaly stejně kvalitní komponenty a měly svůj výzkum.
Pokud ja vím, tak NOKIA již 3- roky monitory nevyrábí a záruční servis byl přeložen do Maďarska :( . Doslechl jsem se, že poslední licenci NOKIE, která vypršela před rokem používal VIEWSONIC. Pokud máte jiné informace podělte se o ně.
Jimmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sony E200 a Nokia

Příspěvek od Jimmy »

Máme v práci několik kousků E200. Obraz mají celkem dobrej ale už nám jich pět odešlo, všechny asi tak po dvou letech. Jinak ve škole jsme měli v učebně počítačové grafiky nokie "19 palců" dělalo se na nich super, měli fak hodně dobrej obraz. Ale podle mě už se také nedělají, škoda...
petr.dockal
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr.dockal »

Mám doma 19" Nokii 446 a nemám jedinou připomínku.. šlape mi už přes dva roky. A od Nokie jsem si pořídil i televizi (Finlux) a taky si nemohu zaboha na nic stěžovat.
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ja je vyuzivam.

Příspěvek od kahi »

G.O'S píše:Ja ty prouzky vyuzivam. Kdyz ve Photoshopu natačim nejaky obrazek, tak ho prirovnavam tem carkam, jestli je rovne. :D
jo jo, mluvíš mi z duše. Ale na druhou stranu, někdy to zas vadí :(.
Hi
Veselé Velikonoce!
kahi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kahi »

Jiri Drak píše:
ICE píše:S Nokii sohůasim ze je dost kvalitni ale trinitrony od Sony jsou podle me trosku prezity... U ADI zalezi moc na kusu.
ICE
Mam v praci Trinitrona Sony G200 a za CRT bych nevymenil. A to uz ma par let za sebou.
G200 není CRT?
Veselé Velikonoce!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

kahi píše:
Jiri Drak píše:Mam v praci Trinitrona Sony G200 a za CRT bych nevymenil. A to uz ma par let za sebou.
G200 není CRT?
Mysleno za klasicke nontrinitron CRT. Nicmene v brzke dobe ho hodlam vymenit za LCD :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NOKIA monitory se ještě vyrábí ? A kde ?

Příspěvek od aliencz »

NANAO píše:NOKIA byly excelentní profesionální monitory 8-) . Jediný konkurent monitorů EIZO na komerční úrovni. Nepatrně se lišily některými parametry jinak používaly stejně kvalitní komponenty a měly svůj výzkum.
Pokud ja vím, tak NOKIA již 3- roky monitory nevyrábí a záruční servis byl přeložen do Maďarska :( . Doslechl jsem se, že poslední licenci NOKIE, která vypršela před rokem používal VIEWSONIC. Pokud máte jiné informace podělte se o ně.
Upřesnil bych to tak, že NOKIA předala veškerou výrobu monitorů firmě ViewSonic ....... takhle je to psáno v NOKIA buletinech a bylo to v roce 2001 .... od té doby jsou monitory Viewsonic považovány za OEM NOKIA .... odpovídá tomu i jejich cena i qalita .... kromě levných modelů ....
Jacques
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Jacques »

Mho ja mám taky trinitron od Nokie a to sice 15" (viz podpis)a ten obraz je naprosto super, dále známej co opravuje monitory(opravoval i ten můj) říká, že Nokie jsou všechny strašně těžký a dost dobře zakrytovaný (proto ta váha) a že jsou opravdu dobře smontovaný....No koupil jsem si i TV od Nokie (ne Finlux), snad poslední v republice, dal jsem za ní v té době asi 38.000Kč (má i VGA vstup :) , kterej je úplně na nic :x )a teď (cca 3 roky) jsem ji měl v opravě, v servisu tam vyměnili součástku za 12Kč nějaký tranzistor či co (za práci 1000Kč) a znovu jede, a jinak Nokie do TV dávala obrazovky Thomson, jen zbytek a menu bylo jejich, ale to menu je super, má to v sobě uživatelskou příručku...............
Intel® Pentium G3420@4GHz + Gelid Silent Hero + 3x Corsair 120mm Fan, M/B MSI H87M-P33, 2x4GB 1600MHz Corsair Vengeance Low Profile Black CL9, VGA Gainward GeForce GTX650Ti Boost GS, HDDs ADATA SSD SP900 Premier Pro 128GB + WD Caviar Blue 1TB SATA, Case Corsair Air 240 Carbide + zdroj CoolerMaster GM 450W - 80 Plus Bronze , LCD monitor FSC B22W6 Eco 22", Kbd+myš Logitech Cordless S 530...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“