Ine znacky ako su samtrony,benq,relisys,acer a tak skratka vsetky lacaky maju elektroniku bud od samsungu alebo obrazovky ...zaujimave vsak?
kvalitne znacky NOKIA/SONY
Moderátor: maXXmilian
- Ryousuke
- Začátečník

kvalitne znacky NOKIA/SONY
Nedavno som bol u jedneho fakt velmi dobreho opravara monitorov ktory mi prezradil ze ak ist po kvalite tak velmi odporuca NOKIE a trinitrony od SONY ...v podstate mam ja tiez trinitron od Mitsubishi [Diamond PRO 91TXM] a som s nim velice spokojny ...v porovnani s rovnako starym modelom ADI Microscan 6G ma o poznanie lepsi obraz!
Ine znacky ako su samtrony,benq,relisys,acer a tak skratka vsetky lacaky maju elektroniku bud od samsungu alebo obrazovky ...zaujimave vsak?
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- G.O'S
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zajimave.
Me prozmenu kamos opravar monitoru a televizi tezce odrazoval od Sony Trinitron. Dokonce mi ukazoval nekolik televizi a monitoru Sony Trinitron zevnitr a strasne nadaval, jak je to smejdsky vyrobeny. Liboval si jen nad tim, ze diky nim dobre vydelava. Vetsinou staci pripajet odpadle soucastky. 
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
- hipi
- Nováček

Re: Zajimave.
G.O'S píše:Me prozmenu kamos opravar monitoru a televizi tezce odrazoval od Sony Trinitron. Dokonce mi ukazoval nekolik televizi a monitoru Sony Trinitron zevnitr a strasne nadaval, jak je to smejdsky vyrobeny. Liboval si jen nad tim, ze diky nim dobre vydelava. Vetsinou staci pripajet odpadle soucastky.
hmm no ja mam 19" trinitron uz 3 roky a zatial ani najmensi problem.. a to si ten monitor "uziva" prevadzku kazdy den niekolko hodin, dost vela stahovani, jazd v aute a pod. Co sa tyka mna, ked si budem raz kupovat monitor a rozhodnem sa pre CRT, tak idem do trinitronu. Inac ten kto kritizuje tie dva pasiky na trinitronoch, asi musi mat naozaj citlive videnie, pretoze zatial nikomu nevadili, ani ludom zvyknutym na ine monitory ci TFT
- xp master
- Čestný člen

Re: Zajimave.
Pokud hraješ hry, nebo se koukáš na filmy, tak ti to může být jedno. Ale když děláš grafiku, tak to je hodně nepříjemný.hipi píše:Inac ten kto kritizuje tie dva pasiky na trinitronoch, asi musi mat naozaj citlive videnie, pretoze zatial nikomu nevadili, ani ludom zvyknutym na ine monitory ci TFT
- G.O'S
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja je vyuzivam.
Ja ty prouzky vyuzivam. Kdyz ve Photoshopu natačim nejaky obrazek, tak ho prirovnavam tem carkam, jestli je rovne. 
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
NOKIA monitory se ještě vyrábí ? A kde ?
NOKIA byly excelentní profesionální monitory
. Jediný konkurent monitorů EIZO na komerční úrovni. Nepatrně se lišily některými parametry jinak používaly stejně kvalitní komponenty a měly svůj výzkum.
Pokud ja vím, tak NOKIA již 3- roky monitory nevyrábí a záruční servis byl přeložen do Maďarska
. Doslechl jsem se, že poslední licenci NOKIE, která vypršela před rokem používal VIEWSONIC. Pokud máte jiné informace podělte se o ně.
Pokud ja vím, tak NOKIA již 3- roky monitory nevyrábí a záruční servis byl přeložen do Maďarska
- Jimmy
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Sony E200 a Nokia
Máme v práci několik kousků E200. Obraz mají celkem dobrej ale už nám jich pět odešlo, všechny asi tak po dvou letech. Jinak ve škole jsme měli v učebně počítačové grafiky nokie "19 palců" dělalo se na nich super, měli fak hodně dobrej obraz. Ale podle mě už se také nedělají, škoda...
- petr.dockal
- Nováček

-
- kahi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ja je vyuzivam.
jo jo, mluvíš mi z duše. Ale na druhou stranu, někdy to zas vadíG.O'S píše:Ja ty prouzky vyuzivam. Kdyz ve Photoshopu natačim nejaky obrazek, tak ho prirovnavam tem carkam, jestli je rovne.
Hi
Veselé Velikonoce!
- kahi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: NOKIA monitory se ještě vyrábí ? A kde ?
Upřesnil bych to tak, že NOKIA předala veškerou výrobu monitorů firmě ViewSonic ....... takhle je to psáno v NOKIA buletinech a bylo to v roce 2001 .... od té doby jsou monitory Viewsonic považovány za OEM NOKIA .... odpovídá tomu i jejich cena i qalita .... kromě levných modelů ....NANAO píše:NOKIA byly excelentní profesionální monitory. Jediný konkurent monitorů EIZO na komerční úrovni. Nepatrně se lišily některými parametry jinak používaly stejně kvalitní komponenty a měly svůj výzkum.
Pokud ja vím, tak NOKIA již 3- roky monitory nevyrábí a záruční servis byl přeložen do Maďarska. Doslechl jsem se, že poslední licenci NOKIE, která vypršela před rokem používal VIEWSONIC. Pokud máte jiné informace podělte se o ně.
- Jacques
- Žlutá karta Bazar

Mho ja mám taky trinitron od Nokie a to sice 15" (viz podpis)a ten obraz je naprosto super, dále známej co opravuje monitory(opravoval i ten můj) říká, že Nokie jsou všechny strašně těžký a dost dobře zakrytovaný (proto ta váha) a že jsou opravdu dobře smontovaný....No koupil jsem si i TV od Nokie (ne Finlux), snad poslední v republice, dal jsem za ní v té době asi 38.000Kč (má i VGA vstup
, kterej je úplně na nic
)a teď (cca 3 roky) jsem ji měl v opravě, v servisu tam vyměnili součástku za 12Kč nějaký tranzistor či co (za práci 1000Kč) a znovu jede, a jinak Nokie do TV dávala obrazovky Thomson, jen zbytek a menu bylo jejich, ale to menu je super, má to v sobě uživatelskou příručku...............
Intel® Pentium G3420@4GHz + Gelid Silent Hero + 3x Corsair 120mm Fan, M/B MSI H87M-P33, 2x4GB 1600MHz Corsair Vengeance Low Profile Black CL9, VGA Gainward GeForce GTX650Ti Boost GS, HDDs ADATA SSD SP900 Premier Pro 128GB + WD Caviar Blue 1TB SATA, Case Corsair Air 240 Carbide + zdroj CoolerMaster GM 450W - 80 Plus Bronze , LCD monitor FSC B22W6 Eco 22", Kbd+myš Logitech Cordless S 530...