Ati RadeOn 9600 s TV/out - problém s kvalitou obrazu na TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
killerek
Začátečník
Začátečník

Ati RadeOn 9600 s TV/out - problém s kvalitou obrazu na TV

Příspěvek od killerek »

Po propojeni S-Videa z grafiky do SCARTu na TV nebo videu pomoci CINCH kabelu (redukce i kabely koupene jako hotove v obchode), mi obraz na TV dela zuby na okrajich a beha mi pres nej vodorovnej pruh (prilisnou svetlost obrazu jsem spravil jinym rezimem v menu TV) . Delka kabelu je 20 m, ale to same dela i s 10 m kabely. Je to delkou kabelu, grafikou nebo si mam radeji udelat ten kabel z koaxu?
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ati RadeOn 9600 s TV/out - problém s kvalitou obrazu na

Příspěvek od Bart_Teschen »

killerek píše:Po propojeni S-Videa z grafiky do SCARTu na TV nebo videu pomoci CINCH kabelu (redukce i kabely koupene jako hotove v obchode), mi obraz na TV dela zuby na okrajich a beha mi pres nej vodorovnej pruh (prilisnou svetlost obrazu jsem spravil jinym rezimem v menu TV) . Delka kabelu je 20 m, ale to same dela i s 10 m kabely. Je to delkou kabelu, grafikou nebo si mam radeji udelat ten kabel z koaxu?
To by me zajimalo taky, mam podobny problem .... Sice s jinym Radeonem, ale v zasade to same ... Vertikalni krivky se chveji ....
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Mas vytiahnutu antenu ...?????
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

random píše:Mas vytiahnutu antenu ...?????
ne, musim mit ?? Ted nejsem doma, jsem na chate a TV tady nemam, staci mi notebook :-)) Az prijedu domu, vyzkousim ...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Bart_Teschen píše:
random píše:Mas vytiahnutu antenu ...?????
ne, musim mit ?? Ted nejsem doma, jsem na chate a TV tady nemam, staci mi notebook :-)) Az prijedu domu, vyzkousim ...
Urcite ano.... zasunuta antena sposobuje naozaj vyrazne rusenie ...... podobny problem / reklamaciu som uz riesil aspon 20-25x .... a zatial to az na 2x zabralo ..... :)
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

presne tak... da se to vyresit nakym kondenzatorem nebo co... ja si na ten kabel dal vypinac :) a dela to na 99% televizi... i na nokiich :)
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:presne tak... da se to vyresit nakym kondenzatorem nebo co... ja si na ten kabel dal vypinac :) a dela to na 99% televizi... i na nokiich :)
vytahnul jsem kabel, rozumejte koax od anteny, nic, porad to samy, jeste vyzkousim jiny kabel do grafarny ....
Hudy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudy »

Mel jsem stejny problem, potreboval sem propojit komp s televizi na vzdalenost 20ti metru, ale pozadovane kvality se mi nepodarilo dosahnout jak pres S-video tak ani pres koax. Nejjednodussi je (tak sem to vyresil i ja) vzit bednu k televizi a propojit ji 2 metrovym cinchem.
MB Soltek 75FRN2-L, CPU Barton 2500+@2,0GHz, RAM 512MB Corsair DDR400, VGA Sapphire Radeon9600Pro@440/320, HDD Seagate Barracuda V. 120GB 8MB, DVD NEC ND-1300A, CASE Logic Q3 + 300W, Cooling SPIRE WhisperRock IV, Monitor AOC 19" 9K+, Speaker GENIUS SW-5.1 Home Theater
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jak moc dobry je ten koax? je aspon nizkoutlumovy?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jasně mlátí se ti tam zem!!! Měl se to taky.
Musíš dát kondík co nejblíže koaxu co vede ze zdi.Nebo ho vytahnout i z PC i z TV.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Dlouho jsem byl bohužel mimo net, zkusim co tu pisete. Jinak mel jsem komp u znameho a u nej mi to slapalo s perfektnim obrazem na 30 m kabelu.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Vyzkoušej to odrušit. Mám koaxiál 20cm a je to v pohodě jen sem musel napájet odpor na koax co nejblíže spol.antény jak sem psal, teď je to čistý :-D
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ok. Jen nesmim bejt porad v praci nebo v hospode, pak se k tomu i dostanu.
Pt
Začátečník
Začátečník

Problem pretrvava i po odpojeni anteny:o/

Příspěvek od Pt »

Zdar lidi. Tak pokud jde o ty prejizdejici siroke pruhy, tak ty pri odpojeni anteny zmizi, ale tak v 8-10s intervalech dochazi u obrazu na TV k ruseni (po cele plose obrazovky) - je to dost rusivy element:o/ Jo a telku mi to zjisti jen tehdy, pokud zatrhnu v nastaveni "Vynucene zjistovani Tv" - ma graf. karta je 9600Pro EZ, ovladace Ati Catalyst 4.9 (btw - pod tim novym control centrem Tv nerozjedu vubec, musim mit v tom starem panelu zatrhnute to vynucene zjistovani Tv) a pak to jede. Jo a jeste jedna vec: Jak docilit toho, aby zpet po prepnuti na monitor jel monas na 100Hz??? Vzdy zustane viset na 60Hz:o/

Diky Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
kvee
Začátečník
Začátečník

Re: Ati RadeOn 9600 s TV/out - problém s kvalitou obrazu na

Příspěvek od kvee »

killerek píše:Po propojeni S-Videa z grafiky do SCARTu na TV nebo videu pomoci CINCH kabelu (redukce i kabely koupene jako hotove v obchode), mi obraz na TV dela zuby na okrajich a beha mi pres nej vodorovnej pruh (prilisnou svetlost obrazu jsem spravil jinym rezimem v menu TV) . Delka kabelu je 20 m, ale to same dela i s 10 m kabely. Je to delkou kabelu, grafikou nebo si mam radeji udelat ten kabel z koaxu?
Lidicky , nebudte lenivi a prelistujte si toto forum kompletne - behaci pruh na obrazovke sa tu riesil uz X krat ... ... rusi sa uzemnenie PC-a antena ... pomoze naletovat kondenzatory na koaxial ... super popis tohoto problemu je na www.zive.cz aj s nakresmi a navodom co treba kupit a kam pripojit /su to halierove polozky - kondenzatory/ 8) howgh dohovoril som :oops:
i7 2600 , Noctua NH-C14 , MB Asus Sabertooth P67 rev.3.0 , skrina NZXT Zero 2 , SSD OCZ Agility 2 ser. 120GB , RAM Corsair 16GB DDR3 , HDD WD Caviar Black 1,5TB , zdroj Enermax 850W Bronze , ASUS GTX 590 , LCD Acer 24°° GD245HQ , 3D Vision kit , Dvd Plextor
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“