ADSL + Router
Moderátor: Don
- Asimov
- Začátečník

ADSL + Router
Mám na routeru 4 PC a do něj připojeno ADSL, jak nastavit Router, aby se přihlásil na net přes ADSL?
Doma mám NET přes kabel, takže tam to chodí automaticky, protože není nutný nějaký přihlašování jako u ADSL. Nebylo by pár rad?
Doma mám NET přes kabel, takže tam to chodí automaticky, protože není nutný nějaký přihlašování jako u ADSL. Nebylo by pár rad?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Asimov
- Začátečník

Je to tenhle zázrak:
http://www.micronet.com.tw/products/adsl/sp888.asp
Podle popisu by se měl umět snad připojit přes ADSL, ovšem já jsem z toho manuálu, potažmo té konfigurace zmatenej. Zkus na ten návod mrknout a třeba nasměrovat na tu správnou položku v nastavení
.
http://www.micronet.com.tw/products/adsl/sp888.asp
Podle popisu by se měl umět snad připojit přes ADSL, ovšem já jsem z toho manuálu, potažmo té konfigurace zmatenej. Zkus na ten návod mrknout a třeba nasměrovat na tu správnou položku v nastavení
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Asimov
- Začátečník

Už jsem objevil problém, ten ADSL modem je zároveň i router s jedním výstupem, tak to mi hlava nebere, proč někdo vyrábí takovej krám s výstupem na jedno PC. Takže se tu snažím celou dobu připojit router na router. Takže asi sehnat jinej ADSL modem, protože dva routery za sebou si rozumět asi nebudou.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ale jo, mohli by si rozumet, ale je to zbytečný to tak nastavovat
nebo 2. řešení problému: připojit k routeru co je zároveň i ADSL modem switch a je to
jinak router s jedním výstupem není nic zvláštního - dřív se to prakticky nedělalo jinak, to až teď segment small office home office si vynutil routery s integrovanym vetsinou 4-portovým switchem
nebo 2. řešení problému: připojit k routeru co je zároveň i ADSL modem switch a je to
jinak router s jedním výstupem není nic zvláštního - dřív se to prakticky nedělalo jinak, to až teď segment small office home office si vynutil routery s integrovanym vetsinou 4-portovým switchem
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- miho
- Čestný člen

-
Co mas za modem? Pokud ti na tom tak zalezi tak vetsina se da prepnout do "bridged" rezimu - pak se chova zcela transparentne a posila dovnitr PPTP. V routovacim rezimu muzes login zadat primo pres webove rozhrani modemu.Asimov píše:Už jsem objevil problém, ten ADSL modem je zároveň i router s jedním výstupem, tak to mi hlava nebere, proč někdo vyrábí takovej krám s výstupem na jedno PC. Takže se tu snažím celou dobu připojit router na router. Takže asi sehnat jinej ADSL modem, protože dva routery za sebou si rozumět asi nebudou.
Pokud chces pripojit dalsi pocitace tak ti uplne staci modem v routovacim rezimu a switch protoze ten modem ma v sobe vse potrebne - DHCP, NAT nekdy i FW.
Jinak dva routery za sebou zadne problemy nedelaji, vse je otazkou jejich nastaveni.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Tien
- Nováček

-
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pocuvaj, mozna muj problem, ale mne na router pingat ide, ale ani za SAtana nejde pingat na PCcka v sieti, pricom mam vsetko ako by malo byt a ma aj podporu napt.Bajgy píše:Pokud vim, tak na Alcatel Speed Touch 510i se pingat neda. Tyhle routery neumi/maji zakazane odpovidat na ping.
ale mozna se pletu...
Nemoze to suvisiet s tym?
- Bajgy
- Středně pokročilý

- chodec
- Začátečník

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Taky hodlam nejaky modem + router poridit.
Premyslim o jednom z tehle dvou:
http://www.micronet.com.tw/Products/adsl/SP888.asp
http://www.micronet.com.tw/Products/adsl/SP888B.asp
Predpokladam, ze s ceskym ADSL to snad kompatibilni bude (u telecomu si jisty nejsem nicim
)
TO B je asi o 300-400 stovky drazsi, ale nejak nedokazu posoudit, jestli mi neco z toho co to umi navic k necemu bude, protoze site nejsou zrovna moje silna stranka. Zatim to resim sdilenim pres svuj kompl, ale to je jednak celkem neprakticke, ale hlavne se mi to pak nedari zabezpecit pres firewall, tak jak bych predstavoval.
Premyslim o jednom z tehle dvou:
http://www.micronet.com.tw/Products/adsl/SP888.asp
http://www.micronet.com.tw/Products/adsl/SP888B.asp
Predpokladam, ze s ceskym ADSL to snad kompatibilni bude (u telecomu si jisty nejsem nicim
TO B je asi o 300-400 stovky drazsi, ale nejak nedokazu posoudit, jestli mi neco z toho co to umi navic k necemu bude, protoze site nejsou zrovna moje silna stranka. Zatim to resim sdilenim pres svuj kompl, ale to je jednak celkem neprakticke, ale hlavne se mi to pak nedari zabezpecit pres firewall, tak jak bych predstavoval.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Bajgy
- Středně pokročilý

z WAN strany si pingnes jedine na router, pokud je to router na principu NAT (a jako ze takovych je v domacnostech asi 99,9%) tak na pocitac v LAN nepingnes.chodec píše:preco by neslo pingat zo strany wan?v defaulte urcite ide v rezimu bridge samozrejme v nastaveni router sa ti zapne firewall cize ho musis but vypnut alebo ho nakonfigurovat aby ti na pingy odpovedal.
Zkus se zamyslet... napises treba "ping 192.168.1.2" coz je IP adresa pocitace v LAN z privatniho segmentu. Jak bude tvuj pocitac vedet, na ktery pocitac na svete ma takovy prikaz poslat, kdyz jedina informace, kterou jsi mu dal je "zadam o odezvu pocitace 1.2 v lokalni siti"!
To leda, ze budes mit router, ktery to umi udelat ze sveho rozhrani, ale to uz je o necem jinem.
Toshiba Tecra A6