ADSL + Router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Asimov
Začátečník
Začátečník

ADSL + Router

Příspěvek od Asimov »

Mám na routeru 4 PC a do něj připojeno ADSL, jak nastavit Router, aby se přihlásil na net přes ADSL?
Doma mám NET přes kabel, takže tam to chodí automaticky, protože není nutný nějaký přihlašování jako u ADSL. Nebylo by pár rad?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no když to ten router umí, tak je to popsaný v manuálu, když ne, tak máš asi smůlu, popiš sem co nejpřesněji princip toho "přihlášení", třeba něco vymyslíme
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Je to tenhle zázrak:
http://www.micronet.com.tw/products/adsl/sp888.asp
Podle popisu by se měl umět snad připojit přes ADSL, ovšem já jsem z toho manuálu, potažmo té konfigurace zmatenej. Zkus na ten návod mrknout a třeba nasměrovat na tu správnou položku v nastavení :) .
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

napiš co myslíš tím "přihlásit na net přes ADSL", netuším co to je
podle té specifikace do něj prostě připojíš ADSL modem a hotovo - je to normální router s integrovaným DHCP serverem
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Už jsem objevil problém, ten ADSL modem je zároveň i router s jedním výstupem, tak to mi hlava nebere, proč někdo vyrábí takovej krám s výstupem na jedno PC. Takže se tu snažím celou dobu připojit router na router. Takže asi sehnat jinej ADSL modem, protože dva routery za sebou si rozumět asi nebudou.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ale jo, mohli by si rozumet, ale je to zbytečný to tak nastavovat
nebo 2. řešení problému: připojit k routeru co je zároveň i ADSL modem switch a je to
jinak router s jedním výstupem není nic zvláštního - dřív se to prakticky nedělalo jinak, to až teď segment small office home office si vynutil routery s integrovanym vetsinou 4-portovým switchem
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Asimov píše:Už jsem objevil problém, ten ADSL modem je zároveň i router s jedním výstupem, tak to mi hlava nebere, proč někdo vyrábí takovej krám s výstupem na jedno PC. Takže se tu snažím celou dobu připojit router na router. Takže asi sehnat jinej ADSL modem, protože dva routery za sebou si rozumět asi nebudou.
Co mas za modem? Pokud ti na tom tak zalezi tak vetsina se da prepnout do "bridged" rezimu - pak se chova zcela transparentne a posila dovnitr PPTP. V routovacim rezimu muzes login zadat primo pres webove rozhrani modemu.

Pokud chces pripojit dalsi pocitace tak ti uplne staci modem v routovacim rezimu a switch protoze ten modem ma v sobe vse potrebne - DHCP, NAT nekdy i FW.

Jinak dva routery za sebou zadne problemy nedelaji, vse je otazkou jejich nastaveni.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Tak jsem to rozchodil, díky .......... 8)
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

jen tak pre inych:komu sa nepodarilo rozchodit ADSL router Alcatel speedtouch 510i? MYSlim NAT(lan)
Internet chodi ale nepingaju na seba)
Poznam cloveka aj som to snim riesil(zial iba mail) a nastavil som to tak ako to ma on ale nic. ANY GOOD IDEAS?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Pokud vim, tak na Alcatel Speed Touch 510i se pingat neda. Tyhle routery neumi/maji zakazane odpovidat na ping.

ale mozna se pletu...
Toshiba Tecra A6
Tien
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tien »

Ano v defaultnim nastaveni je ping blokovany, ale neni problem ho povolit :roll:
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

Bajgy píše:Pokud vim, tak na Alcatel Speed Touch 510i se pingat neda. Tyhle routery neumi/maji zakazane odpovidat na ping.

ale mozna se pletu...
pocuvaj, mozna muj problem, ale mne na router pingat ide, ale ani za SAtana nejde pingat na PCcka v sieti, pricom mam vsetko ako by malo byt a ma aj podporu napt.
Nemoze to suvisiet s tym?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

a odkud tam pingas?

z LAN? pak mas problem se zapnutym firewallem (resp. ho mas nastaveny tak aby ti nepingal)

no a z WAN strany se samozrejme nedopingas, to z principu nejde :)
Toshiba Tecra A6
chodec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chodec »

preco by neslo pingat zo strany wan?v defaulte urcite ide v rezimu bridge samozrejme v nastaveni router sa ti zapne firewall cize ho musis but vypnut alebo ho nakonfigurovat aby ti na pingy odpovedal.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Taky hodlam nejaky modem + router poridit.
Premyslim o jednom z tehle dvou:
http://www.micronet.com.tw/Products/adsl/SP888.asp
http://www.micronet.com.tw/Products/adsl/SP888B.asp

Predpokladam, ze s ceskym ADSL to snad kompatibilni bude (u telecomu si jisty nejsem nicim :) )
TO B je asi o 300-400 stovky drazsi, ale nejak nedokazu posoudit, jestli mi neco z toho co to umi navic k necemu bude, protoze site nejsou zrovna moje silna stranka. Zatim to resim sdilenim pres svuj kompl, ale to je jednak celkem neprakticke, ale hlavne se mi to pak nedari zabezpecit pres firewall, tak jak bych predstavoval.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

chodec píše:preco by neslo pingat zo strany wan?v defaulte urcite ide v rezimu bridge samozrejme v nastaveni router sa ti zapne firewall cize ho musis but vypnut alebo ho nakonfigurovat aby ti na pingy odpovedal.
z WAN strany si pingnes jedine na router, pokud je to router na principu NAT (a jako ze takovych je v domacnostech asi 99,9%) tak na pocitac v LAN nepingnes.

Zkus se zamyslet... napises treba "ping 192.168.1.2" coz je IP adresa pocitace v LAN z privatniho segmentu. Jak bude tvuj pocitac vedet, na ktery pocitac na svete ma takovy prikaz poslat, kdyz jedina informace, kterou jsi mu dal je "zadam o odezvu pocitace 1.2 v lokalni siti"!

To leda, ze budes mit router, ktery to umi udelat ze sveho rozhrani, ale to uz je o necem jinem.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“