Bezdrátové propojení dvou PC po LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Resim podobny problem. Potrebuju nasdilet ADSL pro otce. Potiz je v tom, ze tahat kabel z mnoha duvodu nemuzu. Chtel bych aby se ty pocitace mohly pripojit nezavisle (tzn. aby fungoval net na pocitaci A ikdyz je B vypnuty a naopak).

Mam ADSL modem s routerem, vali se mi tady nejaky osmiportovy switch a hromada sitovek. Jak to nejlepe udelat? Staci ciste point-to-point reseni, neplanuji pripojovat dalsi pocitace. Vzdalenost asi 8m vzdusnou carou skrze 4 zdi.

Moje ciste laicko-lammerska predstava je

Kód: Vybrat vše

ADSL modem  -> switch  ----> wifi krabicka  ~~~~~~~~~  wifi karta - PC2
                    |
                     --------> sitovka - PC1
Nemam ale paru co muze fungovat jako ta "wifi krabicka".
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

wifi krabicka muze byt jakykoliv accesspoint. v cene od 1500,- -nekonecno.

Problem budou spis ty 4 zdi.

Co ja to za zdi? Pricky nebo nosne? Cihly, železobeton, sadrokaton?
Toshiba Tecra A6
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Bajgy píše:wifi krabicka muze byt jakykoliv accesspoint. v cene od 1500,- -nekonecno.
Muze byt
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24879
?
Bajgy píše:Problem budou spis ty 4 zdi.
Co ja to za zdi? Pricky nebo nosne? Cihly, železobeton, sadrokaton?
Ooops a ja si lama myslel, ze na takovou vzdalenost to problem nebude :oops:
Klasicke 30cm silne panely ve trech pripadech a jeden 10cm panel.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Edimax je sice asi nejhorsi břečka ze všech břeček, ale fungovat to asi bude.

Jenže ne přes tři železobetonove panely... to fak sorry. Česke panelaky jsou na tohle des.

Asi jedinou volbou pro tebe je Ethernet pres elektrinu
Toshiba Tecra A6
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

no, a není varianta vyklonit se hodně z okna a do druhýho vokna dát druhou anténku?
resp. jaké důvody tě vedou k tomu, abys nepokládal klasickou kabeláž (dej sem třeba plán bytu, nebo tak, něco vymyslíme...) :wink:
Francie ... sladká Francie
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

taky sem měl takovej problém...potřeboval sem pro otca sdílet net v baraku...po mnoha konzultacích s lidma kteří tomu rozmumí sem došel k názoru že nejjednoduší bude natáhnout klasický UTPčko(cca 30m)...takže se mně zatim jen tak válí po schodech ale brzo ho přiboucham ke stropu..

ale hlavní důvod proč sem nepoužil wifi je že mně z toho bolí hlava...kámoš nezávisle na mně řekl že ho taky z toho bolí hlava takže nevim jestli to nějak neškodí zdraví :?
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Kabel neprichazi v uvahu. Musel bych vrtat 3 steny, nejak zahadne a neviditelne dostat ten kabel mezi koberec a skrin, rozbijet podlahove kachlicky, trhat a menit rantl u parket (pod soucasny se nic nevleze). Drazky v panelu pres cely byt si nedokazu predstavit a listu vrchem take tahat nemuzu. Okna jsou na opacnych stranach.

Pokusim se to testnout pomoci dvou WiFi sitovek. Preci jen v tech stenach byvaji obcas dvere atd :)
tark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tark »

m.h.l píše:taky sem měl takovej problém...potřeboval sem pro otca sdílet net v baraku...po mnoha konzultacích s lidma kteří tomu rozmumí sem došel k názoru že nejjednoduší bude natáhnout klasický UTPčko(cca 30m)...takže se mně zatim jen tak válí po schodech ale brzo ho přiboucham ke stropu..

ale hlavní důvod proč sem nepoužil wifi je že mně z toho bolí hlava...kámoš nezávisle na mně řekl že ho taky z toho bolí hlava takže nevim jestli to nějak neškodí zdraví :?
Taky? Třeba mě jednu dobu hrozně třeštila hlava z mobilu ... Ten jsem si dal do jiné místnosti (cca 6-7m + 1 "zeď" v paneláku). Taky mi vadí BT (dost) a WiFi (trošku). Všechno to mám v compu -- ale vyplý, kdybych to někdy potřeboval. Takže mi tu teď září jenom bezdrátová myška Logitech MX700.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“