pripojenie cez viac ip adries

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pripojenie cez viac ip adries

Příspěvek od Tommi »

ked mam viac IP adries ako mozem jednotlivym programom prikazat cez ktoru maju komunikovat ???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no mělo by to jít tak, že ve Win2K nebo XP dáš jedné síťovce víc IP adres, ale jak to těm programům vnutíš, toť otázka
nezbyde než to vyzkoušet
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Na tohle jsou stavěný snad jen web servery a podobný aplikace, takže to asi normálním programům jako IE, ICQ a pod těžko vysvětlíš, berou první připojení, který je k dispozici :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

fakt neviete ako a to ist to ide na 100% len neviem ako
viem ze sa treba pohrat niekde z nastaveniami cez prikaz route atd...
vlastne ide tu o to ze ktoru ip adresu ma windown uprednostnovat
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

wokna budou podle mě upřednosťnovat tu, kterou jim zadáš jako první
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Řešim podobnej problém, mám 2 síťovky a každá je napojená na jinou síť. Buď funguje jedna, nebo druhá a nebo žádná (většinou). Abych to teda mohl nějak používat, tak musim vždycky jednu zakázat a tu druhou používat. Řešení tohoto probému jsem již vzdal...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mina píše:Řešim podobnej problém, mám 2 síťovky a každá je napojená na jinou síť. Buď funguje jedna, nebo druhá a nebo žádná (většinou). Abych to teda mohl nějak používat, tak musim vždycky jednu zakázat a tu druhou používat. Řešení tohoto probému jsem již vzdal...
tak to mi není jasný co na tom nefuguje, podobnou kofiguraci jsem již měl po rukama několikrát a nikdy jsem na žádný problém nenarazil
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

pavel.minarik píše:wokna budou podle mě upřednosťnovat tu, kterou jim zadáš jako první
ved to ze nie ale nevadi uz som to vyriesil som sa pohral z podmaskami a ide to totizto tej adrese ktoru chcem pouzivat ako sekundarnu som zadal taku podmasku aku ma ta hlavna adresa a ono okna zacali uprednostnovat tu ktoru chcem pricom funkcne su obidve
P.S. tie windowsy su fakt divne
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

pavel.minarik píše:
mina píše:Řešim podobnej problém, mám 2 síťovky a každá je napojená na jinou síť. Buď funguje jedna, nebo druhá a nebo žádná (většinou). Abych to teda mohl nějak používat, tak musim vždycky jednu zakázat a tu druhou používat. Řešení tohoto probému jsem již vzdal...
tak to mi není jasný co na tom nefuguje, podobnou kofiguraci jsem již měl po rukama několikrát a nikdy jsem na žádný problém nenarazil
Prostě funguje jedna nebo druhá, wokna sami nedovedou rozlišit, přes kterou síťovku jít, když je to ta samá síť. Jsem prostě na jednu a tutéž síť napojen 2ma síťovkama a občas je na ten a ten comp rychlejší první, jindy druhá - obě jsou totiž zapojené na jiných částech síťě. Woknum teda nedokážu vysvětlit to, aby nějak změřili rychlost a pak využili tu síťovku přes kterou je to rychlejší..
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

mina píše: Prostě funguje jedna nebo druhá, wokna sami nedovedou rozlišit, přes kterou síťovku jít, když je to ta samá síť. Jsem prostě na jednu a tutéž síť napojen 2ma síťovkama a občas je na ten a ten comp rychlejší první, jindy druhá - obě jsou totiž zapojené na jiných částech síťě. Woknum teda nedokážu vysvětlit to, aby nějak změřili rychlost a pak využili tu síťovku přes kterou je to rychlejší..
a nemáš 98čky...v nich mně to nefungovalo v win2k,XP v poho
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Kdepak, XP...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

s víc síťovkama v různých sítích není problém, na to úprava routování pomůže, ale pokud je máš ve stejné síti, asi se to rozlišit na úrovni programů nedá :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“