Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
joro
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?

Příspěvek od joro »

Diskuze k anketě na titulní stránce PCT. Vedlejší téma diskuze je: "myslíte si, že neznačkové zdroje jsou stejné jako značkové?".
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Podle značení třeba stejné jsou, ale to je asi tak všechno :wink:
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?

Příspěvek od ICE »

joro píše:Diskuze k anketě na titulní stránce PCT. Vedlejší téma diskuze je: "myslíte si, že neznačkové zdroje jsou stejné jako značkové?".
lama question... jisteze nejsou... uz podle prvniho chytnutio do ruky znyckovy vazi o par kilo vic... a pak se to projevuje na cistote a hodnote vystupu a primo to ovlivnuje stabilitu celyho PC...

ja jedu na 300W Emkach (velice slusny "no name") a Fortron Economy line, protoze my sestavy na tulenich opravdu nejsou moc energeticky narocny...

ovsem pro soucasny nasazeni s FXkama (5900) silnymy procakama atd je pomerne velka nutnost cca slusnych 350W a nekdy jeste vic...

na druhou stranu treba hodne dobry casy AOpeny H600x maji velice slusne 350W zdroje a stoji mizernych 2500, coz se jako investice pri koupi novyho pocalu 100% vyplati.. :)
jaluvkap
Začátečník
Začátečník

Re: Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?

Příspěvek od jaluvkap »

ICE píše:na druhou stranu treba hodne dobry casy AOpeny H600x maji velice slusne 350W zdroje a stoji mizernych 2500, coz se jako investice pri koupi novyho pocalu 100% vyplati.. :)
jj ... fortron rulezzz
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Rozdíl mezi ''NO NAME'' a značkovýma je dost velkej, i když některý levný se celkem povedly. Svýho času jsem použival EMKO 300W, s aktivním FPC, v sestavě viz. popis. Regulaci 3.3V větve neměl a stejně se držela v roznezí 3.25-3.35V. Je sice pravda, že jsem u něj provedl menší mod- vyměnil jsem původní kondíky na vstupu s kapacitou 2x180uF za 2x330uF. Jediný co mě mrzí, je ze to byl první a posledn kus od EMKA co jsem s aktivním FPC viděl :(
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

no tak take iste urcite nebudu, staci sa pozriet na cenu noname do 500 znackovy napr. 5000 takze nejaky rozdiel tam je aj ked sa trebars jedna o watovo take iste zdroje to si treba porovnat spcifikaciu znackoveho a neznackoveho :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

A ještě jsem si vzpomněl otec opravuje zdroje a udělal si ze silných odporů zátěž máto pěkně vymyšlený- pěpínač na 300W a 350W. Zatím tím testoval jenom 2 zdroje (nevím jaký). Ale asi bych měl strach tam zapojovat 300W EC, ty by to moc dlouho nevydržely :lol: .
Na léto ho ukecám ať to veme dom, chtěl bych si na osciloskopu porovnat průběh napětí nějakýho NO NAME a třeba takovýho Fortrona na osciloskopu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
MM_tank

kondíky na vstupu

Příspěvek od MM_tank »

-HNY- píše:Rozdíl mezi ''NO NAME'' a značkovýma je dost velkej, i když některý levný se celkem povedly. Svýho času jsem použival EMKO 300W, s aktivním FPC, v sestavě viz. popis. Regulaci 3.3V větve neměl a stejně se držela v roznezí 3.25-3.35V. Je sice pravda, že jsem u něj provedl menší mod- vyměnil jsem původní kondíky na vstupu s kapacitou 2x180uF za 2x330uF. Jediný co mě mrzí, je ze to byl první a posledn kus od EMKA co jsem s aktivním FPC viděl :(
¨

to jsi myslel vstup z 220V jak jsou dva velké ? Tak Fortron 300W má 2x680mikrofaradů a Fortron 350W má 2x820mikro včera jsem tyto zdroje mezi sebou porovnával
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: kondíky na vstupu

Příspěvek od -HoNY- »

MM_tank píše:
-HNY- píše:Rozdíl mezi ''NO NAME'' a značkovýma je dost velkej, i když některý levný se celkem povedly. Svýho času jsem použival EMKO 300W, s aktivním FPC, v sestavě viz. popis. Regulaci 3.3V větve neměl a stejně se držela v roznezí 3.25-3.35V. Je sice pravda, že jsem u něj provedl menší mod- vyměnil jsem původní kondíky na vstupu s kapacitou 2x180uF za 2x330uF. Jediný co mě mrzí, je ze to byl první a posledn kus od EMKA co jsem s aktivním FPC viděl :(
to jsi myslel vstup z 220V jak jsou dva velké ? Tak Fortron 300W má 2x680mikrofaradů a Fortron 350W má 2x820mikro včera jsem tyto zdroje mezi sebou porovnával
JJ tady vydíš jak to šidí. Slušnější 300W zdroje mají od 480uF nahoru.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Už jen značkové!!! Měl jsem Gembird 350W a vše OK ,ale jen do té doby než jsem koupil Ati 9800! Comp nechtěl vůbec nastartovat a když se to podařilo tak třeba chyběli disky a pod. nebo běžel tak pomalu že start XP trval 10minut :cry: Po výměně Gembirda 350W za Fortrona350W je vše v nejlepším pořádku :wink:
Takže 350W noname je mín než 350W Fortron :lol:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Dzin píše:Už jen značkové!!! Měl jsem Gembird 350W a vše OK ,ale jen do té doby než jsem koupil Ati 9800! Comp nechtěl vůbec nastartovat a když se to podařilo tak třeba chyběli disky a pod. nebo běžel tak pomalu že start XP trval 10minut :cry: Po výměně Gembirda 350W za Fortrona350W je vše v nejlepším pořádku :wink:
Takže 350W noname je mín než 350W Fortron :lol:
to je samozrejme lebo forton nieje noname ale patri do tej kategorie nizsej az stredne strednej :wink:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

se pridam :) tak treba sem mel 250W EC a ted mam 300W encer a treba trafo je v tom enceru 2x vetsi nez v tamtom a kondiky taky :)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mam EC 300w zdroj. Docela funguje a mojí sestavu uživí.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja mam teraz Frontier 350W... a som nadmieru spokojny.... ( je o viac ako 1kg tazsi ako 300W Emko ktore som mal v minulosti.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Vitkom

Příspěvek od Vitkom »

ja sem si ted poridil Thermaltake 410W a taky naprosta spokojenost
http://www.thermaltake.com/purepower/w003032Polo.htm
navic sem tim ziskal i slusnej chladic na procik a vetrak do bedny + regulatory otacek ..... to uz se ta cena za zdroj nezda tak moc..... navic je to nadherne tichy

(k tomu me vedly kratkodobe zkusenosti z Eurocase 480 W - bud to byl vadnej kus, nebo fakt nevim, ale takovej bordel,co ten zdroj vydaval, sem nezazil)
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Já mam Fortron 250W a mojí sestavu zatím zásobuje v pohodě :-D Teď přemejšlim o nový sestavě a zatim koupim noname 350W s CASE a až pozdějc ho vyměnim za Fortrona 350W.....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ManchesterUnited píše:Já mam Fortron 250W a mojí sestavu zatím zásobuje v pohodě :-D Teď přemejšlim o nový sestavě a zatim koupim noname 350W s CASE a až pozdějc ho vyměnim za Fortrona 350W.....
IMHO skoda penez...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Ja mel 300 W nejakej shit uz ve skrini a po zakoupeni noveho HDD hruza. Ted mam novy Fortron 400 W a zatim spokojenost :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

Já si koupil 350W Nexus a jsem taky max spokojenej. Díky 12cm fanu je krásně tichej a dělá mi v case dobrej průvan.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zalman Rules
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“