Jak zapojit LCD na COM?
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak zapojit LCD na COM?
Mám tady LCD displej 4x20 (viz bazar) a nějak mi připadá divný ho zapojovat na LPT...je to moc velkej konektor...nemáte někdo návod, jak to zapojit na COM, popř. mohl by mi poradit někdo, kdo uř to dělal?
Díky
Díky
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Když si postavíš nějaký převodník s UARTem a donutíš programy aby posílaly data na COM a ne na LPT, tak to fungovat musí. Asi by to šlo udělat i s nějakým mikrokontrolerem a pak bys tomu mohl dát i nějakou vlastní inteligenci. Pro nikoho kdo se "narodil s pájkou v ruce" by to neměl být problém.
Jen tak samotný to ale samozřejmě připojit nejde a pokud nejsi elektronicky zdatnej (tedy nevíš o čem v prvním odstavci píšu), budeš si muset koupit převodník už hotový, nebo display se sériovým vstupem.
Jen tak samotný to ale samozřejmě připojit nejde a pokud nejsi elektronicky zdatnej (tedy nevíš o čem v prvním odstavci píšu), budeš si muset koupit převodník už hotový, nebo display se sériovým vstupem.
- oGGy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
GamePort
a nejde pripojit LCD na GamePort?? Na LPT mam tiskarnu 
CPU: Intel Core2Duo E6320 1.86GHz@2.6GHz (7x375MHz) MotherBoard: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 Memory: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) GPU: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 256MB Storage #1: Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB Storage #2: Western Digital Caviar SE WD2000JD-55HBB0 - 200GB Storage #3: Western Digital Caviar SE WD2000JS-22MHB0 - 200GB Drive: Samsung SH-S183L PSU: Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W Monitor: Fujitsu-Siemens ScaleoView S20-1W Case: CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: GamePort
Nejde. Gameport je jenom vstupní a ty potřebuješ 9 výstupních drátů. A to má bohužel jen ten LPT. Není ale zase takový problém koupit PCI kartu s dalšíma dvěma LPT, ne?oGGy píše:a nejde pripojit LCD na GamePort?? Na LPT mam tiskarnu
- oGGy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: GamePort
joj to ani nevim ze se to prodavaMican píše:Nejde. Gameport je jenom vstupní a ty potřebuješ 9 výstupních drátů. A to má bohužel jen ten LPT. Není ale zase takový problém koupit PCI kartu s dalšíma dvěma LPT, ne?oGGy píše:a nejde pripojit LCD na GamePort?? Na LPT mam tiskarnu
CPU: Intel Core2Duo E6320 1.86GHz@2.6GHz (7x375MHz) MotherBoard: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 Memory: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) GPU: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 256MB Storage #1: Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB Storage #2: Western Digital Caviar SE WD2000JD-55HBB0 - 200GB Storage #3: Western Digital Caviar SE WD2000JS-22MHB0 - 200GB Drive: Samsung SH-S183L PSU: Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W Monitor: Fujitsu-Siemens ScaleoView S20-1W Case: CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
re..
mě by vůbec zajímalo, jak to LCDčko udělat...
Mám display z Alcatelu OT 302 a nevím jak to udělat, aby se mi tam zobrazovaly ty různé informace o vytížení...... když to zapojím do LTP (to bych taky potřeboval vědět..).
Mám display z Alcatelu OT 302 a nevím jak to udělat, aby se mi tam zobrazovaly ty různé informace o vytížení...... když to zapojím do LTP (to bych taky potřeboval vědět..).
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: re..
Taky takyDivX píše:mě by vůbec zajímalo, jak to LCDčko udělat...
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: re..
???DivX píše:jj.. uznávám - novinka to není, ale můžu vám to potvrdit že to fakčí - a sqvěle!!!
120mm koupíš do 350..
Já sem viděl na netu prográmek, na kterym se nastaví velikost displaye v pixelech a on na něj všechny data posílá. Jsem ale tučko, protože sem zapoměl, jak se menuje, pohledám...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, display z alkáče se na LPT asi připojit nedá, to je zase trošku jiný typ displeje. Na paralelní port se připojuje znakový display s vlastním řadičem, kterému jenom po osmi drátech posíláš kód znaku co má zobrazit. Plně grafické displeje se vyrábějí taky (není to ale zase tak levné, "modrobílý" s elektroflorescenčním podsvícením s rozlišením 256x192 bodů mě stál skoro dva litry a ještě jsem si ho musel nechat poslat až z Taiwanu) a ten má vstup sériový a v podstatě se mu posílají už hotové obrázky (bitmapy). Ten z Alkáče bude něco podobného, jenže na rozdíl od toho mého k němu sotva seženeš popis komunikačního protokolu.
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A z DBčka ?Mican píše:No, display z alkáče se na LPT asi připojit nedá, to je zase trošku jiný typ displeje. Na paralelní port se připojuje znakový display s vlastním řadičem, kterému jenom po osmi drátech posíláš kód znaku co má zobrazit. Plně grafické displeje se vyrábějí taky (není to ale zase tak levné, "modrobílý" s elektroflorescenčním podsvícením s rozlišením 256x192 bodů mě stál skoro dva litry a ještě jsem si ho musel nechat poslat až z Taiwanu) a ten má vstup sériový a v podstatě se mu posílají už hotové obrázky (bitmapy). Ten z Alkáče bude něco podobného, jenže na rozdíl od toho mého k němu sotva seženeš popis komunikačního protokolu.
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- kemo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: