Jak zapojit LCD na COM?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak zapojit LCD na COM?

Příspěvek od Stoobi »

Mám tady LCD displej 4x20 (viz bazar) a nějak mi připadá divný ho zapojovat na LPT...je to moc velkej konektor...nemáte někdo návod, jak to zapojit na COM, popř. mohl by mi poradit někdo, kdo uř to dělal?

Díky
Mac
Nováček
Nováček

COm

Příspěvek od Mac »

No na COM to asi nezapojis. Mas nejake schemy ako to pozapajat? Tak tam vidis kolko vyvodov musis mat zapojenych, na COM ich mas len 9 a tie ti stacit nebudu...
Ale inak to zalezi od schemy, na Com som to este nevidel.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Když si postavíš nějaký převodník s UARTem a donutíš programy aby posílaly data na COM a ne na LPT, tak to fungovat musí. Asi by to šlo udělat i s nějakým mikrokontrolerem a pak bys tomu mohl dát i nějakou vlastní inteligenci. Pro nikoho kdo se "narodil s pájkou v ruce" by to neměl být problém.

Jen tak samotný to ale samozřejmě připojit nejde a pokud nejsi elektronicky zdatnej (tedy nevíš o čem v prvním odstavci píšu), budeš si muset koupit převodník už hotový, nebo display se sériovým vstupem.
oGGy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GamePort

Příspěvek od oGGy »

a nejde pripojit LCD na GamePort?? Na LPT mam tiskarnu :wink:
CPU: Intel Core2Duo E6320 1.86GHz@2.6GHz (7x375MHz) MotherBoard: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 Memory: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) GPU: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 256MB Storage #1: Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB Storage #2: Western Digital Caviar SE WD2000JD-55HBB0 - 200GB Storage #3: Western Digital Caviar SE WD2000JS-22MHB0 - 200GB Drive: Samsung SH-S183L PSU: Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W Monitor: Fujitsu-Siemens ScaleoView S20-1W Case: CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GamePort

Příspěvek od Mican »

oGGy píše:a nejde pripojit LCD na GamePort?? Na LPT mam tiskarnu :wink:
Nejde. Gameport je jenom vstupní a ty potřebuješ 9 výstupních drátů. A to má bohužel jen ten LPT. Není ale zase takový problém koupit PCI kartu s dalšíma dvěma LPT, ne?
oGGy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GamePort

Příspěvek od oGGy »

Mican píše:
oGGy píše:a nejde pripojit LCD na GamePort?? Na LPT mam tiskarnu :wink:
Nejde. Gameport je jenom vstupní a ty potřebuješ 9 výstupních drátů. A to má bohužel jen ten LPT. Není ale zase takový problém koupit PCI kartu s dalšíma dvěma LPT, ne?
joj to ani nevim ze se to prodava :stupid: :whaasup: ; podle myho je to zbytecny, co treba dokoupit prevodnik LPT na USB (esli vubec existuje), mit tiskarnu na USB a LPT normalne vyuzit pro LCD :cry:
CPU: Intel Core2Duo E6320 1.86GHz@2.6GHz (7x375MHz) MotherBoard: Gigabyte GA-965P-DS4 - Intel P965 Memory: Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) GPU: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 256MB Storage #1: Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160023A - 160GB Storage #2: Western Digital Caviar SE WD2000JD-55HBB0 - 200GB Storage #3: Western Digital Caviar SE WD2000JS-22MHB0 - 200GB Drive: Samsung SH-S183L PSU: Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W Monitor: Fujitsu-Siemens ScaleoView S20-1W Case: CoolerMaster RR-PCH-S9U1 Hyper TX
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re..

Příspěvek od DivX »

mě by vůbec zajímalo, jak to LCDčko udělat...
Mám display z Alcatelu OT 302 a nevím jak to udělat, aby se mi tam zobrazovaly ty různé informace o vytížení...... když to zapojím do LTP (to bych taky potřeboval vědět..). :oha:
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: re..

Příspěvek od XPM »

DivX píše:mě by vůbec zajímalo, jak to LCDčko udělat...
Mám display z Alcatelu OT 302 a nevím jak to udělat, aby se mi tam zobrazovaly ty různé informace o vytížení...... když to zapojím do LTP (to bych taky potřeboval vědět..). :oha:
Taky taky :onfire:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re..

Příspěvek od DivX »

jj.. uznávám - novinka to není, ale můžu vám to potvrdit že to fakčí - a sqvěle!!!

120mm koupíš do 350..

EDIT-> Ops.... to tu nepatří :roll:
Naposledy upravil(a) DivX dne pon 8. lis 2004, 19:39, celkem upraveno 2 x.
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Re: re..

Příspěvek od mina »

DivX píše:jj.. uznávám - novinka to není, ale můžu vám to potvrdit že to fakčí - a sqvěle!!!

120mm koupíš do 350..
???

Já sem viděl na netu prográmek, na kterym se nastaví velikost displaye v pixelech a on na něj všechny data posílá. Jsem ale tučko, protože sem zapoměl, jak se menuje, pohledám...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re..

Příspěvek od DivX »

sorry.. to mělo jít na jinej board...
Juuuuu.. ten prográmek by se zešel... jenže nevím jak ten display z OT 302 napojit do LTPčka:(
Naposledy upravil(a) DivX dne pon 8. lis 2004, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

No, display z alkáče se na LPT asi připojit nedá, to je zase trošku jiný typ displeje. Na paralelní port se připojuje znakový display s vlastním řadičem, kterému jenom po osmi drátech posíláš kód znaku co má zobrazit. Plně grafické displeje se vyrábějí taky (není to ale zase tak levné, "modrobílý" s elektroflorescenčním podsvícením s rozlišením 256x192 bodů mě stál skoro dva litry a ještě jsem si ho musel nechat poslat až z Taiwanu) a ten má vstup sériový a v podstatě se mu posílají už hotové obrázky (bitmapy). Ten z Alkáče bude něco podobného, jenže na rozdíl od toho mého k němu sotva seženeš popis komunikačního protokolu.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Mican píše:No, display z alkáče se na LPT asi připojit nedá, to je zase trošku jiný typ displeje. Na paralelní port se připojuje znakový display s vlastním řadičem, kterému jenom po osmi drátech posíláš kód znaku co má zobrazit. Plně grafické displeje se vyrábějí taky (není to ale zase tak levné, "modrobílý" s elektroflorescenčním podsvícením s rozlišením 256x192 bodů mě stál skoro dva litry a ještě jsem si ho musel nechat poslat až z Taiwanu) a ten má vstup sériový a v podstatě se mu posílají už hotové obrázky (bitmapy). Ten z Alkáče bude něco podobného, jenže na rozdíl od toho mého k němu sotva seženeš popis komunikačního protokolu.
A z DBčka ?
:roll:
kemo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kemo »

to zapojeni by me zajimalo, mam doma rozflakanej mobil sony j5....neslo by to??? :o
to uz je hodně špatny když tě ženská ždíme tak že chceš bejt veverka....
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Napiš sonymu, třeba ti zapojení prozradí.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Někde jsem viděl napojení displeje z Nokie 3310, ale už nevím kde....takže třeba by šly i nějaký jiný mobily...ale fakt nevím
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re..

Příspěvek od DivX »

skuste někdo něco vyštrachat.. já sem na to lama...
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Zkus kouknout sem
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

€agle píše:Zkus kouknout sem

2€agle: Hele mohl bys to vyrobit s těma konektorama na dispej a poslat mi to? Samozřejmě ne zadarmo...šlo by to?
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re...

Příspěvek od DivX »

aji by se to dalo.. jenže kde nabrat ty nervy...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“