Jo to je sice fajn ale když už to náhodou funguje tak nikdo neví jakandrejkn píše:Shit píše: Můžeš používat pouze jednu zvukovku. Pokud jedeš na C-Medii, tak AC97 v biosu disabluj. Pak postupuj podle rady třeba Bathoryho. Na tu C-medii musíš mít driver třeba z http://www.cmedia.com.tw
To je blbosť, že môže používať len jednu zvukovku. Ja mám SB Live a AC97 na doske. Obidve sú nainštalované a fungujú. Ale záleží od dosky.
AC'97
Moderátor: CageJ
- zombux
- Odborník PCT

ignorelist: kremrole a dezoláti
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Máš v BIOS-e zapnuté "Plug and Play OS Installed"? Alebo máš tam také niečo že "Onboard legacy audio"?Lenka píše:Tak sem zatrhla ty COM porty.
U té zvukovky mám:
Rozsah I/O: E000-E007
IRQ: 05
Ale mám tam taky něco jako: Řadic jednoduché komunikace pro sběrnici PCI a u toho je v nastavení prostředků: toto zařízení právě nepužívá žádné prostředky, protože na zařízení došlo k potížím...
- Lenka
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

zatrhlý myslíš zapnutý nebo vypnutý?Lenka píše:Plug and Play OS Installed to nevim - to sem tam nikde nenašla. Onboard legacy audio tam mám zatrhlý.
Jinak sem nainstalovala ty drivery k c-medii a zmizlo mně to : Řadic jednoduché komunikace pro sběrnici PCI
Jenže zvuk furt nejede...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Lenka
- Nováček

-
Zatrhlý jako vypnutý=disabled (njn...blbě sem to vyjádřila
)
V Biosu mám: AC97 Audio - to mám na disabled
MC97 Modem - disabled
IDE HDD Block Mode - enabled
Onboard FDD Controller - enabled
Onboard Serial Port 1 - 3E8/IRQ4 (možnosti 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3, Disabled)
Onboard Serial Port 2 - 2F8/IRQ3 (možnosti 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3, Disabled)
UART 2 Mode - Standart (možnosti Standart, HPSIR, ASKIR)
Onboard Parallel Port - 378/IRQ7 (možnosti 378/IRQ7, 278/IRQ5, 3BC/IRQ7, Disabled)
Onboard Paraller Mode - Normal (možnosti Normal, EPP,ECP,ECP/EPP)
Onboard Legacy Audio - Disabled
Mám něco změnit?
V Biosu mám: AC97 Audio - to mám na disabled
MC97 Modem - disabled
IDE HDD Block Mode - enabled
Onboard FDD Controller - enabled
Onboard Serial Port 1 - 3E8/IRQ4 (možnosti 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3, Disabled)
Onboard Serial Port 2 - 2F8/IRQ3 (možnosti 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3, Disabled)
UART 2 Mode - Standart (možnosti Standart, HPSIR, ASKIR)
Onboard Parallel Port - 378/IRQ7 (možnosti 378/IRQ7, 278/IRQ5, 3BC/IRQ7, Disabled)
Onboard Paraller Mode - Normal (možnosti Normal, EPP,ECP,ECP/EPP)
Onboard Legacy Audio - Disabled
Mám něco změnit?
- zombux
- Odborník PCT

- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Plug and play OS installed nieje v tej časti BIOSu, kde sa nastavuje zvukovka a ostatné spomýnané veci. Skús prehladať aj ostatné. Ďalej by som vyskúšal toto: Vypni PC. Vyber zvukovku z PCI slotu. Zapni PC.Choď do "Správca zařízení", hore v menu klikni na zobraziť a zapni "zobrazit skryté zařízení". Ak tam tá zvukovka bola pred tým nainštalovaná, tak by sa tam mala zobraziť, aj keď je vytiahnutá. Nájdi ju v "radiče zvuku videa a her" a daj odinstalovat. Potom si pozri súbory ovládačov k zvukovke. Mali by tam byť adresáre napr Win95, 98, 2000, XP. Tak v adresári XP by mal byť súbor *.INF (s príponou inf). Vypni počítač. Vlož zvukovku a zapni PC. Nabehne windows a ohlási ti nové zariadenie. Ak nenájde ovládač, tak daj inštalovať ručne z daného umiestnenia, tam bude možnosť z diskety. Na to klikni a nájdi ten inf súbor, ktorý som spomýnal vyššie. Iné riešenie už nevidím ani ja. Možno už len preinštalovanie windows.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
- Lenka
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

To na to nemá defakto žádný vliv. MS doporučuje na XP P&P OS - Noandrejkn píše:Máš v BIOS-e zapnuté "Plug and Play OS Installed"?
Jinak ovladače AC97 i C-Medie se instalujou přes setup.exe a AC 97 se odinstaluje taky přes setup.exe (je tam přepínač) , C-Media z ovl.panelů.
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sorry, ale v hlave nedržím to, že ktorá zvukovka má aké ovládače. Ja som to navrhol ako všeobecný postup riešenia. Nevyvracaj moje tvrdenia, skôr pomôž odstrániť tento problém.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
- Shit
- Odborník PCT

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
A ještě malej detail, když píšeš, že ti nejde zvuk, tak myslíš, žádnej zvuk ani ve hrách, prostě nic, nebo ti nehraje jenom audio CD.Lenka píše:přeinstalovat Windows sem zkoušela. Du zkusit vytáhnou tu zvukovku jak říkáš..
Jestli je to audio CD, tak ve vlastnostech mechaniky zatrhni digitální přehrávání.
Jestli nejde zvuk všeobecně, napiš přesný název desky a my bysme mohli z netu stáhnou manuál biosu, takhle ani pořádně nevíme, jaký tam jsou možnosti.
Osobně bych vyndal zvukovku ze slotu a začal napřed tou na boardu, problémy by se měli řešit od začátku.
Bathory
- Lenka
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V tvojom prípade bude asi lepšie keď tú C-mediu vytiahneš z PCI. Reštartuj PC. Potom ju odtstráň zo správcu zariadení vo windows (ale musíš zaškrtnúť zobraziť skryté zariadenia). Potom reštartuj PC, choď do BIOS-u a daj onboard ac97 na enabled. K tej AC97 na doske by malo XP-čko automaticky inštalovať ovládač obsiahnutý v OS. Ale v svete počítačov nikdy nieje nič isté ...
Keď sa ti nespustí zvuk tak sa pozri do správcu zariadení či to o AC97 nepíše nejakú chybu.
Písala si, že si skúsila preinštalovať Windows. Formátovala si aj disk? Keď si dala opraviť inštaláciu, tak ovládače tam ostanú. A v tom prípade to neopraví veľa chýb. Najčistejšia robota je inštalácia windows na naformátovanú partíciu.
Keď sa ti nespustí zvuk tak sa pozri do správcu zariadení či to o AC97 nepíše nejakú chybu.
Písala si, že si skúsila preinštalovať Windows. Formátovala si aj disk? Keď si dala opraviť inštaláciu, tak ovládače tam ostanú. A v tom prípade to neopraví veľa chýb. Najčistejšia robota je inštalácia windows na naformátovanú partíciu.
- Shit
- Odborník PCT

Ach jo, C-Media má uninstalátor v ovl.panelech (obsahuje i uninst. softwaru) - lepší řešeníandrejkn píše: Potom ju odtstráň zo správcu zariadení vo windows (ale musíš zaškrtnúť zobraziť skryté zariadenia).
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V ovládacom panely/systém na karte hardware- správca zariadení vypíše hardware počítača momentálne pripojený. Zobrazením skrytých zariadení sa ti zobrazí aj hardware, ktorý má nainštalované ovládače ale momentálne nieje vložený, napríklad flashdisk a malo by to platiť aj na karty PCI.
- Lenka
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

- Shit
- Odborník PCT

Dovolím si nesouhlasit. Skryté jsou např. ty, které nepodporujou P&P, což flashdisk rozhodně není.andrejkn píše:Zobrazením skrytých zariadení sa ti zobrazí aj hardware, ktorý má nainštalované ovládače ale momentálne nieje vložený, napríklad flashdisk a malo by to platiť aj na karty PCI.