AC'97

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

andrejkn píše:
Shit píše: Můžeš používat pouze jednu zvukovku. Pokud jedeš na C-Medii, tak AC97 v biosu disabluj. Pak postupuj podle rady třeba Bathoryho. Na tu C-medii musíš mít driver třeba z http://www.cmedia.com.tw :wink:

To je blbosť, že môže používať len jednu zvukovku. Ja mám SB Live a AC97 na doske. Obidve sú nainštalované a fungujú. Ale záleží od dosky.
Jo to je sice fajn ale když už to náhodou funguje tak nikdo neví jak :lol:
ignorelist: kremrole a dezoláti
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Lenka píše:Tak sem zatrhla ty COM porty.
U té zvukovky mám:
Rozsah I/O: E000-E007
IRQ: 05
Ale mám tam taky něco jako: Řadic jednoduché komunikace pro sběrnici PCI a u toho je v nastavení prostředků: toto zařízení právě nepužívá žádné prostředky, protože na zařízení došlo k potížím...
Máš v BIOS-e zapnuté "Plug and Play OS Installed"? Alebo máš tam také niečo že "Onboard legacy audio"?
Lenka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lenka »

Plug and Play OS Installed to nevim - to sem tam nikde nenašla. Onboard legacy audio tam mám zatrhlý.
Jinak sem nainstalovala ty drivery k c-medii a zmizlo mně to : Řadic jednoduché komunikace pro sběrnici PCI
Jenže zvuk furt nejede...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lenka píše:Plug and Play OS Installed to nevim - to sem tam nikde nenašla. Onboard legacy audio tam mám zatrhlý.
Jinak sem nainstalovala ty drivery k c-medii a zmizlo mně to : Řadic jednoduché komunikace pro sběrnici PCI
Jenže zvuk furt nejede...
zatrhlý myslíš zapnutý nebo vypnutý? :) vypni v BIOSu jak Onboard Legacy Audio tak jakýkoliv AC97 nebo cokoliv podobnýho, aby se onboard zvukovka kompletně odstranila. pak by instalaci tý C-medie nemělo nic bránit
Lenka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lenka »

Zatrhlý jako vypnutý=disabled (njn...blbě sem to vyjádřila :? :wink: )
V Biosu mám: AC97 Audio - to mám na disabled
MC97 Modem - disabled
IDE HDD Block Mode - enabled
Onboard FDD Controller - enabled
Onboard Serial Port 1 - 3E8/IRQ4 (možnosti 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3, Disabled)
Onboard Serial Port 2 - 2F8/IRQ3 (možnosti 3F8/IRQ4, 2F8/IRQ3, 3E8/IRQ4, 2E8/IRQ3, Disabled)
UART 2 Mode - Standart (možnosti Standart, HPSIR, ASKIR)
Onboard Parallel Port - 378/IRQ7 (možnosti 378/IRQ7, 278/IRQ5, 3BC/IRQ7, Disabled)
Onboard Paraller Mode - Normal (možnosti Normal, EPP,ECP,ECP/EPP)
Onboard Legacy Audio - Disabled
Mám něco změnit?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli nepoužíváš sériový porty tak je taky vypni. nic jinýho mě nenapadá :(
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Plug and play OS installed nieje v tej časti BIOSu, kde sa nastavuje zvukovka a ostatné spomýnané veci. Skús prehladať aj ostatné. Ďalej by som vyskúšal toto: Vypni PC. Vyber zvukovku z PCI slotu. Zapni PC.Choď do "Správca zařízení", hore v menu klikni na zobraziť a zapni "zobrazit skryté zařízení". Ak tam tá zvukovka bola pred tým nainštalovaná, tak by sa tam mala zobraziť, aj keď je vytiahnutá. Nájdi ju v "radiče zvuku videa a her" a daj odinstalovat. Potom si pozri súbory ovládačov k zvukovke. Mali by tam byť adresáre napr Win95, 98, 2000, XP. Tak v adresári XP by mal byť súbor *.INF (s príponou inf). Vypni počítač. Vlož zvukovku a zapni PC. Nabehne windows a ohlási ti nové zariadenie. Ak nenájde ovládač, tak daj inštalovať ručne z daného umiestnenia, tam bude možnosť z diskety. Na to klikni a nájdi ten inf súbor, ktorý som spomýnal vyššie. Iné riešenie už nevidím ani ja. Možno už len preinštalovanie windows.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
Lenka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lenka »

přeinstalovat Windows sem zkoušela. Du zkusit vytáhnou tu zvukovku jak říkáš..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

andrejkn píše:Máš v BIOS-e zapnuté "Plug and Play OS Installed"?
To na to nemá defakto žádný vliv. MS doporučuje na XP P&P OS - No :wink: , výrobci bordů zase Yes :D .
Jinak ovladače AC97 i C-Medie se instalujou přes setup.exe a AC 97 se odinstaluje taky přes setup.exe (je tam přepínač) , C-Media z ovl.panelů. :oops: . Přes ten *.inf soubor v tomto konkrétním případě to zas tak jednoduchý není (u C-Medie jsou *.inf třikrát ve složce WDM)..., takže setupem 8)
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Sorry, ale v hlave nedržím to, že ktorá zvukovka má aké ovládače. Ja som to navrhol ako všeobecný postup riešenia. Nevyvracaj moje tvrdenia, skôr pomôž odstrániť tento problém.
My PC: Intel CeleronD 2400MHz@2650MHz, 533MHzFSB,512 MB DDR 333MHz, MB ASUS P4GE-MX, ATX 300W, HD Maxtor 60GB, SB Live @ homemade amplifier 5x10W+20W,AC97 on board, Asus CD-RW 52x24x52,Toshiba DVD-Rom 52/16, Benq DVD-RW
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

andrejkn píše:Nevyvracaj moje tvrdenia
Pokud radíš - netvrdím že blbě, ale néé moc dobře... Obecný postup je někdy pendrek platnej :wink: Ty *.inf soubory na konkrétní zvukovky moc neplatěj :sad:
2andrejkn: Myslím, že se snažím.. :roll:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lenka píše:přeinstalovat Windows sem zkoušela. Du zkusit vytáhnou tu zvukovku jak říkáš..
A ještě malej detail, když píšeš, že ti nejde zvuk, tak myslíš, žádnej zvuk ani ve hrách, prostě nic, nebo ti nehraje jenom audio CD.
Jestli je to audio CD, tak ve vlastnostech mechaniky zatrhni digitální přehrávání.

Jestli nejde zvuk všeobecně, napiš přesný název desky a my bysme mohli z netu stáhnou manuál biosu, takhle ani pořádně nevíme, jaký tam jsou možnosti.

Osobně bych vyndal zvukovku ze slotu a začal napřed tou na boardu, problémy by se měli řešit od začátku.
Bathory
Lenka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lenka »

Nejede mně zvuk všude.
Zkoušela sem tu zvukovka vytáhnout a pak ju dát do jinýho PCI...ale furt nic. Mám ju teda vytáhnout uplně?
K té desce:
FIC AD11; chipset: AMD-761; southbridge: VIA VT82C686; sensor: VIA 686A/B
Jinak, děkuju za snahu mně pomoct :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo zkus ji vytáhnout úplně a povolit to integrovaný AC97 v BIOSu
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

V tvojom prípade bude asi lepšie keď tú C-mediu vytiahneš z PCI. Reštartuj PC. Potom ju odtstráň zo správcu zariadení vo windows (ale musíš zaškrtnúť zobraziť skryté zariadenia). Potom reštartuj PC, choď do BIOS-u a daj onboard ac97 na enabled. K tej AC97 na doske by malo XP-čko automaticky inštalovať ovládač obsiahnutý v OS. Ale v svete počítačov nikdy nieje nič isté ...
Keď sa ti nespustí zvuk tak sa pozri do správcu zariadení či to o AC97 nepíše nejakú chybu.
Písala si, že si skúsila preinštalovať Windows. Formátovala si aj disk? Keď si dala opraviť inštaláciu, tak ovládače tam ostanú. A v tom prípade to neopraví veľa chýb. Najčistejšia robota je inštalácia windows na naformátovanú partíciu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

andrejkn píše: Potom ju odtstráň zo správcu zariadení vo windows (ale musíš zaškrtnúť zobraziť skryté zariadenia).
Ach jo, C-Media má uninstalátor v ovl.panelech (obsahuje i uninst. softwaru) - lepší řešení :wink: Proč si myslíš, že tam ten uninstalátor je ?! Ty skrytý zařízení měly (maj) své opodstatnění např. při uninstallu AVG-čka, ale na C-Mediu nebo AC97 to není nejlepší řešení :wink:
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

V ovládacom panely/systém na karte hardware- správca zariadení vypíše hardware počítača momentálne pripojený. Zobrazením skrytých zariadení sa ti zobrazí aj hardware, ktorý má nainštalované ovládače ale momentálne nieje vložený, napríklad flashdisk a malo by to platiť aj na karty PCI.
Lenka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lenka »

Tak dneska byl u mně jeden borec a spravil mně to. :-D Takže už je to OK. Díky moc :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nevíš jak to spravil? možná by se to někomu hodilo :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

andrejkn píše:Zobrazením skrytých zariadení sa ti zobrazí aj hardware, ktorý má nainštalované ovládače ale momentálne nieje vložený, napríklad flashdisk a malo by to platiť aj na karty PCI.
Dovolím si nesouhlasit. Skryté jsou např. ty, které nepodporujou P&P, což flashdisk rozhodně není. :wink: Paměťové svazky, které se zobrazí, jsou něco jinýho..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“