DOSové vykopávky (UFO:EU, Settlers 1, Hired Guns...)
Moderátor: Baneshee
- Vocko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jó to byly časy lotus, stunts, test drive, dune2, warcraft1 a 2, wolf3d, doom1 a 2, transport tycoon, street a mnoho dalších 
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
- Dony
- Středně pokročilý

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak.zombux píše:uvažuju že postavím komp na starý hry... zrovna jsem natahal spoustu modů do DOOMa a podobných nářezů. už se těšim. éra UFO mě minula, ale hodlám to dohnat. když už mě většina nových her nebere, tak si to vynahradím tímhlea doufám že mě Sentenced nesejme za to, že hraju dle jeho slov "abandonware" (tím myslí hry z loňskéno roku a starší
)
mel bys dohnat cos zameškal - kdo nehral Dunu II, UFO, ale i treba Eye of The Beholder, Lands of Lore I atd. (dalo by se pokračovat dal do historie)... ten jako by nehrál nic
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Dony
- Středně pokročilý

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
btw. já vždy když čtu thready podobny jako tenhle, tak nahodim nejakou ze starych pecek a pokazdy si rikam, že jsem to nemel delat
Lepsi je pamatovat si jak ty hry byly skvely, jak paradne vypadadaly a kolik času nad nima človek stravil - ted kdyz je znova vyhrabu tak jsem vetsinou dost zdešenej a nechápu
Jeste, že jde vsechno dopredu, pac ty hry jsou dneska uplne nekde jinde.
Lepsi je pamatovat si jak ty hry byly skvely, jak paradne vypadadaly a kolik času nad nima človek stravil - ted kdyz je znova vyhrabu tak jsem vetsinou dost zdešenej a nechápu
Jeste, že jde vsechno dopredu, pac ty hry jsou dneska uplne nekde jinde.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já poslední dobou nenarazil na žádnou současnou hru, co by mě strhla svojí atmosférou. Takovou, u který bych vydržel celou noc a pak ráno, usínaje v práci, nelitoval. Když si zavzpomínám, tak asi jediný "moderní" hry u kterejch jsem vydržel delší dobu (víc než 8 hodin v kuse) byly HalfLife, Diablo2 a GTA3+VC. A možná ještě nějaká MS-strategie (AOE2 + RoN). Žádná z těch her nebyla graficky výjimečná, ale měla tu schopnost vtáhnout hráče do děje. Toho já si cením nejvíc.
V současnosti mám rozehraný UFO 2 (TFTD). Do dnešního rána jsem likvidoval vetřelčí bázi někde u Mexika a teď tady v práci padám na hubu
.
V současnosti mám rozehraný UFO 2 (TFTD). Do dnešního rána jsem likvidoval vetřelčí bázi někde u Mexika a teď tady v práci padám na hubu
- zombux
- Odborník PCT

musím jen souhlasitMican píše:Já poslední dobou nenarazil na žádnou současnou hru, co by mě strhla svojí atmosférou. Takovou, u který bych vydržel celou noc a pak ráno, usínaje v práci, nelitoval. Když si zavzpomínám, tak asi jediný "moderní" hry u kterejch jsem vydržel delší dobu (víc než 8 hodin v kuse) byly HalfLife, Diablo2 a GTA3+VC. A možná ještě nějaká MS-strategie (AOE2 + RoN). Žádná z těch her nebyla graficky výjimečná, ale měla tu schopnost vtáhnout hráče do děje. Toho já si cením nejvíc.
V současnosti mám rozehraný UFO 2 (TFTD). Do dnešního rána jsem likvidoval vetřelčí bázi někde u Mexika a teď tady v práci padám na hubu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To neni tim, že by dnešní hry byly horší než ty starší - to je tim, že jste(jsme) starý kmeti
A neumíte/nechcete se do toho tak vžít jako drív.
Je spousta dnešních her, ktery nabizi stejnou porci zabavy a atmosfery jako stary mega-pecky
A v jeste slušivejsim grafickým kabáte
Je spousta dnešních her, ktery nabizi stejnou porci zabavy a atmosfery jako stary mega-pecky
- J X P
- Středně pokročilý

Svatá pravda. Slova typu:"To za našich mladých let", nebo "ta dnešní mládež" platí pro všechny generace. Člověk vnímá něco jinak v každé době. Hry v herním pravěku byly skvělé, ale dneska by stěží mohly konkurovat, pokud by nebyly graficky na úrovni a dostáváme se do bludného kruhu. Třeba UFO bylo skvělý, jenže nebylo tak trochu stereotypní ? Pro mne určitě, však to bylo pořád dokola, pouze ufouni byly tužší a tužší. S tím by dneska nic moc nedosáhlo. 
---
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Je to tak - človek ma tendenci pamatovat si jen to "hezky" a na problemy zapominat... I stary hry mely svoje problemy (opakovani, vykradani sebe sama, postupná nuda, padání, bugy).. Proste nebyly o nic lepsi ani horší než ty dnešní. Jen jsou technicky na uplne jinej urovni.John_P píše:Svatá pravda. Slova typu:"To za našich mladých let", nebo "ta dnešní mládež" platí pro všechny generace. Člověk vnímá něco jinak v každé době. Hry v herním pravěku byly skvělé, ale dneska by stěží mohly konkurovat, pokud by nebyly graficky na úrovni a dostáváme se do bludného kruhu. Třeba UFO bylo skvělý, jenže nebylo tak trochu stereotypní ? Pro mne určitě, však to bylo pořád dokola, pouze ufouni byly tužší a tužší. S tím by dneska nic moc nedosáhlo.
Jinak pamatuju si jak jsem jednou u Wizardry VII shnil snad celej víkend (tim myslim v kuse), nebo u adventur s Indiana Jonesem. Dneska uz bych to asi nevydržel, ale to neznamená, že dnešní hry jsou horší nebo min zabavny než tenkrat.
Jen se do toho dneska uz tak proste nevžiju, ale občas se to povede
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Hmm. To ze starnem, a ze nam to uz tak nepripada, nebo ze clovek si pamatuje spis to lepsi, to je sice pravda, na druhou stranu se hry ale opravdu nedelaji uz takovy jako driv. Dnes je to uz mnohem vic o businessu, o trhu, o penezich, o masach, o producentech s jejich penezi, kteri maji na vyvoj hry az prilis velky a vetsinou i neblahy vliv a otisk. Driv se delaly podle me v prumeru mnohem vic hratelnejsi tituly, a to uz jen proto, ze to bylo prakticky to jediny, v cem mohli vyvojari u hracu zabodovat. Dnes zajima vetsinu spis realisticka fyzika, grafika a dalsi pozlatka - viz diskuze na tema Doom3 - a na hratelnost, pojmovy to znak hry, se jaksi pozapomina. Ale je to i producenty, ty na tuto notu hraji a umele ji i sroubuji. Driv si taky vyvojari mohli delat, co se jim zachtelo. Mohli se s hrou vylozene pitvat, vse si delali samy za sebe, dnes ma rozhodujici slovo producent, cim dal tim vice se pouziva outsourcingovych reseni - dnes sice zatim jen v podobe licencovanych enginu, ale nebude to jiste dlouho trvat a zacne to bobtnat - hry jsou tak i pri dnesnich technologickych moznostech hodne podobny, malokdy prijde nekdo s originalni myslenkou. Driv to bylo proste vice o komunite, o atmosfere, dnes to je uz o businessu, o penezich, ale takovy je normalni vyvoj a my muzeme jen doufat, ze aspon 4,5 opravdu kvalitnich titulu se na nas rocne zasmeje. Dukazem meho postu je treba Thief III. Nebylo-li by podobneho vyvoje, jiste by vypadal jinak: rozumej byl by delsi, tezsi, rozsahlejsi a tim jiste i zabavnejsi
edit - je to samozrejme taky trhem, a ten je nejvetsi v USA. A takovy prumerny American ma na hry a na to, jak by mely vypadat, ponekud odlisny nazor nez prumerny evropan, aspon co se tyka pc trhu.
A pak, jak uz jsem nekho slysel rikat, hraci si hry nekupuji, ty si kupuje masovy trh. Ten je rozhodujici.
edit - je to samozrejme taky trhem, a ten je nejvetsi v USA. A takovy prumerny American ma na hry a na to, jak by mely vypadat, ponekud odlisny nazor nez prumerny evropan, aspon co se tyka pc trhu.
A pak, jak uz jsem nekho slysel rikat, hraci si hry nekupuji, ty si kupuje masovy trh. Ten je rozhodujici.
show must go on..
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak ja nejvic vzpominam (a nekdy si na 486 jeste zahraju, teda krome par vyjimek) na: SimCity 2000, Doom I a II, UGH, Stunts, Transport Tycoon, Dune 2, Tajemstvi osliho ostrova, Wolfeinstein, Duke 3D, Atomic Bomberman (a jeho predchudce Dyna), Age of Empires, Network Rally....no mohl bych jmenovat jeste hodne dlouho 
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- J X P
- Středně pokročilý

2Shadow: Hezká úvaha, ale .... Točí se dneska horší filmy než dřív ? Není to o tom stejném ? Nepomáhají finance právě vývoji her ? Copak by se tím mohl někdo zabývat v takovém rozsahu, kdyby musel pracovat ještě někde ve fabrice, aby se uživil ? Nestojí třeba právě těch 4-5 super titulů ročně právě za to ? Ostatní člověk může v klidu ignorovat, že. Starý hry byly dobrý, ale technologie jim neumožňovala plně rozvinout záměry autorů. Hráči však byli vděční i za to málo co bylo. Proč by tehdejší autoři nemohli uspět i dnes ? Nemají snad už tolik nápadů, nebo je hráč přeci jen náročnějsí. Proto jsme hráli možná i to, co zase až tak super nebylo. Třeba takový Golden Axe, Populous, Power Monger, Civilizace, GP1, Elite, Frontier, vše dobré hry, ale ne dokonalé. Chyběla ta reálnost prostřebí, vizuální a hudební stránka věci. Pokud kdokoliv vydá dnes hru, která má nápad, ale zároveň dá hráčům to po čem touží (asi ne tečku, která honí čárku), skvělou vizuální a zvukovou stránku, překvapení, napětí, to je pro mne SUPER hra. Člověk by neměl ustrnout pohledem do minulosti, ale dívat se dopředu. Kdo je nejlepším fotbalistou všech dob ? Masopust, Eusebio, Pelé, Puškár, Zidane, nebo Figu ? Nejde posoudit. V každé době byli přínosem pro jejich fanoušky. Kdo ale bude tvrdit, že tenkrát byli fotbalisti, hry, filmy a já nevím co lepší, žije v minulosti.
Já se dneska nejvíc těším na hru LOTR: Battle for Middle Earth. Jsem rád, že někdo je schopen, i díky financím, naprogramovat něco takového. Starý hry byly super, ale to bylo (pobavit dokážou ale i dneska, o tom není sporu)
Rád na ně vzpomínám, ale nepovažuji je za vrchol herní produkce.
Já se dneska nejvíc těším na hru LOTR: Battle for Middle Earth. Jsem rád, že někdo je schopen, i díky financím, naprogramovat něco takového. Starý hry byly super, ale to bylo (pobavit dokážou ale i dneska, o tom není sporu)
---
- shadow
- Středně pokročilý

Hmm, je to uhel pohledu. Me staci, kdyz je hra opravdu hratelna a vse ostatni uz je takova pridana hodnota, kterou samozrejme neodmitam, ale nepovazuju ji za nutnou, nebo rozhodne podle ni hry nehodnotim..me zajima nejvic gameplay. Kdyz je gameplay dobrej a ma i to neco navic, tak pochopitelne aplauduju. Ja se nechci opakovat, ale dnes se proste v PRUMERU ten gameplay kamsi vytraci. Taky se hry orientuji po vzoru konzoli spise na vikendove 15hodinove zalezitosti, je jasne videt prechod od hard-core pareb k odpocinkovym konzolovkam. Nerikam, ze to je vylozene minus, ma to i sve klady, i kdyz ja si porad radsi zaparim neco delsiho a tezsiho, nez treba 3 kratsi a lehci "hry". Ostatne hry by taky mely byt vyzvou, jinak me staci kniha nebo film..a kdyz uz jsem se k nemu dostal, tak ano: mam za to, ze driv se tocily v prumeru lepsi, kvalitnejsi filmy, nez jakymi na nas utoci soucasna hollywoodska, ale i evropska - ceska, francouzska atd.. - produkce..dnes je to mnohem vice o akci, jednoduchosti, pozlatkach..samozrejme nastesti i tady jsou vyjimky, ale jinak je to vesmes horsi..asi nepatrim v tomto smeru do naseho stoleti... nechapej me spatne, ja rozhodne nejsem zadnej intelektual, taky mam rad akci, ale takovu hlubsi akci, nez se toci dnes...anebo to jde dneska do extremu zase na druhy strane..treba takovy Dogville, to bylo tak zbytecne intelektualni, az jsem nechapal...
show must go on..
- miho
- Čestný člen

-
Sent ma urcite pravdu v tom, ze dneska je clovek rozmlsany hezkou grafikou, hudbou, snadnym ovladanim atd. Hlavne to posledni je pomerne znat.
Dunu2 jsem nedavno hral ale take jsem nadaval jako dlazdic kdyz jsem musel posilat jednotky do utoku pekne jedna po druhe pac se nedaly vytvaret skupiny. Take mne stvalo omezeni poctu jednotek, stupidita nepritele... Kdysi mi to vubec nevadilo protoze jsem nic lepsiho proste neznal. V DM2 mi zase dost vadilo chozeni po ctvereccich. A takove veci, dalo by se rict technickeho razu, strasne srazeji, v jinych prispevcich zminovanou, hratelnost.
K tomu OT o filmech- Shlednuti filmu "Troja" a "Den pote" mne z navstev kina zase na velmi dlouhou dobu vylecilo a ujistilo mne v presvedceni, ze jit na film podle knizni predlohy, kterou jsem cetl, rovna se velke zklamani. Tyka se i LOTRa.
Dunu2 jsem nedavno hral ale take jsem nadaval jako dlazdic kdyz jsem musel posilat jednotky do utoku pekne jedna po druhe pac se nedaly vytvaret skupiny. Take mne stvalo omezeni poctu jednotek, stupidita nepritele... Kdysi mi to vubec nevadilo protoze jsem nic lepsiho proste neznal. V DM2 mi zase dost vadilo chozeni po ctvereccich. A takove veci, dalo by se rict technickeho razu, strasne srazeji, v jinych prispevcich zminovanou, hratelnost.
K tomu OT o filmech- Shlednuti filmu "Troja" a "Den pote" mne z navstev kina zase na velmi dlouhou dobu vylecilo a ujistilo mne v presvedceni, ze jit na film podle knizni predlohy, kterou jsem cetl, rovna se velke zklamani. Tyka se i LOTRa.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- shadow
- Středně pokročilý

to Miho.. Ja jsem prave proto Dungeon mastera 2 nikdy poradne nehral..podobne jako jednicku..to chozeni po ctvreckach me taky vadilo, desne to srazelo hratelnost, ale to se tyka i ostatnich dungeonu tehdejsi doby - Stonekeepu treba.. ne vse bylo tehdy idealni, i technika tomu samozrejme muze pomoci...ja ji nehanim ..ale taky je zneuzitelna.
Naposledy upravil(a) shadow dne čtv 15. črc 2004, 11:11, celkem upraveno 1 x.
show must go on..