SoundBlaster: Přínos upgrade Live! Value na Audigy

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Oldboy
Začátečník
Začátečník

SoundBlaster: Přínos upgrade Live! Value na Audigy

Příspěvek od Oldboy »

Stále mám ve svém kompu Live! Value z roku 1999 (asi je to nejstarší díl mého kompu :) ). Čip EMU 10K1 je rozpálený jako čert, ale ten běží snad věčně bez nároků na chlazení (příklad pro INTEL i AMD :twisted: ).

Mám smysl upgradovat na AUDIGY (alter. Audigy 2) za následujících podmínek?

1. Nechci nové bedýnky než stávající Creative FPS 1000.
2. Filmy nesleduju ani neposlouchám muziku na kompu. A nebudu... 8-)

3. Ve hrách mi prostorová informace a počet kanálů připadá dostatečný.

4. EAX už mám v Live!, i když né nové EAX2 a EAX2HD

Co vy na to?

P.S. Ten vícekanál co mám na MB nesahá stařičkému SB Live! ani po kotníky....
Naposledy upravil(a) Oldboy dne pát 19. zář 2003, 08:07, celkem upraveno 1 x.
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Za podmínek, jaké máš, ti to asi nepomůže. Pro 4.1 bedny Value stačí. Zřejmě zvukárnu používáš na hry a na hry jsou jiné zvukárny. Audidy se hodí víc na hudbu
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Vzal bych rovnou Audigy 2 a mas zas na par let klid..... nektery hry uz zacaly mit s Livkem problemy coz byl taky duvod proc jsem ho poslal do pekel.... Jinak pristup Creativu k uzivatelum z pohledu podpory a novych driveru je dost tragickej, rekl bych :evil:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

a co takhle zkusit nejke nove ovladace?
sorry za nepresnosti, protoze dannou problematiku vubec nesleduju, ale co sem si vsiml tak na OC je prave ted nejaka diskuze ohledne aplikace ovladacu na Live! tusim sou to nejake ovladace na Audigy nebo co, nebo nejak upravene

esti sem to pochopil spravne tak je tam nejake mirne zlepseni zvuku a mozna i nejake SW emulace nekterych funkci Audigy

btw.: sorry za pripadnou mystifikaci, ale kazdopadne tam zkus zkouknout
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

UFo píše:a co takhle zkusit nejke nove ovladace?
sorry za nepresnosti, protoze dannou problematiku vubec nesleduju, ale co sem si vsiml tak na OC je prave ted nejaka diskuze ohledne aplikace ovladacu na Live! tusim sou to nejake ovladace na Audigy nebo co, nebo nejak upravene

esti sem to pochopil spravne tak je tam nejake mirne zlepseni zvuku a mozna i nejake SW emulace nekterych funkci Audigy

btw.: sorry za pripadnou mystifikaci, ale kazdopadne tam zkus zkouknout
Zkusil bych ty ovladače, ale nemám ty velký " mega " kde tahat (no, můžu - v práci, ale nosil bych to na disketách domů hodně dlouho :-D )
Ne , beze srandy - zkusit bych to chtěl, prej to stojí za to.
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Všem Vám děkuji za inspiraci a rady.

LIVE! tedy v klidu v kompu zatím nechám, ať si tam v pohodě běží při svých 70°C na čipu EMU 10K1, dokud nechcípne, nebo nezačne dělat neplechu v nějaký gamese na kterou se těším. 8-)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Charlie Breaker píše:Všem Vám děkuji za inspiraci a rady.

LIVE! tedy v klidu v kompu zatím nechám, ať si tam v pohodě běží při svých 70°C na čipu EMU 10K1, dokud nechcípne, nebo nezačne dělat neplechu v nějaký gamese na kterou se těším. 8-)

Nezkousel jsi napr. Rallisport Challenge ?? Na Livku je tam oproti Audigy 2 na stejnym systemu pokles FPS priblizne 40 procent.... a to je sakra znát. Pomáhá jen vypnutí zvuku okolnich aut a divaku... ale proc pak mit v PC vubec zvukovku kdyz z ni clovek nevymackne zadny zvuky, že :D
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Rallisport Challenge a CMR 3 mě zklamali :( , to mi nechybí. Ať žije Rally Championship 2000 - to je můj favorit a ten mi Live! jede s dostatkem fps....
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já se tu nechci dohadovat o kvalitach danych závodních her, jen poukazuju na problemy Livka se zvukama v nekterych hrach.... Napr. Unreal 2 a zapnutej EAX byl na Livku taky prisernej,ale to snad resil nejakej patch.Uz nevim.

Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Sentenced píše:Já se tu nechci dohadovat o kvalitach danych závodních her, jen poukazuju na problemy Livka se zvukama v nekterych hrach.... Napr. Unreal 2 a zapnutej EAX byl na Livku taky prisernej,ale to snad resil nejakej patch.Uz nevim.
Jasně polemiku o jednotlivých hrách nechme na jiná fóra. Spíš si nakousl důležitější věc a to zátěž procesoru. Opravdu myslíš, že dochází až k 40-ti % poklesu grafického výkonu při použití Live! v porovnání s Audigy...? Moc se mi to nezdá, ale pokud by to tak bylo, tak je po čertech silnej důvod k upgradu! :?:

Unreal 2 The Aweking mi jede OK, i když nemohu srovnat s Audigy.
Naposledy upravil(a) Oldboy dne pon 22. zář 2003, 07:53, celkem upraveno 1 x.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Zkus kouknout sem, testoval sem to pri vymene SBLive!Value (4.1) za Audigy2
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

ještě k těm driverům: zkuste KX drivery, mám je už nějaký měsíc a jsem maximálně spokojený. Originály od creativu stály za prd
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Gastan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gastan »

Audigy je lepší,ale pokud neděláš třeba hudbu,tak je zbytečná.
drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

HADES píše:ještě k těm driverům: zkuste KX drivery, mám je už nějaký měsíc a jsem maximálně spokojený. Originály od creativu stály za prd
Teď budu za pitomce - co to jsou KX drivery a kde se to dá sehnat ?Mám Live , ale chtěl bych lepší drivery.
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

Charlie Breaker píše:Zkus tohle:
http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1

a česky: http://www.kx.webz.cz/

Jinak google.com
Díky, chtěl bych ale vědět něco víc - jsou dobrý na hry ? a nějaký zkušenosti.V tomhle se až tak moc nevyznám.
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

Sentenced píše:Vzal bych rovnou Audigy 2 a mas zas na par let klid..... nektery hry uz zacaly mit s Livkem problemy coz byl taky duvod proc jsem ho poslal do pekel.... Jinak pristup Creativu k uzivatelum z pohledu podpory a novych driveru je dost tragickej, rekl bych :evil:
Creative na své uživatele s prominutím s**e :evil:
Měl jsem Live! v době kdy vyšly XPčka, a těm mamelukům trvalo několik měsíců než vydali drivery pro XP.
Navíc některý hry (třeba Unreal Tournament) měly v XP oproti Win98 velký pokles výkonu při použití EAX.

No dneska jsou Win98 pasé, moje Livka je už taky pasé. Do PC už mi nic od Creativu nesmí :razz:
oldskool pc - xbox - xbox360
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

r0man píše: .......No dneska jsou Win98 pasé, moje Livka je už taky pasé. Do PC už mi nic od Creativu nesmí :razz:
Ještě ti tam zůstaly ty Cambridge Soundworks 4.1....., tato obchodní značka taky prý patří pod Creativ.... Nic ve zlým mám podobný :)
Naposledy upravil(a) Oldboy dne pon 6. říj 2003, 08:14, celkem upraveno 1 x.
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

To jsem čekal, že na to někdo upozorní :lol:

No já vím, že jsou, ale k reprákům nepotřebuju ovladače 8)

A při nejbližší příležitosti se jich zbavím a pořídím si Genius Home Theatre :wink:
oldskool pc - xbox - xbox360
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Sakra lidi čtete poradne než neco napisete !!!!!!!!!!!! Tohle je desny !!!! To o tom creativu napsal uplne nekdo jinej nez ja a nekdo zvás zkurvil citaci a hodil to na me !!!!

mam od Creative Audigy 2 i repraky a verte ze VIM co v PC mam!! takze nejaky "to jse čekal kdo na to upozorni" si nechte od cesty a radsi poradne čtěte kdo tu co napsal!! ja mam vyrobky od Creativu rád i kdyz bych si pral aby jejich pristup k zakaznikum (ovladace atd.) byl lepsí.......

Odpovědět

Zpět na „Zvuk“