DOSové vykopávky (UFO:EU, Settlers 1, Hired Guns...)
Moderátor: Baneshee
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
V hexenovi jsem uz cca v polovine to by jako odpoved mohlo stacitwolf00 píše:to miho tak sem napis jak se ti libil ten heretic a hexen v novy grafice ty jak jsem ti dal na srazu v ceskych budejeovich
Jedinym problemem je to, ze se pri utoceni pohled vrati do puvodni polohy ve vertikalni ose. Ale jeste jednou diky za ty gamesky
Nicmene to uz neni puvodni gameska pac ma nektere zadrhele vyreseny (ovladani mysi, grafika ve vyssim rozliseni, konfigurovatelnost...). U puvodniho hexena bych tak dlouho asi nevydrzel a to je to o cem se tady bavime.
Naposledy upravil(a) miho dne čtv 15. črc 2004, 11:22, celkem upraveno 1 x.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To chození po čtverečkách bylo jediný řešení, jak umožnit hráči namalovat nějakou mapu. A s příchodem 3D RPG (tehdy Ultima Underworld, Daggerfall, Ravenloft...) taky zaniknul žánr dungeonů jako takovej - dál už to byly jenom "Důmovky s mečem", s více či méně RPG prvky. Kdo opravdu dungeony miloval (dohrál DM1+2, Chaose, všechny 3 EOBy, Black Crypt, Stonekeepa a LoL 1 alespoň jednou do roka), žádnou z těhle her by nevyměnil za nějakého Morrowinda.shadow píše:to Miho.. Ja jsem prave proto Dungeon mastera 2 nikdy poradne nehral..podobne jako jednicku..to chozeni po ctvreckach me taky vadilo, desne to srazelo hratelnost, ale to se tyka i ostatnich dungeonu tehdejsi doby - Stonekeepu treba.. ne vse bylo tehdy idealni, i technika tomu samozrejme muze pomoci...ja ji nehanim ..ale taky je zneuzitelna.
- shadow
- Středně pokročilý

Ja jsem vedel, ze se nekdo ozve, nejaky pravy dungeonista a jsem tomu radMican píše:
To chození po čtverečkách bylo jediný řešení, jak umožnit hráči namalovat nějakou mapu. A s příchodem 3D RPG (tehdy Ultima Underworld, Daggerfall, Ravenloft...) taky zaniknul žánr dungeonů jako takovej - dál už to byly jenom "Důmovky s mečem", s více či méně RPG prvky. Kdo opravdu dungeony miloval (dohrál DM1+2, Chaose, všechny 3 EOBy, Black Crypt, Stonekeepa a LoL 1 alespoň jednou do roka), žádnou z těhle her by nevyměnil za nějakého Morrowinda.
(vzdycky jsem byl linej kreslit si mapy
edit : A Morrowind ma uzasnej svet a volnost , proto si ho tak cenim\
edit 2 - to musim addnout: Absolutne nejlepsi RPG poslednich let a jiste i let nasledujicich jsou WIZARDRY VIII. Doufam, ze se Sir-Tech sa zase nejak dohromady, nebo IX se nemuzu dockat !!!!!! Wizardry VIII - naprosto genialni skloubeni tradice a inovativniho pristupu, uzasny pribeh, hratelnost, bojovy system, prostredi, delka, atmosfera, hudba Kevina Mantheie, proste nejlepsi hra poslednich let..
show must go on..
- miho
- Čestný člen

-
No tehdy mi to take nevadilo. A DM1 jsem dohral 3* (4 postavy, 2 postavy, 1 postava). Samozrejme DM2, EOB 1,2,3, Lands of Lore, M&M 3,4,5, Swords of Xeen, Black Crypt, Ishar 1,2,3 a hromady dalsich. Wizardry 7 jsem bohuzel nedohralMican píše:To chození po čtverečkách bylo jediný řešení, jak umožnit hráči namalovat nějakou mapu. A s příchodem 3D RPG (tehdy Ultima Underworld, Daggerfall, Ravenloft...) taky zaniknul žánr dungeonů jako takovej - dál už to byly jenom "Důmovky s mečem", s více či méně RPG prvky. Kdo opravdu dungeony miloval (dohrál DM1+2, Chaose, všechny 3 EOBy, Black Crypt, Stonekeepa a LoL 1 alespoň jednou do roka), žádnou z těhle her by nevyměnil za nějakého Morrowinda.
Ano, prichod 3D znamenal konec klasickych dungeonu ale nevidim to s tim upadkem RPG tak kriticky. Treba takovy "Realms of Arkania: Star Trail" ale i serie Arena, Dagerfall, Morrowind, Neverwinter Nights a hromady dalsich maji vice RPG prvku nez treba vsechny EOBy dohromady s jejich (priznejme si to) primitivnimi a orezanymi AD&D 2nd edition pravidly.
BTW kdyz prichazely graficke RPGcka tak naruzivi hraci textoveho NetHacku a podobnych gamesek rikali, ze to je totalni upadek...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pamatuju na ishary a black crypt apod. RPG - uz si nedokazu predstavit, ze bych chytil sesit a delal si mapy .... nevim, jestli jsem "stary kmet" a uz se neumim vzit do hry nebo jestli nove hry uz nejsou co byvaly. ale mam pocit, ze predstavivost proste nahradila super grafika = ochuzeni o atmosferu. ... to je jako s filmem. kde se bojite vic? napriklad u Signs (kde neni nic videt) nebo u napr. Relic (kde pobihaji vyrenderovane potvory)? ... dalsi vec - dneska hru dela obrovsky tym lidi, driv treba 3 nadsenci - tzn. znali se a vedeli, co presne chteji, hry byly osobitejsi, v jednom duchu. ... zlaty Perihelion, prosral jsem si dvoje gate nejmin
.... o starem Space Hulk nemluve
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JJ, máte hold rech, všech tří dílů ISHARů jsem strávil dlouhé zimní večery. Taky mě moooc bavily klasické adventury jako například Quest for glory, dohrál jsem jen do čtvtrtého díly, pátý už zaváněl 3D grafikou a nebylo to ono, někdy prostě méně znamená více. Některý dnešní hry jsou "zbytečně" překombinované, před pár lety vám stačlilo minimum kláves, ale teď no někdy se v tom nevyznám, různé kombinace CTRL,ALT,SHIFT s ostatními klávesami mě docela štve. Nenáročný hry pro mě byly třeba LOTUS nebo PACMAN a takový ty hry co se u nich používaj jenom šipky. Ještě teď občas zabrousím na nějaké ABBADONWARE servery abych získal nějakou tu zapomenutou klasiku. Strašně dlouho jsem sháněl super strategickou akci od Bullfrog Syndicate, hlavně se mi líbilo, že autoři na taktické mapě nezapomněli ani na naši malou zkorumpovanou zemičku.
Akorát mě tak napadá, že jsem si tehdy nevědomky obstarával nelegální kopie těch her, jo "byl" jsem guma
Akorát mě tak napadá, že jsem si tehdy nevědomky obstarával nelegální kopie těch her, jo "byl" jsem guma
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
aces over europe, aces over pacifik, ufo emeny unknown,ufo terror from the deep,carmagedon,dm1+dm2 to byli casi nesmim zapomenout na warcraft2+starcrafty a taky age of empires vsechny dily to byli jeste hry ale ted? skoda mluvit 
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aces of the deep, nebo klasický Formule a motorky si taky dobře pamatuje jistě každý. A kdo nehrál Tyrian jako by nežil. Ten výčet dobrých her by byl hóodně dlouhý. Abych nezapomněl na System shock a Terminal velocity, ty jsem pařil kvůli té super grafice, ale taky díky hratelnosti, která se v dnešní době vytrácí. Občas se taky stane, že se někdo rozhodne udělat remake slavné hry (nekomerční). Není tomu tak dávno co fanoušci vytvořili věrnou kopii hry Raptor, bohužel zatím jen pro linux.
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já na hraní starejch her používám emulátor DOSBOX, ten emuluje x86 procesor a příkazovou řádku DOSu, funguje bez chyby i ve win XP
Stáhnout se dá zde:
http://dosbox.sourceforge.net/
Stáhnout se dá zde:
- Dony
- Středně pokročilý

a fungujou v tom dobre i hry v chranenym rezimu???X-diablo píše:Já na hraní starejch her používám emulátor DOSBOX, ten emuluje x86 procesor a příkazovou řádku DOSu, funguje bez chyby i ve win XP
Stáhnout se dá zde:
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Oblak
- Začátečník

pamatuju jak jsme se s kamarády jako nadšení plastikoví modeláři a zasvěcení piloti předháněli s sestřelech v Aces of the pacific typu kdo bude mít nejvíce sestřelů a ve válce co nejdéle vydrží létat na p-39 (ač se to zdá divné ještě potom mi nabídli létat na p-40 a to byl myslím 1944) a můžu s klidem říct že doteď vzpomínaám jak jsem sestřelil sabura sakaie(můj oblíbený pilot) samo že jsem si to taky zkusil proti američanům(na kíi-45 jsem nouzově přistál po sestřelaní dvou b29-mustangy jsou svině)....za amíky jsem měl kolem 80 sestřelů, aces over europe mám doma v originále (650kč) ale prostě kdo nehrál nepochopí, v hratelnosti se jim nic nevyrovná, taky AI měly skvělou........(aoe za brity 64 sestřelů, za němce kolem 50) taky aces of the deep, geniální hra, prostě volnost potápění, nebo silent hunter, prostě bomba...chlapi, nechte toho....domá mám starý komp se slotem1, chybí mi do něk cd mechanika a disk, asi to dneska půjdu koupit
))
jsem rád že nejsem cvok....nebo x-wing, kua a co teprve tie fighter, wing commander(3 bzla těžká) US NAVY fighters, f-29 retaliator
a taky dune1, tu doteď občas pařím, pramáti taktických her......dune2 samozřejmě.... btw. dune4 je venku a není rusky
a nesmíme zapomenout na Fallout1 a 2....to byly taky úlety
jsem rád že nejsem cvok....nebo x-wing, kua a co teprve tie fighter, wing commander(3 bzla těžká) US NAVY fighters, f-29 retaliator
a taky dune1, tu doteď občas pařím, pramáti taktických her......dune2 samozřejmě.... btw. dune4 je venku a není rusky
a nesmíme zapomenout na Fallout1 a 2....to byly taky úlety
Jaký je tu bez papamobila klídek....
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Některé ano některé ne, zatím je to ve stádiu vývoje, zapoměl jsem napsat, že minimum je 1,7 GHz CPU, má to totiž pevně nastavený zpomalovač, s tím cpu 1,7 GHz se to rovná rychlosti 386 SX 25 MHz, ale čím rychlejší je CPU tím je lepší odezva ve hrách. Je to spíš na ty opravdu staré hry, duke nukem 3d a ty náročnejší hry jedou moc pomalu.Dony píše:a fungujou v tom dobre i hry v chranenym rezimu???
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Proto jsem doma vyhrabal MSI desku s AMD386DX 40MHz CPU 8MB RAM, ... no ale ještě jsem to neměl čas pořádně rozjet, mám k tomu ISA SCSI/IDE/FDD řadič; 1MB Trident SVGA. A na tehdejší dobu ta deska má vyníkající možnosti přetaktování (ISA jde přetaktovat)Dony píše:nejhorší je, že spousta těch starejch pecek na dnešních PC už nejde, nebo je nestabilní
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A co teprve F19! To byly časy, vidím to jako dneska...stará 386ka a už to kelo ve dne v noci...Oblak píše: jsem rád že nejsem cvok....nebo x-wing, kua a co teprve tie fighter, wing commander(3 bzla těžká) US NAVY fighters, f-29 retaliator
Ufo 1 mám ještě doma originál na Amigu 500
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC