Proč jsou počítače nestabilní?
- ASUS_TeK
-
...
No podle me BSOD take casto zpusobuji aplikace (hry, programy), ci jejich premira v PC, a dost taky ovladace, protoze ja naposled videl BSOD, kdyz jsem omylem nainstaloval jine drivery k modemu nez mely byt... WinXP sly do kytek :-(, no ale jinak pokud ma clovek WinXP tak tema to uz tak casto nebyva, kdezto u Win98 je to podle mne pravidelny jev :-)))
- James IV
-
- Dony
- Středně pokročilý

- magicxxl
-
teplo
Mne se ted stalo ze mi padala grafika pri hrani narocnejsich her, nejdriv sem myslel ze v tom maji palce ovladace, ale omyl.
Problem byl v tom, ze je ted dost teplo a prehrivala se mi grafika (R8500, manli), kdyz sem ji o neco malo podtaktoval, tak vse jelo uplne v poho.
Problem byl v tom, ze je ted dost teplo a prehrivala se mi grafika (R8500, manli), kdyz sem ji o neco malo podtaktoval, tak vse jelo uplne v poho.
- Shit
- Odborník PCT

- miho
- Čestný člen

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě teďka druhá mašina nějak blbne, začala blbnou když jsem tam přidal SB16PnP- BOSD-> reinstal-> restartujte PC CTR+ALT+DEL nebo Nyní můžete počítač bez obav vypnout. Nejspíš je to zdroje- podtaktoval jsem to na 200
vyndal SB a ok teď nesu dom 250W AT.
DFI P5BV3+ rB3+ AMD K6-2 550+ 128MB RAM (CL2, 4-way interleaving, zbytek ''turbo'') S3 Trio3D2x+ Vibra128PCI+ CT SB16PnP+ 3Com 10combo+ 4.3GB Seagate U4 a to tam budu ještě dávat SCSI vypalovačku Yamaha
Chudák nastávající zdroj. A ještě jsem se divil, že K6-2 měla 50°C a to tam je nějakej turbo 5500 otáček CoolerMaster!?
Teď se ani nedivím, protože dřív byla v bigtoweru a teď je v běžným AT midi casu.
DFI P5BV3+ rB3+ AMD K6-2 550+ 128MB RAM (CL2, 4-way interleaving, zbytek ''turbo'') S3 Trio3D2x+ Vibra128PCI+ CT SB16PnP+ 3Com 10combo+ 4.3GB Seagate U4 a to tam budu ještě dávat SCSI vypalovačku Yamaha
Chudák nastávající zdroj. A ještě jsem se divil, že K6-2 měla 50°C a to tam je nějakej turbo 5500 otáček CoolerMaster!?
Teď se ani nedivím, protože dřív byla v bigtoweru a teď je v běžným AT midi casu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- jh
-
Vyměnit procesor
Na jednoduchou otázku, jednoduchá odpověď. Pro ilustraci více na http://jh11.bloguje.cz/
Jinak po sestavení, nebo koupi počítače je vždy možné provést HW benchmarky které vyloučí HW nestabilitu v případě nestability posoudit zda se nejedná o chybu v configuraci, nebo je i docela reálná možnost, že určité komponenty ke vzájemné spolupráci budete opravdu dlouho přemlouvat. Jestliže je HW nestabilita vyloučena a windows správně nainstalována tzn, správné pokud možno poslední drivery, hlavně pro řadič IDE,SCSI,RAID pro grafickou kartu a direct X potom všechny záplatoviny od Microsoftu a po správné instalaci aplikací a antivirů a blokaci spyware, nainstalování firewallu je možno říct že kancelářský systém by mohl pracovat bez pádu způsobeném OS dosti dlouho.
Praxe je ale jiná uživatel neustále instaluje nový software, někdy shareware, někdy jej odinstaluje spíše jej zahodí do koše z internetu se na jeho nezabezpečený počítač hrne spousta spyware a jiných pochybných věcí.
Takže v takovém prostředí je těžké mluvit o jednoznačné příčině nestability PC chcete-li jednoduché řešení vyměňte procesor alespoň příjdete na jiné myšlenky.
Jinak po sestavení, nebo koupi počítače je vždy možné provést HW benchmarky které vyloučí HW nestabilitu v případě nestability posoudit zda se nejedná o chybu v configuraci, nebo je i docela reálná možnost, že určité komponenty ke vzájemné spolupráci budete opravdu dlouho přemlouvat. Jestliže je HW nestabilita vyloučena a windows správně nainstalována tzn, správné pokud možno poslední drivery, hlavně pro řadič IDE,SCSI,RAID pro grafickou kartu a direct X potom všechny záplatoviny od Microsoftu a po správné instalaci aplikací a antivirů a blokaci spyware, nainstalování firewallu je možno říct že kancelářský systém by mohl pracovat bez pádu způsobeném OS dosti dlouho.
Praxe je ale jiná uživatel neustále instaluje nový software, někdy shareware, někdy jej odinstaluje spíše jej zahodí do koše z internetu se na jeho nezabezpečený počítač hrne spousta spyware a jiných pochybných věcí.
Takže v takovém prostředí je těžké mluvit o jednoznačné příčině nestability PC chcete-li jednoduché řešení vyměňte procesor alespoň příjdete na jiné myšlenky.
- Roxem
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hardwarove je muj komp stabilni furt, ale softwarove ho za par mesicu dokazu celem solidne preplnit a nektery programy (kodeky atd.) nejdou poradne odstranit takze to pak vobcas cely spadne 
Intel CELERON 2@2,6 Ghz, vodník (čerpadlo NOVA (800 l/h), Chladící tělísko, hadičky a spona na procesor AQ Cool) Radiátor - Topení z AUDI
| ASUS P4P800 | Radeon 9600 XT VIVO | 512 DDR 333 | 120 GB SATA Westen Digital + 60 GB Seagate Barracuda | NEC NR-9300 OEM | Teac DV-516E OEM - DVD-ROM |Sweex Xenon TC stříbrný | Sunbeam katoda - Blue 30cm | Windows XP Pro | Primecooler SuperSilent | ARCTIC COOLING Arctic Fan Pro 2L | Arctic Cooling Fan PRO TC
- Pelopones
-
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak je chyba někde jinde-HNY- píše:Mě teďka druhá mašina nějak blbne, začala blbnou když jsem tam přidal SB16PnP- BOSD-> reinstal-> restartujte PC CTR+ALT+DEL nebo Nyní můžete počítač bez obav vypnout. Nejspíš je to zdroje- podtaktoval jsem to na 200vyndal SB a ok teď nesu dom 250W AT.
DFI P5BV3+ rB3+ AMD K6-2 550+ 128MB RAM (CL2, 4-way interleaving, zbytek ''turbo'') S3 Trio3D2x+ Vibra128PCI+ CT SB16PnP+ 3Com 10combo+ 4.3GB Seagate U4 a to tam budu ještě dávat SCSI vypalovačku Yamaha![]()
Odsoudil bych to na umírající desku
A asi se toho komplet zbavím a jde na Durona 600
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- mooha
-
to si delate legraci ?
jak muze mit OS vliv na nestabilitu systemu kdyz je zavisly na HW, a navic chybi v ty ankete pameti, ktere maj nejvetsi podil prave na nestabilite PC. 
Prosim doplnit a ostatni by meli pouvazoivat nad tim, nez na neco kliknou.
Prosim doplnit a ostatni by meli pouvazoivat nad tim, nez na neco kliknou.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tiez sa mi zda ze tam chyba najme tato moznost ......zombux píše: myslím že hlavně jednoznačně chybí možnost "uživatel"
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163