Proč jsou počítače nestabilní?

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
ASUS_TeK

...

Příspěvek od ASUS_TeK »

No podle me BSOD take casto zpusobuji aplikace (hry, programy), ci jejich premira v PC, a dost taky ovladace, protoze ja naposled videl BSOD, kdyz jsem omylem nainstaloval jine drivery k modemu nez mely byt... WinXP sly do kytek :-(, no ale jinak pokud ma clovek WinXP tak tema to uz tak casto nebyva, kdezto u Win98 je to podle mne pravidelny jev :-)))
James IV

Příspěvek od James IV »

No v nekterych, mozna vetsine pripadu je to mezi zidli a klavesnici :D , ale kdyz napr hraju a najednou restart pc a po startu mi oznami ze ovladace graf. karty nemohly dokoncit vykreslovani tak to je hezky ale s tim nic neudelate :wink: ,nainstalovany bylo vsechno ok :)
ps komponenty mam znackovy :-D
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

mimochodem BSOD delal dost nevyladenej (nedodelanej) system, dvoulitry mi to delaly pred SP1 tak jednou do mesice, ted je uz dloooouho pokoj
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
magicxxl

teplo

Příspěvek od magicxxl »

Mne se ted stalo ze mi padala grafika pri hrani narocnejsich her, nejdriv sem myslel ze v tom maji palce ovladace, ale omyl.
Problem byl v tom, ze je ted dost teplo a prehrivala se mi grafika (R8500, manli), kdyz sem ji o neco malo podtaktoval, tak vse jelo uplne v poho.
#James#

Příspěvek od #James# »

njn to je pravda v techto vedrech je kompl hodne nestabilni :-|
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

:? Mám v cimře 32°C a maká to bez jedinýho problému (Sestavy "Shit No1 a "Shit No2"). Sestavu "Shit No3" má účetní, ale neříkala nic, asi taky OK :) . Holt MSI :lol: :comp: :worship: (To budou zase plameny :box: ) :lol:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Promazany OT prispevky. Drzte se prosim tematu.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Mě teďka druhá mašina nějak blbne, začala blbnou když jsem tam přidal SB16PnP- BOSD-> reinstal-> restartujte PC CTR+ALT+DEL nebo Nyní můžete počítač bez obav vypnout. Nejspíš je to zdroje- podtaktoval jsem to na 200 :x vyndal SB a ok teď nesu dom 250W AT.
DFI P5BV3+ rB3+ AMD K6-2 550+ 128MB RAM (CL2, 4-way interleaving, zbytek ''turbo'') S3 Trio3D2x+ Vibra128PCI+ CT SB16PnP+ 3Com 10combo+ 4.3GB Seagate U4 a to tam budu ještě dávat SCSI vypalovačku Yamaha :)
Chudák nastávající zdroj. A ještě jsem se divil, že K6-2 měla 50°C a to tam je nějakej turbo 5500 otáček CoolerMaster!?
Teď se ani nedivím, protože dřív byla v bigtoweru a teď je v běžným AT midi casu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
jh

Vyměnit procesor

Příspěvek od jh »

Na jednoduchou otázku, jednoduchá odpověď. Pro ilustraci více na http://jh11.bloguje.cz/
Jinak po sestavení, nebo koupi počítače je vždy možné provést HW benchmarky které vyloučí HW nestabilitu v případě nestability posoudit zda se nejedná o chybu v configuraci, nebo je i docela reálná možnost, že určité komponenty ke vzájemné spolupráci budete opravdu dlouho přemlouvat. Jestliže je HW nestabilita vyloučena a windows správně nainstalována tzn, správné pokud možno poslední drivery, hlavně pro řadič IDE,SCSI,RAID pro grafickou kartu a direct X potom všechny záplatoviny od Microsoftu a po správné instalaci aplikací a antivirů a blokaci spyware, nainstalování firewallu je možno říct že kancelářský systém by mohl pracovat bez pádu způsobeném OS dosti dlouho.
Praxe je ale jiná uživatel neustále instaluje nový software, někdy shareware, někdy jej odinstaluje spíše jej zahodí do koše z internetu se na jeho nezabezpečený počítač hrne spousta spyware a jiných pochybných věcí.
Takže v takovém prostředí je těžké mluvit o jednoznačné příčině nestability PC chcete-li jednoduché řešení vyměňte procesor alespoň příjdete na jiné myšlenky.
Roxem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxem »

Hardwarove je muj komp stabilni furt, ale softwarove ho za par mesicu dokazu celem solidne preplnit a nektery programy (kodeky atd.) nejdou poradne odstranit takze to pak vobcas cely spadne :-D
Intel CELERON 2@2,6 Ghz, vodník (čerpadlo NOVA (800 l/h), Chladící tělísko, hadičky a spona na procesor AQ Cool) Radiátor - Topení z AUDI :) | ASUS P4P800 | Radeon 9600 XT VIVO | 512 DDR 333 | 120 GB SATA Westen Digital + 60 GB Seagate Barracuda | NEC NR-9300 OEM | Teac DV-516E OEM - DVD-ROM |Sweex Xenon TC stříbrný | Sunbeam katoda - Blue 30cm | Windows XP Pro | Primecooler SuperSilent | ARCTIC COOLING Arctic Fan Pro 2L | Arctic Cooling Fan PRO TC
Pelopones

Příspěvek od Pelopones »

No ja musim rict ze me kompal jeste NIKDY nespadnul ani se nekousnul :-D Sem spokojeny uzivatel...
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

podle mě za to můžou chipsety/základky a OS jsou an tom opravdu nevinně a nejvíc záleží na uživateli jaxi je dokáže optimalizovat..
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

-HNY- píše:Mě teďka druhá mašina nějak blbne, začala blbnou když jsem tam přidal SB16PnP- BOSD-> reinstal-> restartujte PC CTR+ALT+DEL nebo Nyní můžete počítač bez obav vypnout. Nejspíš je to zdroje- podtaktoval jsem to na 200 :x vyndal SB a ok teď nesu dom 250W AT.
DFI P5BV3+ rB3+ AMD K6-2 550+ 128MB RAM (CL2, 4-way interleaving, zbytek ''turbo'') S3 Trio3D2x+ Vibra128PCI+ CT SB16PnP+ 3Com 10combo+ 4.3GB Seagate U4 a to tam budu ještě dávat SCSI vypalovačku Yamaha :)
Chudák nastávající zdroj. A ještě jsem se divil, že K6-2 měla 50°C a to tam je nějakej turbo 5500 otáček CoolerMaster!?
Teď se ani nedivím, protože dřív byla v bigtoweru a teď je v běžným AT midi casu.
Tak je chyba někde jinde :( Podtaktuju na 66 FBS a je to 100% stable, při 100 FBS se to chová divně ať dělám co dělám (měním nastavení v BIOSu).
Odsoudil bych to na umírající desku :evil:
A asi se toho komplet zbavím a jde na Durona 600
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

v té anketě jednoznačně chybí možnost "Paměti"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pavel.minarik píše:v té anketě jednoznačně chybí možnost "Paměti"
myslím že hlavně jednoznačně chybí možnost "uživatel" :twisted:

//miho: a smer vetru a erupce na slunci ;-)
ignorelist: kremrole a dezoláti
mooha

to si delate legraci ?

Příspěvek od mooha »

jak muze mit OS vliv na nestabilitu systemu kdyz je zavisly na HW, a navic chybi v ty ankete pameti, ktere maj nejvetsi podil prave na nestabilite PC. ;)

Prosim doplnit a ostatni by meli pouvazoivat nad tim, nez na neco kliknou.
F@R@ONe

Příspěvek od F@R@ONe »

ta anketa neni presna, protoze za to vzdycky muze neco jineho
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

zombux píše: myslím že hlavně jednoznačně chybí možnost "uživatel" :twisted:
Tiez sa mi zda ze tam chyba najme tato moznost ...... :oops: ( a to naozaj asi velmi vyrazne...... pretoze prave pri chybi uzivatelou absolvujem minimalne 50% servisnich zasahov..... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Rainbow

Takze ?

Příspěvek od Rainbow »

Takze jak je to teda ? hw nebo sw ? nebo ze by usr ?...
Ywik@
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ywik@ »

Hi,Hi,Hi !To Zomb:je to tak!Mezi zidli a klavesnici je zakopanej pes.Ostatni je alibismus. :lol:
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“