... hraval tu nekdo hired guns? mastivali jsme to ve trech na jedne klavesninci
DOSové vykopávky (UFO:EU, Settlers 1, Hired Guns...)
Moderátor: Baneshee
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Roxyman
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jasan A1200!! Tu sem poridil hned po A500, to byla parada. Hired vim, ze jsem hral ale uz si to moc nepamatuju...bokononista píše:ja mam amigu 1200 s pridavnym PowerPc procesorem na 133 Mhz !!!) amiga rulez
... hraval tu nekdo hired guns? mastivali jsme to ve trech na jedne klavesninci
Ale co si pamatuju a nikdy nezapomenu, kdyz jsem si do te A1200 nechal dat HDD o tenkrat nejvetsi mozne kapacite kera byla na trhu "Seagate 210MB" a vypláznul jsem za něj 12000,-.....hustý co? No taky je to už nějakej pátek...No jo no, co se dá dělat, když je člověk nadšenec...a kde by takový firmy bez nás dneska byly???!!!
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No jasně že jsem hrál Hired Guns, to byla bomba! Splácal jsem si dokonce i tu redukci na další dvě myši (na PAR:) a už se jelo. Na abandonware(zu) jsem se stáhnul PC-verzi Hired Guns, ale zatím se mi ji nepodařilo rozjet. Chce to totiž nějakej jinej "ovladač paměti" než mám a jakožto správnej Amigista nemám moc chutí se šťourat v hnusnym PCbokononista píše:Hraval tu nekdo hired guns? mastivali jsme to ve trech na jedne klavesninci
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To jsi měl ještě dobrý. Já první UFO dohrál ve verzi pro CD32 (protože jsem se naivně domníval, že když je to na CD, tak tam budou nějaký hezký filmečky a super muzika) a protože ta konzole měla na sejvy jenom 1KB (!) flash-RAMky, dalo se sejvovat jenom v Geoscape a ještě byl počet bází omezenej na 3.Roxyman píše:Ufo 1 mám ještě doma originál na Amigu 500![]()
, to byl mašínostroj
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
.... hmm a co zkusit amiga emulator .... winUAE se to jmenuje - bracha to ma ted naints. a prehodil si tam komplet nainstalovany 3gb Hd z amigy a bezi to v pohode.Mican píše:No jasně že jsem hrál Hired Guns, to byla bomba! Splácal jsem si dokonce i tu redukci na další dvě myši (na PAR:) a už se jelo. Na abandonware(zu) jsem se stáhnul PC-verzi Hired Guns, ale zatím se mi ji nepodařilo rozjet. Chce to totiž nějakej jinej "ovladač paměti" než mám a jakožto správnej Amigista nemám moc chutí se šťourat v hnusnym PCbokononista píše:Hraval tu nekdo hired guns? mastivali jsme to ve trech na jedne klavesninci. Až dohraju UFO, tak se o rozchození stejně pokusím. Svojí A1240 jsem už totiž prodal a zbyla mi jenom stará A500 (z nostalgie) a na tom mi HG nechodí, mám AGA verzi.
EDIT:\\ musim se pochlubit - hraval nekdo z vas Quake 1 na Amize? ja jo a jelo to asi 20fps pri 640x480
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- shadow
- Středně pokročilý

Dony píše:a fungujou v tom dobre i hry v chranenym rezimu???X-diablo píše:Já na hraní starejch her používám emulátor DOSBOX, ten emuluje x86 procesor a příkazovou řádku DOSu, funguje bez chyby i ve win XP
Stáhnout se dá zde:
http://dosbox.sourceforge.net/
duplicitne tedy i tady:
http://home.earthlink.net/~infernosadve ... lation.htm
pridas prikaz "dosx"
jinak pomoci DOS/32 Advanced DOS Extender http://dos32a.sourceforge.net/html/
//edit: zkuste i ten abandonloader - http://www.angelfire.com/realm/zeroone/
na stary adventury od Lucas Arts, Revolution, Adventure Soft
http://www.scummvm.org/
show must go on..
- X-diablo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
bokononista píše:.... hmm a co zkusit amiga emulator .... winUAE se to jmenuje - bracha to ma ted naints. a prehodil si tam komplet nainstalovany 3gb Hd z amigy a bezi to v pohode.
UAE občas používám, ale na hry moc ne. Spíš na ty systémovější věci.
Jo, taky jsem to na Amize hrával. Vždycky když přijel bratránek, tak jsem rozjel TCP/IP po sériovym portu a hráli jsme deathmatch. On na Amize 1240@40MHz (320x200, kolem 8 FPS) a já na PC (1280x1024, asi 200 FPS). Pořád se divil, že pořád prohrávábokononista píše:.... musim se pochlubit - hraval nekdo z vas Quake 1 na Amize? ja jo a jelo to asi 20fps pri 640x480... proste high-end amiga (ten powerpc procak stal asi 10 000,-)
Doom se ale už na Amize v multiplayeru hrát dal a nikdo nebyl příliš diskriminovanej.
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ah ano, Alien Breed 3D byl nezapomenutelnýwolf00 píše:alien breed3d +alien breed3d2 bylo co? plosinovka?
jeste sem zapomel na gloom
Neštěstí Amigy byla ta planární grafika, to se prostě rychle hejbat nemohlo. AB3D (stejně jako Gloom) používal místo nějaké chunky2planar rutiny trik, kdy se hodnoty RGB zapisovaly přímo do registrů palety a na obrazovce bylo jenom 256 svislejch pruhů, co se v průběhu hry neměnily. Tohle asi bylo nejrychlejší řešení na holý A1200, ale jakejkoliv rychlejší procesor se při hře pěkně flákal. Zobrazování zabralo asi 90% CPU-time. Team17 pořád sliboval že udělá verzi optimalizovanou pro Akiko v CD32, ale asi se na to nakonec vyflákli. Parchanti...
Pak byly i 3D hry co už obraz počítali normálně (ADoom byl jednou z nich, z těch amiga-nativních ještě jakási italská hra a potom nějaké RPG snad z Německa) a ty byly na mojí 1240 svižnější a s mnohem lepší grafikou.
To už se ale od DOSových vykopávek dostáváme celkem daleko.
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to mican- ted si vzpominam ze kdysi hodne davno jsem mel pujceny od kamose cd score a na tom byla pro me super parba putty squad,byla to plosinovka behal jsi tam s necim co bylo pruzny a omracoval jsi nepratele ale uz si to moc nepamatuju,jinak dogfit byl na svoji dobu dost dobrej,a co teprve pramati vsech fps wolstein3d,porad cekam jestli neudela nekdo predelavku dm2 ale asi marne,jinak warcraft oba dily skvely hlavne 2dil
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
... ta architektura - uz si to moc nepamatuju - souviselo to nejak s adresovanim do pameti - PCckam sla lip ta 3D grafika (mam dojem, ze 1byte odpovida 1pixelu - jednoducha prace s RAM &), amiga zase byla suveren na napriklad na scrolling (plosinovky - obraz uz byl prakticky sestaven dopredu, jen se menily souradnice vyrezu, ktery je zrovna videt na monitoru - zatimco pccka musely realne vykreslovat (pripisovat do pameti)) ... rekl jsem to lamersky, ale snad jsem se trefilwolf00 píše:to bokonista- alien breed3d +alien breed3d2 bylo co? plosinovka?
jeste sem zapomel na gloom
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je to přibližně tak. U Amigy se pro změnu barvy jednoho bodu muselo změnit 8 bitů na osmi různejch místech v chip-ram, což bylo neuvěřitelně pomalý a celkem i náročný na procesor (přečíst hodnutu bajtu, ten správný bit změnit a bajt zase zapsat do paměti). Tahle planární grafika ale umožňovala měnit hloubku barev podle potřeby v rozmezí 1-6 vrstev (OCS, 1-8 u AGA) a dělat s nima různý kouzla. PC umí v indexové grafice jenom 4 a 8 bitů a o věcech jako dual playfield, BOBy(blitter objecty) a generování barevného pozadí za běhu hry změnou hodnot v registru palety pomocí cooperlistu se jim může jenom zdát.bokononista píše:... ta architektura - uz si to moc nepamatuju - souviselo to nejak s adresovanim do pameti - PCckam sla lip ta 3D grafika (mam dojem, ze 1byte odpovida 1pixelu - jednoducha prace s RAM
A ještě kuriozitka: Před 5 lety (s příchodem SB Live!) byli všichni vyplesklí z "Enviromental audia". Tohle měla Amiga v hardware už od začátku, byť jen jeden efekt (voda). Jeho aktivace dokonce měla optickou signalizaci (POWER LEDka svítila víc) a nějaký hry to opravdu používaly (Leander třeba).
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vzpominam si jeste na cannon foder1+2 blake stone aliens of gold+planet strike,duke nukem2,halowen harry atp,nemuzu nevzpomenout na corridor7 alien invazion,nitemare 3d prvni hra co jsem mel na svym privnim pc tehdy 386sx 25mhz 2mb ram hdd 40mb, mys, sb pro 2.0
- Enigma
- Začátečník

Re: DOSové vykopávky (UFO:EU, Settlers 1, Hired Guns...)
Já se vůbec nedivím, že se čas od času vrátíme ke starým herním legendám, či si dokonce všimneme takových kousků, které šly tehdy mimo nás *). Ne vždy byla grafika špičková, ale o tom úspěch tehdejších her nebyl. Co třeba takový System Shock, sice není tam grafika nijak zvlášť fotorealistická, ale kdo by se k tomuto kousku hry rád nevrátil. Někdy se mi bohužel zdá, že nějaká hra třeba má nádherný grafický kabátek, ale na druhé straně nápad pokulhává.
*) Teď jsem zrovna objevil Terminatora Future Shock a Skynet.
*) Teď jsem zrovna objevil Terminatora Future Shock a Skynet.
- goelr
- Začátečník

Jak jsem to tady cely procetl, tak si snad kvuli vam dam nejakyho Ishara
Ale celkove nejvice casu ve svym zivote jsem proparil u Civky1...Hah a jeste Gods (doufam, ze to tak byl ten nazev), i kdyz plosinovky moc nemam rad, toto bylo zupa. A Golden Axe ve dvou s fotrem! 
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
golden axe nebyl jenom jeden dil,kdysi jsem hral 2 a 3 dil od tehle hry pres emulator segy megadrive ..
http://www.youtube.com/watch?v=lUH1TE-ovQs
http://www.youtube.com/watch?v=2LHGJuzBgs8
http://www.youtube.com/watch?v=lUH1TE-ovQs
http://www.youtube.com/watch?v=2LHGJuzBgs8