Problém s DVD/RW LITE ON SOHW-812S

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
DoctorD
Začátečník
Začátečník

Problém s DVD/RW LITE ON SOHW-812S

Příspěvek od DoctorD »

Zdravím, měl bych jeden problém. Mám vypalovačku Lite-On SOHW-812S a mám s ní nějaké pro­blémy. První je ten, že mi nenačítá jiná CD, která mi předchozí DVD ro­m přečetla. Nevím, jaký je nejlepší způsob připojení této vypalovačky. Zda­ ji mám mít nastavenou jako Secondery master, Sec. slave či prim slave.
Zkusi­l jsem sec master, to se mi zdá špatné řešení....dlouho načítá CD, sec. sla­ve je na tom podobně.
Dále jsem pročítal diskuze a řešením se mi jeví u­pgrade firmware.
Mohl by mi jako začátečníkovi s tímto někdo poradit?!..Př­edem děkuji za odpověd.

DM
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Pokud je ta vypalovačka na kabelu samotná tak je to jedno jestli je master nebo slave,ovlivnit rychlost by to určitě nemělo,pokud má být s nečím dohromady tak ji nech určitě na master ať má přednost.Firmware určitě nahrej novej odstraní nějaké chyby,zlepší čtení a podporu pro nová média.Tuhle mechaniku já nemám ale některé mechaniky načítají delší dobu tak si možná budeš muset zvyknout.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Stimito mechanikami som uz mal par problemov ......., firmawere moze byt riesenie ....
Skus sa pozriet sem : www.cdr.cz/?rekordery
najdes tam ako firware tak aj rozne informacie ........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Lite-On SOHW-812S

Příspěvek od Bathory »

DoctorD píše:Zdravím, měl bych jeden problém. Mám vypalovačku Lite-On SOHW-812S a mám s ní nějaké pro­blémy. První je ten, že mi nenačítá jiná CD, která mi předchozí DVD ro­m přečetla. Nevím, jaký je nejlepší způsob připojení této vypalovačky.
Tím myslíš, že nepřečte pálený CD, který předchozí mechanika přečetla? Trochu to upřesni. S novým firmwarem si tady asi nepomůžeš.
Bathory
DoctorD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DoctorD »

Bathory, mám vypálený sw na 5 Cd ,který mi předchozí mechanika DVD Toshiba přečetla a nainstalovala v pořádku. Při instalaci na této mechanice LiteOn, tak zde vypíše instalshield chybu při druhém CD, že nelze nalézt soubor , mám se přesvedčit o existenci tohoto souboru na disku?!
Další problém nastal při načítání 90 min CD (730 MB) , kde mi tato mechanika načetla příslušný disk asi až po 90 s! Dříve jsem byl nucen vyjmout CD a znova zasunout a vyčkat.
Bohužel nemám zkušenosti s nahráváním firmwarem, jelikož jsem v tomto oboru nováček a po pravdě řečeno, návod je hezká věc (návod na změnu firmwaru),ale zkušenost uživatele věc druhá:(
Jinak dík za snahu:)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já bych to viděl tak, že to CD asi nebude moc kvalitně vypálený, je možný že je škrábnutý a Toshiba si s tím prostě poradila zatím co Lite-On ne. Asi bude nejlepší, když s touto mechanikou vypálíš pár CD nebo RW a pak uvidíš. S tím firmwarem rozhodně nespěchej, zatím není důvod. S tím 90 minutovým diskem to bude nejspíš obdobně.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 12:39, celkem upraveno 1 x.
Bathory
DoctorD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DoctorD »

A ASPI ovladač bych k XP měl nainstalaovat?!.....
Evidentně vidíš možnost firmware jako poslední možnost?!
a Co se týká zapojení, mám ho nechat jako sec. slave, mám připojený jen HDD jako prim master a nic jiného.
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Každopádně ho připoj na secondary master,k harddisku ho určitě nedávej,jinak by ti to mohlo dělat problémy s vypalováním.Takže pokud máš volno na secondary master tak to tam dej,budeš mít i rychlejší přenos dat z DVD na HDD než kdyby to bylo na jednom kabelu.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

DoctorD píše:A ASPI ovladač bych k XP měl nainstalaovat?!.....
Evidentně vidíš možnost firmware jako poslední možnost?!
a Co se týká zapojení, mám ho nechat jako sec. slave, mám připojený jen HDD jako prim master a nic jiného.
ASPI tam nahraj tyto: http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfm

To ale neřeší tvůj problém, vyzkoušej vypálit nějaká média, jak jsem ti psal nahoře a mechaniku zapoj tak, jak píše JAJAPV.
Bathory
DoctorD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DoctorD »

Zkusil jsem ho nainstalovat, zkusim to jeste jednou...opravdu bude nejlepsi ,kdyz zkusim vypalit nejaka CD a pote uvidim.
DoctorD
Začátečník
Začátečník

Pokračování

Příspěvek od DoctorD »

Mechaniku jsem zapojil jako secondary master ,ale problém s nenačtením CD, která byla vypálena a předchozí mechanika přečetla přetrvala.
Dokonce se stalo,že to nepřečetlo i CD, která jednou již načetla.
S vypalováním nejsou takové problémy, i když kvalitní medium, na které bych pálil jsem nenašel:(
DD
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jestli to špatně čte, tak můžeš zkusit vyčistit optiku, jinak to asi bude na reklamaci.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“