Problém s DVD/RW LITE ON SOHW-812S
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DoctorD
- Začátečník

-
Problém s DVD/RW LITE ON SOHW-812S
Zdravím, měl bych jeden problém. Mám vypalovačku Lite-On SOHW-812S a mám s ní nějaké problémy. První je ten, že mi nenačítá jiná CD, která mi předchozí DVD rom přečetla. Nevím, jaký je nejlepší způsob připojení této vypalovačky. Zda ji mám mít nastavenou jako Secondery master, Sec. slave či prim slave.
Zkusil jsem sec master, to se mi zdá špatné řešení....dlouho načítá CD, sec. slave je na tom podobně.
Dále jsem pročítal diskuze a řešením se mi jeví upgrade firmware.
Mohl by mi jako začátečníkovi s tímto někdo poradit?!..Předem děkuji za odpověd.
DM
Zkusil jsem sec master, to se mi zdá špatné řešení....dlouho načítá CD, sec. slave je na tom podobně.
Dále jsem pročítal diskuze a řešením se mi jeví upgrade firmware.
Mohl by mi jako začátečníkovi s tímto někdo poradit?!..Předem děkuji za odpověd.
DM
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud je ta vypalovačka na kabelu samotná tak je to jedno jestli je master nebo slave,ovlivnit rychlost by to určitě nemělo,pokud má být s nečím dohromady tak ji nech určitě na master ať má přednost.Firmware určitě nahrej novej odstraní nějaké chyby,zlepší čtení a podporu pro nová média.Tuhle mechaniku já nemám ale některé mechaniky načítají delší dobu tak si možná budeš muset zvyknout.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stimito mechanikami som uz mal par problemov ......., firmawere moze byt riesenie ....
Skus sa pozriet sem : www.cdr.cz/?rekordery
najdes tam ako firware tak aj rozne informacie ........
Skus sa pozriet sem : www.cdr.cz/?rekordery
najdes tam ako firware tak aj rozne informacie ........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Lite-On SOHW-812S
Tím myslíš, že nepřečte pálený CD, který předchozí mechanika přečetla? Trochu to upřesni. S novým firmwarem si tady asi nepomůžeš.DoctorD píše:Zdravím, měl bych jeden problém. Mám vypalovačku Lite-On SOHW-812S a mám s ní nějaké problémy. První je ten, že mi nenačítá jiná CD, která mi předchozí DVD rom přečetla. Nevím, jaký je nejlepší způsob připojení této vypalovačky.
Bathory
- DoctorD
- Začátečník

-
Bathory, mám vypálený sw na 5 Cd ,který mi předchozí mechanika DVD Toshiba přečetla a nainstalovala v pořádku. Při instalaci na této mechanice LiteOn, tak zde vypíše instalshield chybu při druhém CD, že nelze nalézt soubor , mám se přesvedčit o existenci tohoto souboru na disku?!
Další problém nastal při načítání 90 min CD (730 MB) , kde mi tato mechanika načetla příslušný disk asi až po 90 s! Dříve jsem byl nucen vyjmout CD a znova zasunout a vyčkat.
Bohužel nemám zkušenosti s nahráváním firmwarem, jelikož jsem v tomto oboru nováček a po pravdě řečeno, návod je hezká věc (návod na změnu firmwaru),ale zkušenost uživatele věc druhá:(
Jinak dík za snahu:)
Další problém nastal při načítání 90 min CD (730 MB) , kde mi tato mechanika načetla příslušný disk asi až po 90 s! Dříve jsem byl nucen vyjmout CD a znova zasunout a vyčkat.
Bohužel nemám zkušenosti s nahráváním firmwarem, jelikož jsem v tomto oboru nováček a po pravdě řečeno, návod je hezká věc (návod na změnu firmwaru),ale zkušenost uživatele věc druhá:(
Jinak dík za snahu:)
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Já bych to viděl tak, že to CD asi nebude moc kvalitně vypálený, je možný že je škrábnutý a Toshiba si s tím prostě poradila zatím co Lite-On ne. Asi bude nejlepší, když s touto mechanikou vypálíš pár CD nebo RW a pak uvidíš. S tím firmwarem rozhodně nespěchej, zatím není důvod. S tím 90 minutovým diskem to bude nejspíš obdobně.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 12:39, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- DoctorD
- Začátečník

-
A ASPI ovladač bych k XP měl nainstalaovat?!.....
Evidentně vidíš možnost firmware jako poslední možnost?!
a Co se týká zapojení, mám ho nechat jako sec. slave, mám připojený jen HDD jako prim master a nic jiného.
a Co se týká zapojení, mám ho nechat jako sec. slave, mám připojený jen HDD jako prim master a nic jiného.
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Každopádně ho připoj na secondary master,k harddisku ho určitě nedávej,jinak by ti to mohlo dělat problémy s vypalováním.Takže pokud máš volno na secondary master tak to tam dej,budeš mít i rychlejší přenos dat z DVD na HDD než kdyby to bylo na jednom kabelu.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
ASPI tam nahraj tyto: http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... rcaspi.cfmDoctorD píše:A ASPI ovladač bych k XP měl nainstalaovat?!.....
To ale neřeší tvůj problém, vyzkoušej vypálit nějaká média, jak jsem ti psal nahoře a mechaniku zapoj tak, jak píše JAJAPV.
Bathory
- DoctorD
- Začátečník

-
Zkusil jsem ho nainstalovat, zkusim to jeste jednou...opravdu bude nejlepsi ,kdyz zkusim vypalit nejaka CD a pote uvidim.
- DoctorD
- Začátečník

-
Pokračování
Mechaniku jsem zapojil jako secondary master ,ale problém s nenačtením CD, která byla vypálena a předchozí mechanika přečetla přetrvala.
Dokonce se stalo,že to nepřečetlo i CD, která jednou již načetla.
S vypalováním nejsou takové problémy, i když kvalitní medium, na které bych pálil jsem nenašel:(
DD
Dokonce se stalo,že to nepřečetlo i CD, která jednou již načetla.
S vypalováním nejsou takové problémy, i když kvalitní medium, na které bych pálil jsem nenašel:(
DD
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: