prechod z ISDN na Express
Moderátor: Don
- spajk
- Začátečník

prechod z ISDN na Express
Cau mohli byste mi poradit moc tomu nehovim.Mam doma 2 PC a na nich serfujeme pres isdn64kb/s.U 1 PC je modem z kteryho vede tel. kabel do myho PC presneji do pci isdn card(max 128kb/s).No a ted bych presel na ten express 512/128 hlasovy tarif universal.Ted bych koupil modem Microcom ADSL DeskPorte USB a dal bych misto toho staryho.Ale co s pci isdn card?Pojede to vubec a kdyz tak asi jen 128.Ten modem je vybranej kvuli cene 900kc vic do toho davat nebudu.Muzete mi poradit nejake reseni?Diky
Nic
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník

Jo tak to pojede pres sit takze ten hl. kompl musi jed ale nejde to tak aby jeli nezavisle kazde zvlast?Jack O'Neal píše:No pokud to chápu tak chceš na tom druhým PC zdílet net.
Prostě ti přijde samoinstalační balíček, tam bude spliter, modem, kabely,cd.
Normálně to naistaluješ a pak je třeba mít síťovky na těch obou kompech.
Pak nastavíš zdílení a jetoTak to mám aspoň já
Nic
- spajk
- Začátečník

- Bajgy
- Středně pokročilý

Ten ISDN modem muses s klidnym srdcem hodit do kose...nebudes ho potrebovat (leda by se ti povedlo ho nekomu prodat) 
Fungovat to samozrejme bude. Potrebujes jen pocitac s USB portem.
Nicmene dvakrat si rozmysli, jestli si chces koupit tem USB modem co popisujes. Kdyz si priplatis dalsi litr tak mas modem i router a navic 4 portovy switch. Budes mit mnohem (MNOHEM) min starosti s pripojovanim dalsich pocitacu. Nemluve o tom jak casto telecomu padaji jejich radius servery. (slouzi k prihlasovani)
Osobne si myslim, ze kupovat jen singl modem je holy nesmysl a za tu usetrenou tisicovku to opravdu nestoji.
Nicmene dvakrat si rozmysli, jestli si chces koupit tem USB modem co popisujes. Kdyz si priplatis dalsi litr tak mas modem i router a navic 4 portovy switch. Budes mit mnohem (MNOHEM) min starosti s pripojovanim dalsich pocitacu. Nemluve o tom jak casto telecomu padaji jejich radius servery. (slouzi k prihlasovani)
Osobne si myslim, ze kupovat jen singl modem je holy nesmysl a za tu usetrenou tisicovku to opravdu nestoji.
Toshiba Tecra A6
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník

Bajgy píše:Ten ISDN modem muses s klidnym srdcem hodit do kose...nebudes ho potrebovat (leda by se ti povedlo ho nekomu prodat)
Taky jsem nad tim uvazoval ale ja tady vic nez 2 kompli uz nezapojim to opravdu nehrozi.Ten modem z tema 4ethernetama myslis ten alcatel co ma telecom v nabidce?
Nic
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
oficiální limit je 100m, ten musí splnit každé ethernet zařízení, víc je jen náhoda, ale i 120 nám fungovalo týden na závodech bez jakýchkoliv obtížíspajk píše:Nevite jeste jestli je nejakej limit delky kabelu?Mam mezi tema PC !49m! kabelu.Nebude to problem?
na ostatní věci už odpověděl Bajgy a nemám co bych dodal, prostě bez modem s routerem a switchem, jednodušeji už to nejde
Naposledy upravil(a) pavel.minarik dne pon 26. črc 2004, 18:13, celkem upraveno 1 x.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- spajk
- Začátečník

Momentik ted v tom mam gulaz s tim routerem to nemusi byt stale zapli?Jack O'Neal píše:S tím přihlašováním to je pravda, ale není to tak hrozný, tak jednou za tejden. Jestli teda nechceš mit ten hlavní komp zapnutej tak kup určitě ten router, je to dobrý do budoucna. Mě ten USB stačí protože už mám síťovku int. v desce a komp mi jede takřka furt přes den takže router neřeším
Nic
- spajk
- Začátečník

pavel.minarik píše:oficiální limit je 100m, ten musí splnit každé ethernet zařízení, víc je jen náhoda, ale i 120 nám fungovalo týden na závodech bez jakýchkoliv obtížíspajk píše:Nevite jeste jestli je nejakej limit delky kabelu?Mam mezi tema PC !49m! kabelu.Nebude to problem?
Jo diky moc.Jeden problem uz mam z krku
Nic
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
stále musí být zaplý ten router udělaný z nějakýho starýho komplu a to jsi na tom skoro stejně, jako mít zapnutou jednu tu mašinu (ona by vlastně pro tu druhou byla taky router)spajk píše:Momentik ted v tom mam gulaz s tim routerem to nemusi byt stale zapli?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- spajk
- Začátečník

Cetl jsem to ale me to vide sul nul.Ted platim i za hovory 1400 az 1500kc.No pocital jsem to pres ten express a vijde to stejne jelikoz je tam nejakej tarif na volani a jsou v nem ty minutu jeste levnejsi.Jack O'Neal píše:Ale nevím jestli je Internet Expres dobrá volba při jejich nesmyslným limitu 500Mb FUP. (Fair User Policy)
Nic
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník

Ted platim za 64kb/s 1400 a jsem omezenej na zhruba 50kc/h a z tim bych za ty stejny penize a rychlost byl nonstop.My tady jiny moznosti internetu nemame UPC vzducehem nic,kabelovka tady taky neni a wifi uz vubec nicJack O'Neal píše:Ale platit 1100kč za 64kB/s mi připadá jako nesmyslný
Navíc 500mega uděláš s 512kB/s za půl dne.
Jinak ber asi ten 4 portový router, nikdy nevíš kdy a co budeš připojovat.
Nic
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a co takhle Volný Internet
Bez limitu a bez FUP
Viz http://sluzby.volny.cz/product/adsl/pri ... 370fb194bb
- spajk
- Začátečník

No jo spatny saptny to neni ale budu mit porad dve linky?Mam jednu soukromou a druhou pracovni.Jack O'Neal píše:a co takhle Volný InternetBez limitu a bez FUP
Nic
- spajk
- Začátečník

No jo ale to je jen internet ne?Tech 1400 u expressu je i z volanim ale stejne ten volnej je lepsi.Jack O'Neal píše:a co takhle Volný InternetBez limitu a bez FUP
Nic