prechod z ISDN na Express

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
spajk
Začátečník
Začátečník

prechod z ISDN na Express

Příspěvek od spajk »

Cau mohli byste mi poradit moc tomu nehovim.Mam doma 2 PC a na nich serfujeme pres isdn64kb/s.U 1 PC je modem z kteryho vede tel. kabel do myho PC presneji do pci isdn card(max 128kb/s).No a ted bych presel na ten express 512/128 hlasovy tarif universal.Ted bych koupil modem Microcom ADSL DeskPorte USB a dal bych misto toho staryho.Ale co s pci isdn card?Pojede to vubec a kdyz tak asi jen 128.Ten modem je vybranej kvuli cene 900kc vic do toho davat nebudu.Muzete mi poradit nejake reseni?Diky
Nic
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

No pokud to chápu tak chceš na tom druhým PC zdílet net.
Prostě ti přijde samoinstalační balíček, tam bude spliter, modem, kabely,cd.
Normálně to naistaluješ a pak je třeba mít síťovky na těch obou kompech.
Pak nastavíš zdílení a jeto :roll: Tak to mám aspoň já :)
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jack O'Neal píše:No pokud to chápu tak chceš na tom druhým PC zdílet net.
Prostě ti přijde samoinstalační balíček, tam bude spliter, modem, kabely,cd.
Normálně to naistaluješ a pak je třeba mít síťovky na těch obou kompech.
Pak nastavíš zdílení a jeto :roll: Tak to mám aspoň já :)
Jo tak to pojede pres sit takze ten hl. kompl musi jed ale nejde to tak aby jeli nezavisle kazde zvlast?
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Nevite jeste jestli je nejakej limit delky kabelu?Mam mezi tema PC !49m! kabelu.Nebude to problem?
Nic
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Ten ISDN modem muses s klidnym srdcem hodit do kose...nebudes ho potrebovat (leda by se ti povedlo ho nekomu prodat) :)

Fungovat to samozrejme bude. Potrebujes jen pocitac s USB portem.

Nicmene dvakrat si rozmysli, jestli si chces koupit tem USB modem co popisujes. Kdyz si priplatis dalsi litr tak mas modem i router a navic 4 portovy switch. Budes mit mnohem (MNOHEM) min starosti s pripojovanim dalsich pocitacu. Nemluve o tom jak casto telecomu padaji jejich radius servery. (slouzi k prihlasovani)

Osobne si myslim, ze kupovat jen singl modem je holy nesmysl a za tu usetrenou tisicovku to opravdu nestoji.
Toshiba Tecra A6
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

S tím přihlašováním to je pravda, ale není to tak hrozný, tak jednou za tejden :roll: . Jestli teda nechceš mit ten hlavní komp zapnutej tak kup určitě ten router, je to dobrý do budoucna. Mě ten USB stačí protože už mám síťovku int. v desce a komp mi jede takřka furt přes den takže router neřeším :)
Obrázek
Více na mých www
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Bajgy píše:Ten ISDN modem muses s klidnym srdcem hodit do kose...nebudes ho potrebovat (leda by se ti povedlo ho nekomu prodat) :)

Fungovat to samozrejme bude. Potrebujes jen pocitac s USB portem.

Nicmene dvakrat si rozmysli, jestli si chces koupit tem USB modem co popisujes. Kdyz si priplatis dalsi litr tak mas modem i router a navic 4 portovy switch. Budes mit mnohem (MNOHEM) min starosti s pripojovanim dalsich pocitacu. Nemluve o tom jak casto telecomu padaji jejich radius servery. (slouzi k prihlasovani)

Osobne si myslim, ze kupovat jen singl modem je holy nesmysl a za tu usetrenou tisicovku to opravdu nestoji.

Taky jsem nad tim uvazoval ale ja tady vic nez 2 kompli uz nezapojim to opravdu nehrozi.Ten modem z tema 4ethernetama myslis ten alcatel co ma telecom v nabidce?
Nic
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Tak to chce sehnat nějakou PI a udělat z toho router. Takovej prastroj dneska seženeš za babku :wink:
Obrázek
Více na mých www
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

spajk píše:Nevite jeste jestli je nejakej limit delky kabelu?Mam mezi tema PC !49m! kabelu.Nebude to problem?
oficiální limit je 100m, ten musí splnit každé ethernet zařízení, víc je jen náhoda, ale i 120 nám fungovalo týden na závodech bez jakýchkoliv obtíží

na ostatní věci už odpověděl Bajgy a nemám co bych dodal, prostě bez modem s routerem a switchem, jednodušeji už to nejde
Naposledy upravil(a) pavel.minarik dne pon 26. črc 2004, 18:13, celkem upraveno 1 x.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jack O'Neal píše:S tím přihlašováním to je pravda, ale není to tak hrozný, tak jednou za tejden :roll: . Jestli teda nechceš mit ten hlavní komp zapnutej tak kup určitě ten router, je to dobrý do budoucna. Mě ten USB stačí protože už mám síťovku int. v desce a komp mi jede takřka furt přes den takže router neřeším :)
Momentik ted v tom mam gulaz s tim routerem to nemusi byt stale zapli?
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

pavel.minarik píše:
spajk píše:Nevite jeste jestli je nejakej limit delky kabelu?Mam mezi tema PC !49m! kabelu.Nebude to problem?
oficiální limit je 100m, ten musí splnit každé ethernet zařízení, víc je jen náhoda, ale i 120 nám fungovalo týden na závodech bez jakýchkoliv obtíží

Jo diky moc.Jeden problem uz mam z krku
Nic
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Ale nevím jestli je Internet Expres dobrá volba při jejich nesmyslným limitu 500Mb FUP. (Fair User Policy)
Obrázek
Více na mých www
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

spajk píše:Momentik ted v tom mam gulaz s tim routerem to nemusi byt stale zapli?
stále musí být zaplý ten router udělaný z nějakýho starýho komplu a to jsi na tom skoro stejně, jako mít zapnutou jednu tu mašinu (ona by vlastně pro tu druhou byla taky router)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jack O'Neal píše:Ale nevím jestli je Internet Expres dobrá volba při jejich nesmyslným limitu 500Mb FUP. (Fair User Policy)
Cetl jsem to ale me to vide sul nul.Ted platim i za hovory 1400 az 1500kc.No pocital jsem to pres ten express a vijde to stejne jelikoz je tam nejakej tarif na volani a jsou v nem ty minutu jeste levnejsi.
Nic
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Ale platit 1100kč za 64kB/s mi připadá jako nesmyslný :x
Navíc 500mega uděláš s 512kB/s za půl dne.
Jinak ber asi ten 4 portový router, nikdy nevíš kdy a co budeš připojovat.
Obrázek
Více na mých www
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jack O'Neal píše:Ale platit 1100kč za 64kB/s mi připadá jako nesmyslný :x
Navíc 500mega uděláš s 512kB/s za půl dne.
Jinak ber asi ten 4 portový router, nikdy nevíš kdy a co budeš připojovat.
Ted platim za 64kb/s 1400 a jsem omezenej na zhruba 50kc/h a z tim bych za ty stejny penize a rychlost byl nonstop.My tady jiny moznosti internetu nemame UPC vzducehem nic,kabelovka tady taky neni a wifi uz vubec nic
Nic
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

a co takhle Volný Internet :? Bez limitu a bez FUP :roll: Viz http://sluzby.volny.cz/product/adsl/pri ... 370fb194bb
Obrázek
Více na mých www
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jack O'Neal píše:a co takhle Volný Internet :? Bez limitu a bez FUP :roll: Viz http://sluzby.volny.cz/product/adsl/pri ... 370fb194bb
No jo spatny saptny to neni ale budu mit porad dve linky?Mam jednu soukromou a druhou pracovni.
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jack O'Neal píše:a co takhle Volný Internet :? Bez limitu a bez FUP :roll: Viz http://sluzby.volny.cz/product/adsl/pri ... 370fb194bb
No jo ale to je jen internet ne?Tech 1400 u expressu je i z volanim ale stejne ten volnej je lepsi.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“