Zkoušel někdo z vás (pc-čkářů) dělat na Macintoshi?

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
pr.skavka@seznam.cz
Červená karta
Červená karta

Zkoušel někdo z vás (pc-čkářů) dělat na Macintoshi?

Příspěvek od pr.skavka@seznam.cz »

Zkoušel?
Popište zkušenosti, alternativy, ceny, linky...

Ď. :)
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Jak myslis delat? Ve skole na tom delame ve Photoshopu. mame tu asi 50 techto pc....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Tyk nechápu na co se chceš zeptat. Na Macu se dělá stejně jako na PC, akorát je tam ten MacOS. Je to ale stejně klikací jak wokna, takže rozdíl nejni.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

no, slova Mac a stabilita bych dohromady moc nedával, zrovna Mac OS je "nestabilníma mouchama" pověstnej, ikdyž teď už to asi nebude tak hrozný (taky záleží na verzi OS, kterou myslíš, je jich snad 20... :? )
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Dony píše:no, slova Mac a stabilita bych dohromady moc nedával, zrovna Mac OS je "nestabilníma mouchama" pověstnej, ikdyž teď už to asi nebude tak hrozný (taky záleží na verzi OS, kterou myslíš, je jich snad 20... :? )
No jako panter je docela dost stabilní...
daniik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od daniik »

Wiruss píše:
Dony píše:no, slova Mac a stabilita bych dohromady moc nedával, zrovna Mac OS je "nestabilníma mouchama" pověstnej, ikdyž teď už to asi nebude tak hrozný (taky záleží na verzi OS, kterou myslíš, je jich snad 20... :? )
No jako panter je docela dost stabilní...
To slyším poprvé! Já osobně jsem považoval mac za obecně stabilnější a spolehlivější než pc na platformě windows, pracoval jsem na imacu asi půl hodinu v internetové kavárně v londýně a pracovalo se na něm velmi dobře, hned jsem si zvykl na 2tlačítkovou myš a příjemnou klávesnici :-)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Nebo si nahraj na mac linux :)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
maryn
Nováček
Nováček

Příspěvek od maryn »

mac je v klidu, ale taky záleží na verzi. to jsi nezmínil. je docela rozdíl mezi jednotlivými verzemi OS. takže jestli ti jde o aktuální mac, kterej se prodává, tak OS10 mi příjde docela v pohodě. jestli ti jde o nějakej starší kousek, tak můžeš čekat, že ovládání a možnosti staršího OS 8, 9.. jsou tak na úrovni win98...

GangStarr rulez!
AMD Duron 1600 Applebred @ 10x200, 1.5V | Arctic Cooling Copper Silent 2M | MSI KT6V-LSR | Transcend 512MB DDR SDRAM 400MHz @ CAS 2.5 | Sapphire ATI R9200 64MB | Seagate Barracuda IV 60GB | LG DVD-RAM GSA 4120 + SONY DVD-ROM DDU 1621 | Case-hnusná-jaxviñha
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mac

Příspěvek od Paintsoldier »

Na Mac mám svůj názor jelikož kolega na tom v práci pracuje celej den a zděluje mě svoje poznatky.Pro fandy Windoze na Mac dá nainstalovat Emulátor a pak tam rozeběhneš třeba i XP.-)

Já osobně na Macu nevidím nic moc dobrého má to spoustu záporů proč jsem proti.
Je jakožto HW hrozně drahej si vezmi třeba G5 v slušný konfiguraci stojí kolem70-90 tisíc.
A totéž platí i o SW nějaké programy na Mac taky nejsou z levného kraje.
Za ty peníze si koupím 2PC a to dost nadupaný.....při dnešních cenách procesorů a podobně.

Má ovšem svoje výhody,komponenty v Macu jsou vesměs všechny chlazený pasivně jak procesory který ve většíně trochu novějších konfigurací bývají 2 tak i ostatní komponenty.tudíž ten stroj je super tichý.
Rozodně má těch výhod více,ale to mě za ty peníze stejně nepřesvědčí abych to kupoval))
Ještě to musím z-editnout rozhodně se,ale najdou lidé kteří Mac využijí a bude pro ně daleko praktičtější než PC to neříkám.-)

Peace.
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

Mac je stabilnejsi a spolehlivejsi, vykonnejsi a samozrejme drazsi, verzi OS je hodne proto ze je zdarma a pravidelne vychazeji aktualizace :wink: jinak to neni nic pro hrace sice pres Emulator lze rozbehat lecos ale neni to zrovna idealni
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Paintsoldier :
Po hardwarové stránce nemůžeš Mac a PC vůbec srovnávat - Mac používá RISCové procesory (v případě G5 dokonce 64bitové a to ještě ke všemu dva) a proto je výkon úplně někde jinde, než u PC. Ale cena tomu samozřejmě odpovídá. Člověk s duální 2 GHz G5kou se při pohledu na "nadupanou" mašinu s 3.6GHz Pentiem 4 je pousměje...

Tenhle thread je o softwarové stránce věci, tzn. o MacOS. Držte se tedy laskavě tématu.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

to Tom: Ono to s tim vykonem zase neni tak krasny jak se rika, alespon ja sem zatim nevidel zadny test, kde by nabudsene PC nejak zaostavalo za G5, zvlast kdyz pouzijes nejakou nabusenejsi sestavu s dvema CPU.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ja by som ho zobral (ako g5ku) na strih videa by to bola extazia to sa moze aj dvojprocesorovy system od amd alebo intlu strcit
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:to Tom: Ono to s tim vykonem zase neni tak krasny jak se rika, alespon ja sem zatim nevidel zadny test, kde by nabudsene PC nejak zaostavalo za G5, zvlast kdyz pouzijes nejakou nabusenejsi sestavu s dvema CPU.
Pokud na tom máš 64bitovej systém se SMP jádrem + 64bitové aplikace, tak si myslím, že ten výkon bude VELMI příjemný... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Jiri Drak píše:to Tom: Ono to s tim vykonem zase neni tak krasny jak se rika, alespon ja sem zatim nevidel zadny test, kde by nabudsene PC nejak zaostavalo za G5, zvlast kdyz pouzijes nejakou nabusenejsi sestavu s dvema CPU.
Hele když ne to hodíš věc co podporuje víc procíků a ještě to má 64 bit OS tak vidíš ten rozdíl, viděl jsem na 2xG5 pracovat s Mayou a tos měl vidět ten frmol...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“