Je mi lito SHIT, vim jak lpis na MSI (chapu to, kazdy mame svoje) ale ty problemy jsem si nepribarvil, bylo to fakt hrozne, desky byly prevazne z Penta Strakonice a nejdriv jsem si myslel, ze se to deje jen u AMD chipsetu, ale delo se to i u Intel, mam znameho v ELku a ten mel podobne problemy...
Byl to jeden z hlavnich duvodu k nenavisti MSI.....
V kazdem pripade desky zlobily prevazne s procesory co dost zraly proud ..
U Celeronu a Duronu tyhle problemy byly zridka, nejvetsi problemy byly u ThunderBirdu ..... rekneme 2 z 20 ...
K7T Turbo - problem pri zapnuti nebo restartu PC
Moderátor: Eddward
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To se mi nezdá, vždyť když se pustí komp, tak se nejdříve načte defaultní nastavení procesoru, tzn. jak voltáž tak i takt, a až pak se načte nastavení z biosu. Takže se snad nemůže stát, že se nastaví vysokej takt a malé napětí (pokud to tak není nastaveno v biosu). Nebo se mýlím?svaca píše:MSI melo vetsinou na deskach zapnutou volbu pri vypnutem PC "odpojeni" CPU od napajeni, proto taky MSI nebyly a nejsou vhodne na taktovani, nebot, pri brutalni voltazi to funguje tak, ze u MSI najede procesor na default Vcore a pak se nestavi Vcore z BIOSu -> nemuzes brutalne taktovat, paklize procesor potrebuje kvuli velkemu taktu i velkou voltaz (duroni, Thunderbird a Palmonimo a tbred A0)
To u poradnych OC desek neplati (Abit, EPoX), tam zmacknes a mas ihned 2V kdyz chces... a u novych Abitu jde taky nastavit ODPOJENI CPU pri vyplem PC (to ale pouze kdyz netaktujes = setris CPU)
No a treba v tomhle byl vzdycky nejaky bug, nevim ....
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No u MSI je to tak jak pises, ale u EPoX a Abit ne...
Priklad:
Mel jsem duron700@933 (133FSB), ale pri tomto FSB musel mit napeti 1.85V jinak vubec nenabehl....
No a u MSI nenabehl pri studenem startu, protoze nejdriv dostal default a pak to 1.85, ale to bylo pozde, nezinicializoval se ....
U Abit KT7A no problem .....
To nemluvim o deskach, ktery mely DIPy ....
Priklad:
Mel jsem duron700@933 (133FSB), ale pri tomto FSB musel mit napeti 1.85V jinak vubec nenabehl....
No a u MSI nenabehl pri studenem startu, protoze nejdriv dostal default a pak to 1.85, ale to bylo pozde, nezinicializoval se ....
U Abit KT7A no problem .....
To nemluvim o deskach, ktery mely DIPy ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- Shit
- Odborník PCT

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Výprodejový a opravovaný, že???svaca píše:desky byly prevazne z Penta Strakonice
To by řešilo ten problém, proč zdechali.
Známýmu co je ztama bral:z 8 jedna totálně zdechla (KT4V)-> reklamace O.K. a 2 nějak blbly-> jdou na reklamaci.
Od té doby bere ze 100megy a eXtrapiontu a bez problémů.
Do se normálních sestav (od 10000 nahoru) montuje zdroje Macron 300W.
''svaca'' to nejspíš osatoval NONAME zdrojema v tom bul problém
Mě osobně nejvíc připadaly poruchový KT4V a K7T xxx
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.