Hlasování o budoucím testu VGA

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět

Tak jaké si přejeme nejvíc?

ATI 9200
0
Žádná hlasování
ATI 9500
2
5%
ATI 9600
4
9%
ATI 9700
0
Žádná hlasování
ATI 9800
13
30%
ATI X800
5
11%
NV FX 5200
1
2%
NV FX 5600
0
Žádná hlasování
NV FX 5700
2
5%
NV FX 5900
5
11%
NV FX 5950
1
2%
NV 6800
11
25%

Celkem hlasů: 44
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Hlasování o budoucím testu VGA

Příspěvek od Dzin »

Jaké vyrobce a jaké karty si přejete v testíku o přetaktovatelnosti a výkonu VGA? Myslím že stačí napsat do hlasování jen podle typu čipu. Protože vyjmenovat všechny karty Pro, nePro, ultra, plus atd.+ Hercules, Club 3d, Abit atd. by bylo hlasování dost nepřehledné :(
Co potom sežene PCtuning se necháme překvapit :twisted:
Hlavně je bude zajímavé srovnání noname vs značka.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Trochu mi unika smysl toho hlasovani, kdyz muzu dat hlas jen jedne grafice. Nicmene cim vic grafik v tech testech bude tim lepe, to je snad jasne.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jiri Drak píše:Trochu mi unika smysl toho hlasovani, kdyz muzu dat hlas jen jedne grafice. Nicmene cim vic grafik v tech testech bude tim lepe, to je snad jasne.
Jasně že jen jedné jinak by to němělo smysl" kterou chceš nejvíc"
Mám to nějak změnit?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nejlepsi sou srovnavaci testy... ja chci vivcet vsechno... za chvili tu bude pomalu flejm... no uvidime...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Dzin píše:Jasně že jen jedné jinak by to němělo smysl" kterou chceš nejvíc"
Mám to nějak změnit?
Takze mas na mysli spise recenze, to me osobne nejak moc nezajima, grafiky z jedne rady maji +/- stejny vykon (at je to MSI, ASUS nebo Club3D) a pribalena vybave u me nehraje prakticky zadnou roli. Spis bych uvidal nejake mene obvykle testy, jako treba zavislost grafik na CPU, kterymi se maloktery server zajima.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Reaguju na toto
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=165
Test na nároky na CPU by byl taky zajímavej.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

To hlasovanie mi pride dost divne ..... ( hlavne ked sa neda hlasovat skoro za vsetko...... ) ......
Inak poriadne porovnanie by ma tiez potesilo......, ale ziadny test neukaze realne vysledky kariet na roznich kombinaciach HW/SW .... takze realne si precitat problemi/vysledky testov/skusenosti s taktovanim tu na fore je niekedi este aj trochu prospesnejsie ......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Test závislosti na CPU + test karet více výrobců

Příspěvek od liquidfunk »

Určitě se něco podobného zase objeví, přesto si myslím, že by pravdu nebylo špatné otestovat několik "nejklikanějších" řad karet ATI i nVidia od několika výrobců. Tady ani tak nejde o výbavu ale spíše o OC možnosti, případné problémy s těmito kartami, provedení atd. Ne každý si totiž může dovolit kupovat nové a výkonné GK, mlže je třeba koupit od kamaráda nebo v bazaru. A měl by vědět, že karta např 9600 výrobce XX má problém s touhle deskou, nebo jde běžně nataktovat více než karty výrobce yy.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Chtělo by to testovat většinu karet od ''střední'' třídy nahoru
Např.: 5výrobců ATI R9550 vs. 5výrobců FX5600
5výrobců ATI R9600Pro vs. 5 výrobců nV FX 5700
5výrobců ATI R9800 vs. 5výrobců FX5900
Nejdražší karty bych tam zatím nedával
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Já jsem pro X800 a 6800 a nižší FX 5600 a ATI9600 :)
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

fšechno sem. hlavně to chce otestit FX5200-R9200-FX5600 atd, pokud možno v 64bit i 128bit variantě, aby bylo vidět co to je za šunky :P
ignorelist: kremrole a dezoláti
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Testy grafických karet

Příspěvek od JirkaH »

I já bych chtěl srovnávací test všech typů gr. karet, které byly a jsou na trhu, snad tak od GF2MX až po 6800U a totéž u ATI. A samozřejmě včetně závislosti výkonu na CPU, ale možná s ohledem na nové hry i na velikosti RAM. Já vím, chci modré z nebe, ale tohle by řadě lidí mohlo dost pomoci při výběru. Považuji za možné test průběžně doplňovat. Jenže takové testcentrum nemají ani výrobci, co?
Návštěvník

Re: Testy grafických karet

Příspěvek od Návštěvník »

JirkaH píše:I já bych chtěl srovnávací test všech typů gr. karet, které byly a jsou na trhu, snad tak od GF2MX až po 6800U a totéž u ATI. A samozřejmě včetně závislosti výkonu na CPU, ale možná s ohledem na nové hry i na velikosti RAM. Já vím, chci modré z nebe, ale tohle by řadě lidí mohlo dost pomoci při výběru. Považuji za možné test průběžně doplňovat. Jenže takové testcentrum nemají ani výrobci, co?
A kdo dneska plánuje koupi GF2 MX? To by byla asi zbytečnost ne?
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

GF2MX si asi skutečně dnes už nikdo nekoupí, leda tak někde v bazaru, ale co vím, tak v provozu je jich víc než dost. A ještě asi nějakou dobu budou. Ale bylo by dobré ani tyto staré karty nevynechat.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Pokud by ovšem takový MEGATEST od GF2 po GF6800 skutečně vzniknul, tak by skoro mohli prodejci vítězných karet sponzorovat PC Tuning, to by se jim panečku zvednul obrat. :-)

Přesto, že by se mi takový test líbil, myslím si, že je to technicky neproveditelné, protože vždy se objeví nějaká novinka a ta už bude testovaná třeba jen na trochu odlišném HW a tím pádem jde objektivita do kytek :-(.
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 19. srp 2004, 13:13, celkem upraveno 3 x.
---
ASUS-TeK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mě by spíš zajímal test...

Příspěvek od ASUS-TeK »

Mě by spíš zajímal test... třeba vyberete si nVidia GeForce FX5950 nebo ATi Radeon 9800XT a pak je seženete od všech možných firem (úplně přesně stejný typ), čili třeba od ASUS; Abit; MSI; PALIT; Inno3D a vechny jiný co půjdou... hezky je nám popíšete, zkusíte maximální OC atd., prostě idealní a skvělá recenze, nebo ne ;-)

BTW: pokud už to tu někdo navrhoval tak se omlouvánm, ale nemám čas to tu vše pročíst...
ASUS P4C800-E Deluxe | Intel Pentium 4 Northwood 2400@2820MHz ; FSB 800@940MHz (QDR) ; BOX | A-Data 2048MB (2x1GB) DDR Ram 400@470MHz ; Dual Channel | ASUS nVidia GeForce 6800GT 256MB ; GPU 350@410MHz ; RAM 1000@1120MHz | Hitachi Deskstar 7K250 160GB P-ATA + 2x Hitachi Deskstar 7K250 160GB S-ATA | ASUS CRW-5232AS + Sony DVD-DDU1611 | Chill Inovation 510W ATX ; Active PFC | Fujitsu ErgoPro x174 Trinitron | Key Tronic KT1000 | Razer DiamondBack Chameleon | ICEMAT 2nd.EDITION | ACER TravelMate 4101LMi
Návštěvník

Re: Mě by spíš zajímal test...

Příspěvek od Návštěvník »

ASUS-TeK píše:Mě by spíš zajímal test... třeba vyberete si nVidia GeForce FX5950 nebo ATi Radeon 9800XT a pak je seženete od všech možných firem (úplně přesně stejný typ), čili třeba od ASUS; Abit; MSI; PALIT; Inno3D a vechny jiný co půjdou... hezky je nám popíšete, zkusíte maximální OC atd., prostě idealní a skvělá recenze, nebo ne ;-)

BTW: pokud už to tu někdo navrhoval tak se omlouvánm, ale nemám čas to tu vše pročíst...
Tak přesně o tom ten test má být :wink:
Tak čti! :twisted:
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Mě by spíš zajímal test...

Příspěvek od random »

ASUS-TeK píše:zkusíte maximální OC atd. ;-)
Osobne si vsak myslim ze test OC na kartach nieje az taky zaujimavy ....... cez ruky mi prejde vela kariet a na OC sa rozhodne neda spolahnut je zavisli kus od kusu ... :( ( to plati ako pre horsie, tak aj lepsie znacky..... ) ....... takze testovat pretaktovanie roznich kariet by aj tak bolo len test konkretneho kusu :( ..... a nebolo by pouzitelne na vsetky karty konkretneho modelu ......... ( takze vysledok pretaktovania by mohol klamne ovplivnit menej znalich pouzivatelov, ktory by potom hladali konkretnu kartu a po jej kupe by mohli byt dost sklamani ..... ) .......

Rozhodne vsak treba odskusat vsetko co je na trhu......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“