Eurotel EXPRES aneb CDMA a vše kolem něj !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

J X P píše:No teda, nepracujes nahodou v reklamce ? :-D To co tu pises je polopravda. Toto stoji primo na ET strankach a tam by to sakra spis hypovali.

"Výhody
Eurotel Data Expres přináší nejrychlejší mobilní připojení k internetu v ČR - maximální rychlost připojení je až 800 kbit/s, očekávaná průměrná rychlost 256 kbps pro stahování. "

Takže pokud je něco max, těžko můžeš očekávat, že to tak pojede. Takže na downstream 100 kb/s moc nespoléhej.

Real 32 kb/s (256 kB/s)
Pokud mě to ale tak jede?? :razz: :razz: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=40 :wink:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

2Drak: Hups ... no to máš pravdu .... tož sorry ;-)
Naposledy upravil(a) J X P dne pon 9. srp 2004, 02:00, celkem upraveno 2 x.
---
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

2Shit: To já ti věřím, o tom žádná. Taky mám od kabelu rychlost 768 kb/s (Draku right ? :-)) a real dle měření mám 985 kb/s. Jenže to je jen chvilková záležitost, kterou můžou v jakýkoli chvíli omezit. Pod 768 kb/s by to ale jít nemělo.

Teď je ta služba nová, málo uživatelů, ale to se bude rapidně měnit. A garantovat to ET jistě nebude. Proto vám to samozřejmě přeju, ale plánovat jak si budu vesele stahovat 100 kB/s je poněkud krátkozraké. Pokud si člověk bude tu službu vybírat, měl by se řídit podle toho co ET garantuje (ale co vlastně garantuje?) a v některých lokalitách to bude lepší, to je ovšem loterie.
---
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

J X P píše:2Shit: To já ti věřím, o tom žádná. Taky mám od kabelu rychlost 768 kb/s (Draku right ? :-)) a real dle měření mám 985 kb/s. Jenže to je jen chvilková záležitost, kterou můžou v jakýkoli chvíli omezit. Pod 768 kb/s by to ale jít nemělo.

Teď je ta služba nová, málo uživatelů, ale to se bude rapidně měnit. A garantovat to ET jistě nebude. Proto vám to samozřejmě přeju, ale plánovat jak si budu vesele stahovat 100 kB/s je poněkud krátkozraké. Pokud si člověk bude tu službu vybírat, měl by se řídit podle toho co ET garantuje (ale co vlastně garantuje?) a v některých lokalitách to bude lepší, to je ovšem loterie.
Máš pravdu, ale ty jpg-čka na stránce č.3 tohoto threadu jsem si z prstu nevycucal :oops: :wink: Pokud si to přečteš pořádně, tak NIKDO NETVRDÍ, že je to na stálo. :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

J X P píše:No teda, nepracujes nahodou v reklamce ? :-D To co tu pises je polopravda. Toto stoji primo na ET strankach a tam by to sakra spis hypovali.
Cítím "žlutý mor" :lol: :lol:
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Jasně, já taky nikoho z ničeho neviním. Prostě jen diskuse a reagoval jsem na to co jsem četl a slyšel.
Zkus si změřit rychlost třeba na téhle stránce http://bandwidthplace.com/speedtest/results.php nebo tady http://home.ces.chello.cz/speedtest.php a pak sem hoď hodnoty. Celkem by mě to zajímalo.

Edit: já ale žlutou nemám rád. To raději černou :-D Nebuď hned tak úzkoprsý, přijdu, přečtu reaguju ;-)
---
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ty čísla, ktery tady s Shitem a Lemrou hažem ukazujou jak to proste šlape ted, par dni po spušteni... Samozrejme nikdo neručí za to, jak dlouho to takhle vydrží :) Já osobne tomu taky moc neverim, ale to je fuk. Zatim to šlape.

Včera než jsem to vratil, tak jsem sosl demo na nejaky Juiced a jelo to tak 70-80kB/s, což je proste prekvapení a nádhera :) Ted uz jen doufat, ze to vydrží na prijatelnych hodnotách.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Je fakt, že na CDMA už není co vylepšovat - chodí to úplně fantasticky. Že se situace zhorší s přibývajícími uživateli je celkem jasný - za 899,- měsíčně těžko chtít garantovanejch 0,8 MBit/s... Jinak názory na odpojení po těch 24 hodinách se různí - podle mě je to po 24 hodinách bez přenosu dat. Ale je to jedno... 8)

Rychlosti dnes ráno - dsl.cz:
Obrázek

rychlost.wz.cz
Obrázek

chello.cz
Obrázek
..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Tak to je fakt super, budu vám fandit ať to vydrží, moc jsem tomu nevěřil ;-)
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 5. srp 2004, 15:11, celkem upraveno 1 x.
---
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

! už máme první reklamaci :lol: . špatný výlisek. Baterie nejde pořádně domáčknout a tudíž nejde zavřít zadní kryt :oops: .
To jen tak na okraj, až to budete kupovat na co dát bacha... :lol:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

:oops:
Naposledy upravil(a) Roxyman dne pon 15. lis 2004, 14:17, celkem upraveno 1 x.
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Včera v ET v ČB se tam naparoval zaměstnanec že mu ten modem vydržel na baterii 4,5hodiny :lol:
Když tam píšou 45min :-D
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dzin píše:Včera v ET v ČB se tam naparoval zaměstnanec že mu ten modem vydržel na baterii 4,5hodiny :lol:
Musí se rozlišovat provoz a pohotovostní režim :wink:
Roxyman píše:Jedná se mi o toto :
když si koupím modem dostanu k tomu aktivaci. A to je jako co přesně?
Jméno a heslo? Nebo jak to je s tou aktivací?

Díky...znáte to : kovářova kobyla... :oops:
Spíš tel.číslo ve tvaru 601xxxxxx a heslo. A to tel.číslo musí někdo na ET "zpřístupnit" službě ETDE - snad.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Shit píše:
Dzin píše:Včera v ET v ČB se tam naparoval zaměstnanec že mu ten modem vydržel na baterii 4,5hodiny :lol:
Musí se rozlišovat provoz a pohotovostní režim :wink:
No jasně :-D Ale on byl prý na netu.Taky sem se mu vysmál :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Shit píše:
Roxyman píše:Jedná se mi o toto :
když si koupím modem dostanu k tomu aktivaci. A to je jako co přesně?
Jméno a heslo? Nebo jak to je s tou aktivací?

Díky...znáte to : kovářova kobyla... :oops:
Spíš tel.číslo ve tvaru 601xxxxxx a heslo. A to tel.číslo musí někdo na ET "zpřístupnit" službě ETDE - snad.
aha... tak už jsem doma, tohle jsem si přeně myslel, kolegové mi tvrdily, že jenom dostane zákazník uživatelské jméno a heslo...
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Roxyman píše:
Shit píše: Spíš tel.číslo ve tvaru 601xxxxxx a heslo. A to tel.číslo musí někdo na ET "zpřístupnit" službě ETDE - snad.
aha... tak už jsem doma, tohle jsem si přeně myslel, kolegové mi tvrdily, že jenom dostane zákazník uživatelské jméno a heslo...
Je to úplně stejný, jako byly NMT telefony, pokud to někdo pamatujete - modem si číslo nese v sobě a v podstatě asi neexistuje způsob, jak ho přeprogramovat. Navíc by to ani nemělo smysl... otázka je potom prodej takovýho modemu - de facto bude určitě nutný zrušit smlouvu s ET, protože samostatně modem bez čísla prodat nejde. No a k tomu modemovýmu číslu dostaneš aktivační heslo (který nejde změnit) zvlášť v chráněné obálce. Pokud máte u ET někoho, kdo pamatuje prodej a aktivaci NMT telefonů, zeptej se ho - je to stejný...
..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lemra píše: modem si číslo nese v sobě a v podstatě asi neexistuje způsob, jak ho přeprogramovat. Navíc by to ani nemělo smysl....
Teoreticky máš pravdu, áále: Když jsme je kupovali, tak byly 2 krabice a asi tak 10 volnejch čísel. Přinesli nám modemy a "vyberte si čísla". Takže teoreticky ( a možná i prakticky) můj modem bude chodit s Tvým číslem a heslem a naopak. Mužeme to někdy u piva vyzkoušet :D Spíš si myslím, že je tam vazba na kombinaci čísla a hesla.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

no jasně že pamatuju, jen sem si nebyl jistej tím že je naprogramovaný a heslo je zvlášť.
Naposledy upravil(a) Roxyman dne pon 15. lis 2004, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Shit píše:
Lemra píše: modem si číslo nese v sobě a v podstatě asi neexistuje způsob, jak ho přeprogramovat. Navíc by to ani nemělo smysl....
Teoreticky máš pravdu, áále: Když jsme je kupovali, tak byly 2 krabice a asi tak 10 volnejch čísel. Přinesli nám modemy a "vyberte si čísla". Takže teoreticky ( a možná i prakticky) můj modem bude chodit s Tvým číslem a heslem a naopak. Mužeme to někdy u piva vyzkoušet :D Spíš si myslím, že je tam vazba na kombinaci čísla a hesla.
No ale o to mi jde! To je totiž velkej rozdíl mít svoje číslo+heslo a mít naprogramovanej modem na heslo!!!
Takže chlapi, zjistit a dát sem vědět!
:)
hnědka
Nováček
Nováček

Příspěvek od hnědka »

tak ja zrovna zitra jeden kousek reklamovat jdu - nefunguje napajeni ze site a nabijeni baterky.....tak jsem mocne zvedavej :( jestli mi to zas pobezi do konce srpna, budu rad....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“