Záhadný problém s Hard Discem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

já taky newim :lol: udělej to stylem pokus omyl :wink: stáhni nějakej ten program a uvidíš, nebo počkej na radu někoho kdy ví přesně co :)
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ehm

Příspěvek od Pako »

Takže jsem to s tim write zeroes zkusil no a po restartu jse tam mel zase ty windowsy. Prosimvás jak zjistim co mi odešlo???
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ehm

Příspěvek od Jiri Drak »

Pako píše:Takže jsem to s tim write zeroes zkusil no a po restartu jse tam mel zase ty windowsy. Prosimvás jak zjistim co mi odešlo???
Zkus ten disk v jinem pocitaci.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Ehm

Příspěvek od Pako »

Jiri Drak píše:
Pako píše:Takže jsem to s tim write zeroes zkusil no a po restartu jse tam mel zase ty windowsy. Prosimvás jak zjistim co mi odešlo???
Zkus ten disk v jinem pocitaci.
Zkoušel jsem ho u kámoše tam ale šel v pohodě tak nevim co mám dělat a jak zjistim co mi odešlo a nebo proč mi to nejde....???
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ten program si stáhneš na už jmennovanym linku (program Diagnostic Utilities) a po stažení ten soubor spustíš a on ti zkopčí soubory na disketu.potom resetni kompa a pockej až naběhne systém z diskety.potom dej quick nebo enhanced test.popřípadě write zeros - ALE TIM VYMAŽEŠ VŠE NA DISKU!!!!
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Aha

Příspěvek od Pako »

Flegy píše:ten program si stáhneš na už jmennovanym linku (program Diagnostic Utilities) a po stažení ten soubor spustíš a on ti zkopčí soubory na disketu.potom resetni kompa a pockej až naběhne systém z diskety.potom dej quick nebo enhanced test.popřípadě write zeros - ALE TIM VYMAŽEŠ VŠE NA DISKU!!!!
Aho. No a todle už jsem udělal včera a při obou testech mi to napsalo že je to v pořádku a žádné chyby nenalezl a to s tim write zeroes jsem taky zkoušel v pohodě to doběhlo a napsalo to že je všše v pohodě ale po restartu mi tam naskočily ty starý windowsy.... Takže jsem zase na začátku......
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

stáhni si memtest a otestuj paměti...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ju

Příspěvek od Pako »

MaWa píše:stáhni si memtest a otestuj paměti...
Prosimvás mám to nechat nastavený tak jak to je nebo to mám nějak zvlášť nastavit???
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: ju

Příspěvek od Dzin »

Pako píše:
MaWa píše:stáhni si memtest a otestuj paměti...
Prosimvás mám to nechat nastavený tak jak to je nebo to mám nějak zvlášť nastavit???
Nenastavuj testuj a pozoruj chyby. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

Dzin píše:
Pako píše: Prosimvás mám to nechat nastavený tak jak to je nebo to mám nějak zvlášť nastavit???
Nenastavuj testuj a pozoruj chyby. :)
Mám to jak to zapnu prostě necht běžet jo? No jo jenže kdyř mně dobehne 100% tak naskočí nějakej pass 1 pak 2 pak 3 4,5,6..... a to je furt kolik těch passů tam je já jen abych u toho nebyl celej den jo a měl jsem to zapnutý do 8 passu a žádná chyba tam nebyla má to vůbec cenu nechat ten testu furt běžet až nevim do kolika passů.....???
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pako píše:
Dzin píše: Nenastavuj testuj a pozoruj chyby. :)
Mám to jak to zapnu prostě necht běžet jo? No jo jenže kdyř mně dobehne 100% tak naskočí nějakej pass 1 pak 2 pak 3 4,5,6..... a to je furt kolik těch passů tam je já jen abych u toho nebyl celej den jo a měl jsem to zapnutý do 8 passu a žádná chyba tam nebyla má to vůbec cenu nechat ten testu furt běžet až nevim do kolika passů.....???
Nech to proběhnout co možná nejvíce! Nastavení najdeš na
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=16844

Nebo zkus taky toto http://oca.microsoft.com/en/mtinst.exe .
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

Dzin píše:
Pako píše: Mám to jak to zapnu prostě necht běžet jo? No jo jenže kdyř mně dobehne 100% tak naskočí nějakej pass 1 pak 2 pak 3 4,5,6..... a to je furt kolik těch passů tam je já jen abych u toho nebyl celej den jo a měl jsem to zapnutý do 8 passu a žádná chyba tam nebyla má to vůbec cenu nechat ten testu furt běžet až nevim do kolika passů.....???
Nech to proběhnout co možná nejvíce! Nastavení najdeš na
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=16844

Nebo zkus taky toto http://oca.microsoft.com/en/mtinst.exe .
No tak jsem to nechal běžet 10h a až do 50 pass a žádnou chybu mi to tam nenapsalo takže jsem zase na začátku....
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

hmm tak to bude deskou - ide řadičem :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

zkus v tý svý desce jinej HDD
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

MaWa píše:hmm tak to bude deskou - ide řadičem :(
Hmm dejme tomu že to bude tim ide řadičem... To si budu muset koupit novou desku??? :shock: :cry: :? :o :sad:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Pako píše:
MaWa píše:hmm tak to bude deskou - ide řadičem :(
Hmm dejme tomu že to bude tim ide řadičem... To si budu muset koupit novou desku??? :shock: :cry: :? :o :sad:
no pokud neni v záruce, tak asi jo :(
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

MaWa píše:
Pako píše: Hmm dejme tomu že to bude tim ide řadičem... To si budu muset koupit novou desku??? :shock: :cry: :? :o :sad:
Kruciš no tak vám všem děkuji za rady moc jste mi pomohly.... FAKT VŠEM DIK.... A určitě mě tu nevidíte naposled....
Pako
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pako »

MaWa píše:
Pako píše: Hmm dejme tomu že to bude tim ide řadičem... To si budu muset koupit novou desku??? :shock: :cry: :? :o :sad:
Prosimvás ide řadič jsou ty pitomí obdelníčky žejo no ale když přepojim hard disk do druhýho ide řadiče tak to taky nefunguje ale CD romka normálně šlape.... ??? :? co teď?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Ještě mě napadlo, zkoušel si dát clear cmos? Třeba je v biosu nastavená nějaká prkotina, s kterou si ten disk špatně rozumí. Asi to nepomůže, ale za pokus to stojí a nic tím nezkazíš :wink: .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
benaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od benaja »

keď som si prečítal celú túto tému, dostal som pocit, ako keby si z vás pako robil srandu... :)
ATHLON 64 3200+, MB ASUS K8N4-E DELUXE, 2 GB RAM , ASUS 1950XTX 512MB, IBM HITACHI 250 GB 8 mb cache 7200 ot., WD 80 gb 7200 ot., WD 40 gb 7200 ot., OS XP
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“